צילום: שי יחזקאל

סלט עוף ופומלה תאילנדי שילהיט לכם את היצרים בימים הקרירים

מי שאוהב לאכול גם בחורף אוכל קר, יהנה מהמנה הזאת שמשלבת בין ירקות ירוקים, פומלה חמצמצה, רצועות עוף וחריף. הרבה חריף

סלט עוף תאילנדי שמלהיט את היצרים (צילום: יוסי סליס)
סלט עוף תאילנדי שמלהיט את היצרים (צילום: יוסי סליס)

סלט עוף ופומלה

מרכיבים

2 מנות

 

  • 1/2 חזה עוף דק, חתוך לרצועות דקות

 

למרינדה

  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות קטשופ
  • מעט צ'ילי יבש גרוס
  • 1/2 1 כפיות חומץ
  • 1/4 כפית כוסברה טחונה יבשה
  • 2 כפיות רוטב דגים

 

לסלט

  • 1 שן שום מקולפת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 פלפל צ'ילי אדום פרוס
  • 1 גבעול למון גראס (החלק הלבן), פרוס דק מאוד
  • 1 מלפפון ללא ליבה, פרוס
  • 1 גבעול בצל ירוק חתוך לפרוסות ברוחב 2 ס"מ
  • 1 כוס פלחי פומלה חתוכים לגודל ביס
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • לקישוט: כוסברה קצוצה ופלפל אדום קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ושמים את העוף להשרייה למשך שעתיים לפחות.
  2. מוציאים את העוף מהמרינדה ומקפיצים במחבת עד לדרגת צלייה מהירה.
  3. מועכים בעלי ומכתש את השום, המלח, הצ'ילי והלמון גראס.
  4. מערבבים בקערה את המלפפון, הבצל, הפומלה, רוטב הדגים ומיץ הליים, מתבלים בתערובת השום ומעבירים לשתי צלחות הגשה.
  5. מניחים על כל צלחת חצי מכמות הסלט, מסדרים מעל את העוף ומקשטים בכוסברה ובפלפל אדום.

 

ערכים תזונתיים למנה

  • 259 קלוריות
  • 26 גרם פחמימות
  • 33 גרם חלבון
  • 2 גרם שומן

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד