פוזילי עם זוקיני, זיתי קלמטה, אגוזי מלך וקרעי גבינת מוצרלה (צילום: מיכל מעוז נחום)
מרכיבים
5-4 מנות
- 500 גרם פסטה מסוג פוזילי
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 1 בצל סגול פרוס
- 2 זוקיני חתוכים לפרוסות אלכסוניות
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- קמצוץ תימין יבש
- אפשרות: מעט צ'ילי יבש
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- חופן זיתי קלמטה
- כ-3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
- 3-2 כדורי מוצרלה גדולים (רצוי מחלב באפלו), קרועים ביד לפיסות גדולות
- חופן עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את השום, האורגנו, התימין, הצ'ילי (אם רוצים), מלח ופלפל, ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הזיתים ומטגנים עוד 2 דקות.
- במקביל קולים את אגוזי המלך במשך כדקה במחבת נפרדת ללא שמן.
- מוסיפים למחבת עם הרוטב את הפסטה המוכנה והמסוננת ואת האגוזים. מבשלים כדקה, תוך ערבוב, עד שהפסטה נעטפת ברוטב.
- מעבירים את הפסטה לקערת הגשה שטוחה וגדולה. מניחים עליה את קרעי המוצרלה ועלי בזיליקום, ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מעלים של מיכל מעוז נחום - בבלוג שלה, "Balaboosta"