צילום: שי יחזקאל

חם - קר: סלט בקר וייטנאמי
דל קלוריות וחריף אש

קחו בשר משובח, הוסיפו לו עלים ירוקים וצ'ילי – ותקבלו ארוחת סלט וייטנאמי, המוכר כל כך לישראלים שחזרו מהמזרח

  (צילום: יוסי סליס)

סלט בקר וייטנאמי

מרכיבים

4 מנות

 

  • 200 גרם סינטה מיושנת, ללא גידים
  • 4 כפות שמן סויה
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס (לתיבול הבשר)

 

לסלט

  • 2 מלפפונים חצויים, חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
  • 10 עלי נענע
  • 10 עלי בזיליקום תאילנדי/רגיל (בשווקים)
  • 10 גבעולי כוסברה קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 צ'ילי אדום קצוץ
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר חום מהולה בכף מים חמים
  • 3 כפות מיץ לימון

 

להגשה

  • 4 עלי חסה אייסברג גדולים
  • בוטנים קלויים וקצוצים לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. הבשר: מחממים את השמן במחבת, מתבלים במלח ובפלפל גרוס וצולים דקה מכל צד, או עד שהסינטה מגיעה למידת עשייה מדיום. מוציאים לנייר סופג ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
  2. הסלט: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, פרט לעלי החסה והבוטנים ומחכים כ-20 דקות להתמזגות הטעמים.
  3. פורסים את הסינטה הקרירה לפרוסות דקות, מוסיפים לסלט ומערבבים.
  4. להגשה: מניחים על כל צלחת הגשה עלה חסה, מניחים עליו סלט ומקשטים בבוטנים.

 

ערכים תזונתיים למנה

  • 328 קלוריות
  • 13 גרם פחמימות
  • 20 גרם חלבון
  • 22 גרם שומן

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד