סלט"ו בשבט: טאבולה פיצוחים וסלט
רוקט ותמרים לכבוד חג האילנות

לרגל ט"ו בשבט, קבלו שני סלטים שמוכיחים שוב כי עשבי תיבול, פירות יבשים ופיצוחים הם צירוף מנצח

מערכת Xnet

|

20.01.16 | 09:54

טאבולה פיצוחים (צילום: אפיק גבאי )
טאבולה פיצוחים (צילום: אפיק גבאי )

טאבולה פיצוחים

 

מתכון של שף ברק יחזקאלי, באדיבות "יד מרדכי".

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 200 גרם תערובת פיצוחים קלויים (קאשיו, שקדים ובוטנים)
  • 2 כפות דבש
  • שמן זית
  • 1/2 צרור נענע
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 צרורות פטרוזיליה

 

לרוטב
  • 1 כפית חרדל ללא גרגירים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתושה

 

אופן ההכנה
  1. שמים במחבת את הפיצוחים, הדבש ומעט שמן זית. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהדבש עוטף היטב את הפיצוחים. מכבים את האש ומצננים.
  2. קוצצים דק את הנענע, הכוסברה והפטרוזיליה ומניחים בקערה.
  3. קוצצים גס את הפיצוחים הקלויים ומוסיפים לקערה.
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

סלט רוקט עם תמרים, מוצרלה ואגוזי מלך (צילום: נופר בוגנים)
    סלט רוקט עם תמרים, מוצרלה ואגוזי מלך(צילום: נופר בוגנים)
     

    סלט רוקט עם תמרים, מוצרלה ואגוזי מלך בוויניגרט בירה

     

    מתכון של שף רועי חנין מ"פיאנו פיאנו", באדיבות שולחן התמר.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1/2 חצי כוס אגוזי מלך
    • 1 כוס עלי רוקט
    • 6 תמרים גדולים ורכים, מגולענים וחתוכים גס
    • 1 כדור גדול של גבינת מוצרלה

     

    לרוטב
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1 כף בצל שאלוט קצוץ (או בצל סגול)
    • 200 מ"ל (2/3 כוס ועוד 2 כפות) בירה בהירה
    • ‏3 כפות חומץ בלסמי או חומץ שרי
    • ‏1/4 כוס דבש או סילאן
    • ‏2 כפות גדושות חרדל עם גרגירים
    • 1 כפית טימין יבש
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. קולים את האגוזים כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים. מקררים וקוצצים גס.
    2. שמים בקערה את האגוזים, הרוקט, התמרים והגבינה ומערבבים.
    3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד