סלט בקר וייטנאמי
מרכיבים
4 מנות
- 200 גרם סינטה מיושנת, ללא גידים
- 4 כפות שמן סויה
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס (לתיבול הבשר)
לסלט
- 2 מלפפונים חצויים, חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
- 10 עלי נענע
- 10 עלי בזיליקום תאילנדי/רגיל (בשווקים)
- 10 גבעולי כוסברה קצוצים
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1 צ'ילי אדום קצוץ
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב דגים
- 1 כף סוכר חום מהולה בכף מים חמים
- 3 כפות מיץ לימון
להגשה
- 4 עלי חסה אייסברג גדולים
- בוטנים קלויים וקצוצים לקישוט
אופן ההכנה
- הבשר: מחממים את השמן במחבת, מתבלים במלח ובפלפל גרוס וצולים דקה מכל צד, או עד שהסינטה מגיעה למידת עשייה מדיום. מוציאים לנייר סופג ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- הסלט: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, פרט לעלי החסה והבוטנים ומחכים כ-20 דקות להתמזגות הטעמים.
- פורסים את הסינטה הקרירה לפרוסות דקות, מוסיפים לסלט ומערבבים.
- להגשה: מניחים על כל צלחת הגשה עלה חסה, מניחים עליו סלט ומקשטים בבוטנים.
ערכים תזונתיים למנה
- 328 קלוריות
- 13 גרם פחמימות
- 20 גרם חלבון
- 22 גרם שומן