אטריות שעועית וירקות עטופים בנייר אורז. ספרינג רול וייטנאמי (צילום: יוסי סליס)
ספרינג רול
מרכיבים
6 מנות
- 6 ניירות אורז
למילוי
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 2 מלפפונים ללא ליבה, חתוכים לרצועות דקות
- 10 עלי כוסברה
- 10 עלי בזיליקום
- 10 עלי נענע
- חופן אטריות שעועית מבושלות
- חופן נבטים
למטבל
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס מים
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- ממלאים קערה רחבה במים פושרים, טובלים נייר אורז במים לזמן קצר עד לריכוך (יש להימנע מריכוך יתר).
- מניחים את נייר האורז על קרש חיתוך ומניחים במרכזו מעט מכל מרכיבי המילוי.
- מרימים את חלקו התחתון של נייר האורז כלפי המרכז, סוגרים את צידי הנייר כלפי המרכז, מגלגלים מלמטה למעלה ומהדקים.
- ממשיכים כך עם כל ניירות האורז ונותנים להם "לנוח" לדקה, לאחר מכן אפשר לחצות כל רול לחצי.
- מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה ומגישים לצד הרולים.
ערכים תזונתיים למנה
- 118 קלוריות
- 24 גרם פחמימות
- 3 גרם חלבון
- 1 גרם שומן