מאפינס בננה עם קמח שיפון (צילום: נטע-חן ליבנה )
החומרים (12 מאפינס, 156 קלוריות ליחידה)
- כלים: תבנית שקעים
- 1/2 1 כוסות קמח שיפון
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 2 כפיות קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כוס סוכר
- 1 בננה בשלה
- 2 ביצים
- 1 כף שמן קוקוס מומס
- 1 כוס רוויון (או כוס חלב סויה מעורבב עם 1 כף חומץ)
ההכנה:
- מחממים את הבתנור לחום בינוני (189 מעלות), ומשנים קלות את תבנית השקעים.
- מנפים את קמח השיפון לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים היבשים.
- בקערה נפרדת מועכים את הבננה. מוסיפים את הביצים, הרוויון ושמן הקוקוס.
- מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה (ערבוב יתר פוגע ברכות המאפינס).
- יוצקים את התערובת לתבנית השקעים, ואופים כ-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים