מרק בזק: 4 מרקים
מהירים לימים קרים

קר לכם? יש לנו חדשות טובות: בתוך שעה כבר תוכלו לשבת מול קערית של מרק עשיר ומהביל – מדלעת ולימון ועד לחצילים קלויים

מערכת Xnet

|

24.01.16 | 23:03

מרק דלעת, לימון ונענע (צילום: דניאל לילה)
מרק דלעת, לימון ונענע (צילום: דניאל לילה)

מרק דלעת, לימון ונענע / שף שאול בן אדרת

 

מרכיבים

כ-10 מנות

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף ו חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
  • 2 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 2 ליטר ציר עוף
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 5 ענפי טימין
  • 10 ענפי נענע + עוד כמה עלים להגשה
  • 2 כפות דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה והכרשה במשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
  2. מוסיפים את הדלעת והשום ומטגנים 3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהדלעת מתרככת. מתבלים בדבש, מלח ופלפל ומגישים בעיטור עלי נענע.

 

רוצים להשקיע? הוסיפו למרק קציצות כבש וסולת

 

מרכיבים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סולת
  • 400 גרם בשר כבש טחון (רצוי נתח פלדה)
  • 1 שורש סלרי מגורד בפומפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 חלמונים

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות (במשקל של כ-50 גרם כל אחת).
  2. מוסיפים את הקציצות למרק כרבע שעה לפני סיום הבישול.

 

  • שאול בן אדרת הוא השף של מסעדות התרנגול הכחול, מיסטר אנד מיסיס לי, קימל וקימל בגלבוע 

 

מרק חצילים קלויים (צילום: אילנה ויינברג)
    מרק חצילים קלויים(צילום: אילנה ויינברג)
     

    מרק חצילים קלויים / ילנה ויינברג

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 3 חצילים בינוניים
    • שמן זית
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 גזר קצוץ
    • 3 גבעולי סלרי, קלופים בקולפן וקצוצים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/4 כפית כורכום
    • 3 כוסות חלב
    • להגשה: 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית וקולים בו את החצילים כחצי שעה. חוצים את החצילים לאורכם, מניחים במסננת כשהצד החתוך פונה כלפי מטה ומניחים להם להגיר נוזלים במשך כ-20 דקות. מרוקנים את בשר החצילים לקערה בעזרת כף.
    2. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הגזר וגבעולי הסלרי, ומטגנים כ-5 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום ומערבבים היטב.
    3. מוסיפים לסיר את בשר החצילים והחלב ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
    4. טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
    5. מגישים חם, עם זילוף שמן זית ומעט שמנת חמוצה.

     

     

    מרק תרד, חצילים וחומוס (צילום: אפיק גבאי)
      מרק תרד, חצילים וחומוס(צילום: אפיק גבאי)
       

      מרק תרד, חצילים וחומוס / אינס שילת ינאי

       

      מרכיבים

      5-4 מנות

       

      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל סגול קצוץ
      • 2 כוסות תרד חתוך גס
      • 1 גבעול סלרי קצוץ
      • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו ללילה במים (אפשר להשתמש גם בגרגירים קפואים או מקופסה)
      • 1 כפית זרעי כוסברה קצוצים
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • אפשרות: 1 כף אבקת מרק עוף
      • 1 חציל חתוך לקוביות
      • אפשרות: 2 קישואים פרוסים דק
      • מיץ מלימון אחד

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר עמוק. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את התרד, הסלרי, החומוס והתבלינים, ומערבבים היטב.
      2. מוסיפים את קוביות החציל, הקישואים (אם רוצים) ו-5-4 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את מיץ הלימון. מכסים חלקית ומבשלים 60-40 דקות, עד שהחומוס מתרכך (אם משתמשים בחומוס מקופסה, מבשלים כ-30 דקות בלבד).

       

       

      מרק שומר, גזר ותפוחים (צילום וסגנון: ורוניקה יודקביץ)
        מרק שומר, גזר ותפוחים(צילום וסגנון: ורוניקה יודקביץ)
         

        מרק שומר, גזר ותפוחים / שף רונן הר לב

         

        ירקות השורש הפשוטים יוצרים יחד טעמים עמוקים במרק קליל, קרמי ומעט מתקתק. הבישול הארוך בשילוב החמאה מעצים את טעמם של הירקות.

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        • 30 גרם חמאה
        • 1 כף שמן זית
        • 2 פקעות שומר פרוסות דק
        • 2 גזרים קצוצים
        • 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לחצאים
        • 1/2 תפוח ירוק מקולף
        • 1 בצל פרוס דק
        • 4-3 ענפי טימין
        • 1 עלה דפנה
        • 4 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות או מים
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • להגשה (לא חובה): חופן שקדים או ערמונים קלויים וקצוצים דק, מעט קרם פרש או שמנת חמוצה

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את החמאה והשמן בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים את כל הירקות, הטימין ועלה הדפנה. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מערבבים ובודקים שהירקות לא משחימים.
        2. מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
        3. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתפרק. מכבים את האש ומקררים מעט.
        4. מוציאים מהסיר את ענפי הטימין ועלה הדפנה וטוחנים למרקם חלק עם בלנדר מוט או במעבד מזון.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד