לביבות ספגטי וגבינת פרמזן (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
כ-25 לביבות
- 200 גרם ספגטי דק או ספגטיני
- 2 ביצים
- 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בזיליקום קצוץ
- מלח
- פלפל שחור טחון
- לטיגון: שמן זית
אופן ההכנה
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. שוברים את הספגטי לשלושה חלקים, מבשלים לפי הוראות היצרן ומסננים.
- שמים את הביצים בקערה גדולה וטורפים אותן. מוסיפים את שאר המרכיבים ואת הספגטי המבושל ומערבבים.
- מחממים במחבת את שמן הזית. יוצרים בידיים לביבות מהעיסה ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מעבירים את לביבות הספגטי לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.