המושכת בתותים: אסנת לסטר
עושה פלאים עם הפרי האדום

התותים כל כך יפים עכשיו, שקשה להתאפק ולא לקנות אותם. אבל מה עושים אתם? לאסנת לסטר יש רעיונות מעולים: פאי עם בצק אגוזים או קינוח עם גבינה ופירורים

אסנת לסטרפורסם: 25.02.16 23:08
פאי תותים עם בצק אגוזים (צילום: אסנת לסטר)
פאי תותים עם בצק אגוזים (צילום: אסנת לסטר)

כולנו יודעים שתותים הם דבר בריא ושהם טעימים מאוד עם סוכר ושמנת, אבל הנה עוד כמה דברים שכדאי לדעת לפני שקונים ואוכלים אותם:

 

  • חשוב לקנות תותים שהעוקץ עדיין מחובר אליהם, ורצוי שיהיה ירוק ורענן. העוקץ מונע מחומרים שונים להיכנס לתוך התות.
  • חשוב לרחוץ את התותים היטב תחת מים זורמים, כדי להיפטר משאריות ריסוס שמתחבאות בתוך השקעים שבפרי. רחצו את התותים כשהם שלמים וכשהעוקץ עדיין מחובר אליהם – כך תמנעו ספיגה של חומרי ריסוס בפרי.
  • יש מקומות שמציעים קטיף עצמי של תותים – ככה בטוח לא תמצאו תותים רקובים בתחתית הסלסילה. קטפו את התותים בזהירות, יחד עם העוקץ הירוק.
  • כשמחיר התותים יורד אפשר להכין מהם ריבה או לטחון בבלנדר ולהקפיא במנות קטנות.

 

הקפידו לקנות תותים שהעוקץ עדיין מחובר אליהם (צילום: Shutterstock)
    הקפידו לקנות תותים שהעוקץ עדיין מחובר אליהם(צילום: Shutterstock)

     

    פאי תותים עם בצק אגוזים

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

     

    לבצק
    • 200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך
    • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר (רצוי דק)
    • 200 גרם חמאה או מרגרינה
    • 2 ביצים

     

    למילוי
    • כ-1/2 1 סלסילות תותים
    • 2 שקיות ג'לי בטעם משמשים

     

    אופן ההכנה
    1. טוחנים את האגוזים היטב במעבד מזון (אל תשתמשו באגוזים טחונים קנויים, כי המרקם שלהם אחר).
    2. מוסיפים למעבד המזון את הקמח, הסוכר והחמאה (או המרגרינה) ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת פירורים.
    3. מוסיפים את הביצים ומעבדים שוב קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
    4. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו מעט ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
    5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית (רצוי שהדפנות שלה יהיו גבוהות יותר מהתותים, אך לא חובה).
    6. מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים אותו בידיים ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות שלה. מחוררים במזלג בכמה מקומות.
    7. אופים את הבצק כ-25 דקות, עד שהוא מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין.
    8. מסדרים את התותים בתוך קלתית הבצק (אפשר להשאיר אותם שלמים או לפרוס אותם).
    9. מכינים את הג'לי לפי ההוראות שעל האריזה. מערבבים אותו כמה דקות, עד שהוא מתחיל להסמיך מעט.
    10. יוצקים את הג'לי על התותים שבתבנית. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

     

    מוס תותים עם גבינה ופירורי עוגיות (צילום: אסנת לסטר)
      מוס תותים עם גבינה ופירורי עוגיות(צילום: אסנת לסטר)

       

      מוס תותים עם גבינה ופירורי עוגיות

      מתכון של אסנת לסטר.

       

      מרכיבים

      7-6 מנות

       

      • 200 גרם עוגיות יבשות (אני השתמשתי ב"לוטוס")
      • 200 גרם ממרח "לוטוס" או ממרח שוקולד
      • 500 גרם גבינה לבנה 9% או גבינת שמנת
      • 300 גרם תותים, ועוד כמה תותים לקישוט
      • 4 כפות סוכר
      • 150 גרם סוכריות מרשמלו חתוכות לקוביות קטנות ככל האפשר

       

       

      אופן ההכנה

      1. מפוררים את העוגיות.
      2. מחממים את הממרח 50-40 שניות במיקרוגל, כדי לרכך אותו, ומערבבים עם פירורי העוגיות.
      3. מסדרים שכבת פירורים בתחתית כל כלי. מזלפים או מורחים עליה שכבה של גבינה. מכניסים למקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
      4. מרסקים את התותים במעבד מזון או בבלנדר. מעבירים לסיר ומוסיפים את הסוכר. מחממים, תוך בחישה (אין צורך להביא לרתיחה). כשהתערובת חמה מוסיפים את המרשמלו וממשיכים לחמם, תוך ערבוב, עד שהמרשמלו נמס לחלוטין. מכבים את האש ומקררים במשך 5 דקות.
      5. יוצקים לכל כוס ממוס התותים, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
      6. מקשטים בתותים, פירורי עוגיות וגם קצפת, אם רוצים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)