סלט טונה וירקות בתוך
קעריות בלינצ'ס פריכות

אינס שילת ינאי לא מסתפקת בלתת לכם מתכון לסלט טונה מרענן (ובלי מיונז!) אלא גם מגישה אותו בצלוחיות אכילות, שקל להכין וכיף לכרסם עם המנה

אינס שילת ינאי

|

28.02.16 | 22:09

סלט טונה וירקות בקעריות בלינצ'ס פריכות (צילום: אפיק גבאי)
סלט טונה וירקות בקעריות בלינצ'ס פריכות (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

כ-12 מנות

 

לבלינצ'ס
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמן

 

לסלט הטונה
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן,
  • 1 שומר חתוך לקוביות קטנות
  • חופן עגבניות שרי חצויות
  • 3 צנוניות פרוסות דק
  • 1 מלפפון קצוץ
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 2 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 1 קופסה טונה, מסוננת מנוזלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

 

לרוטב
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. הבלינצ'ס: טורפים את כל המרכיבים. משמנים קלות מחבת בקוטר 24 ס"מ עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש בינונית. יוצקים למחבת 3/4 מצקת מהבלילה ומשטחים לעיגול דק. ברגע שחלקו העליון של הבלינצ'ס מתקשה הופכים אותו על צלחת. מכינים באותו אופן בלינצ'סים נוספים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. מרפדים בבלינצ'סים תבניות אישיות בקוטר 12-10 ס"מ (אפשר להשתמש גם בקעריות מרק). מהדקים לתחתית ולדפנות. אופים כ-10 דקות, עד שהבלינצ'סים מתקשים. מחלצים בזהירות, מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.
  4. סלט הטונה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
  5. ממלאים את קעריות הבלינצ'ס בסלט הטונה ומגישים מיד, כדי שלא יספגו את הנוזלים ויאבדו את צורתן.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג