צילום: שי יחזקאל

הטרנד החדש: קרם פנים מותסס. האם הוא באמת יעיל יותר?

תכשירי קוסמטיקה שעברו תהליך התססה הם הדבר הכי חם היום בגזרת הביוטי. כדאי להיפרד מקרם הטיפוח הנינוח ולהחליף אותו בקרם תוסס?

לדברי היצרנים תהליך ההתססה מייצר אקסטרה חומצת אמינו ונוגדי חמצון שמחיים, מזינים ומסייעים בשמירה על העור (צילום: shutterstock)
לדברי היצרנים תהליך ההתססה מייצר אקסטרה חומצת אמינו ונוגדי חמצון שמחיים, מזינים ומסייעים בשמירה על העור (צילום: shutterstock)

 

כבר זמן מה שמלחששים סביבנו, שלא לומר צועקים, על היתרונות הבריאותיים של מזון מותסס. בין היתר: מנקה רעלים, מסייע לתהליך העיכול, מייצר חיידקים טובים - מה שגרם לנו מיד להוסיף קימצ'י וכרוב מוחמץ לתזונה. אך לאחרונה נראית זליגה של טרנד ההתססה מהצלחת שלנו לעבר מוצרי טיפוח העור.

 

הקוריאנים, מובילי טרנדים ידועים בתחום הביוטי, היו הראשונים להכניס את ההתססה למעבדות הטיפוח שלהם. כך לדוגמה, LG Household & Health Care, חברת הטיפוח השייכת לענקית האלקטרוניקה LG והשנייה בגודלה בקוריאה, השיקה שני מותגי טיפוח המבוססים על מוצרים מותססים: SooRyeHan Hyo ו־SU:M37, כשהפירות, הצמחים והעשבים (רכיבים פופולריים במוצרים קוסמטיים) שבהם מותססים. התוצאה, לדברי החסידים, מוצרים טבעיים יעילים יותר, בעיקר בקטגוריית הקרמים השונים לפנים ולגוף אך גם בקטגוריית מקדמי ההגנה והמייק־אפ.

 

עכשיו התסיסה פולשת גם למערב, ולאחרונה חברות אירופאיות ואמריקאיות, ברובן כאלה שהאג'נדה שלהן מתבססת על מרכיבים טבעיים כמו דרמלוג'יקה האמריקאית ו־Oskia הבריטית, השיקו מוצרים המכילים רכיבים מותססים.

 

איך זה עובד? תהליך ההתססה אמנם משתנה בין הרכיבים השונים אך באופן כללי מבוסס על אנזימים שעוברים תהליך של פירוק בסביבה נטולת חמצן, לרוב באמצעות שמרים. לטענת היצרנים, השמרים מפרקים את המבנה המולקולרי של הרכיבים לחלקיקים קטנים יותר, מה שהופך אותם למרוכזים יותר, לפעילים יותר, לבעלי כושר ספיגה טוב יותר בעור, ועל כן ליעילים יותר. תהליך ההתססה מייצר לטענתם אקסטרה חומצת אמינו ונוגדי חמצון, שכידוע מחיים, מזינים ומסייעים בשמירה על העור.

 

להתחדש בקרם מותסס או להישאר עם הקרם שהתרגלנו אליו? "לא כל מה שרלוונטי בתזונה מתאים לקוסמטיקה", אומרת יועצת "מנטה" ד"ר מרינה לנדאו, מומחית ברפואת עור. "נכון שהיו מחקרים בתחום המזון שהראו שרכיבים תזונתיים מסוימים שמגיעים בצורה מותססת זמינים יותר לספיגה בגוף, אבל אי אפשר להסיק באופן ישיר שמה שנכון לתזונה נכון גם לקוסמטיקה. קוסמטיקה מותססת מבוססת על תמציות פרחים וצמחים שעברו תהליך התססה, אבל אין שום הוכחה מדעית לכך שזה עובד או יעיל יותר מקוסמטיקה רגילה. נראה שמדובר בטרנד שנוצר על ידי כל מיני חברות שמקדמות את הקוסמטיקה המותססת".

 

השורה התחתונה: אם את מחפשת הוכחות מדעיות ליעילות מוצרי הקוסמטיקה שלך, אל תמהרי להזמין קרם יום מותסס מאמזון.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד