צילום: שי יחזקאל

מרענן ומשביע: ספרינג רול וייטנאמי בעשר דקות עבודה

מגלגלים ירקות טריים ואטריות שעועית בתוך דפי אורז שאפילו לא מצריכים בישול ומקבלים מנה צבעונית, שנראית כאילו יצאה ישר ממטבח אסיאתי

אטריות שעועית וירקות עטופים בנייר אורז. ספרינג רול וייטנאמי (צילום: יוסי סליס)
אטריות שעועית וירקות עטופים בנייר אורז. ספרינג רול וייטנאמי (צילום: יוסי סליס)

ספרינג רול

מרכיבים

6 מנות

 

  • 6 ניירות אורז

 

למילוי

  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 2 מלפפונים ללא ליבה, חתוכים לרצועות דקות
  • 10 עלי כוסברה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 10 עלי נענע
  • חופן אטריות שעועית מבושלות
  • חופן נבטים

 

למטבל 

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים קערה רחבה במים פושרים, טובלים נייר אורז במים לזמן קצר עד לריכוך (יש להימנע מריכוך יתר).
  2. מניחים את נייר האורז על קרש חיתוך ומניחים במרכזו מעט מכל מרכיבי המילוי.
  3. מרימים את חלקו התחתון של נייר האורז כלפי המרכז, סוגרים את צידי הנייר כלפי המרכז, מגלגלים מלמטה למעלה ומהדקים.
  4. ממשיכים כך עם כל ניירות האורז ונותנים להם "לנוח" לדקה, לאחר מכן אפשר לחצות כל רול לחצי.
  5. מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה ומגישים לצד הרולים.

 

ערכים תזונתיים למנה

  • 118 קלוריות
  • 24 גרם פחמימות
  • 3 גרם חלבון
  • 1 גרם שומן

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד