לביבות עדשים כתומות ומתפצפצות

לביבות פריכות ויפהפיות, שאפשר לאכול חמות, מיד לאחר הטיגון, ואפשר גם קרות. בכל מקרה - הן טעימות בטירוף

לביבות עדשים כתומות ומתפצפצות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
לביבות עדשים כתומות ומתפצפצות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

כ-16 יחידות

 

  • ‭1 1/2‬ כוסות עדשים כתומות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • לטיגון: שמן קנולה או שמן זית

 

לציפוי
  • 1 ביצה
  • ‭1/2‬ כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כוס פירורי לחם מוזהבים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תימין יבש

 

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים במסננת ושוטפים אותן היטב במי ברז. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את העדשים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות על להבה בינונית, עד שהעדשים רכות מאוד. מסננים היטב ומניחים לצינון במשך כ-10 דקות.
  2. מועכים את העדשים במזלג למחית חלקה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. יוצרים מהמחית כדורים שטוחים בקוטר ‭6-5‬ ס"מ ומניחים אותם בצלחת.
  3. הציפוי: מכינים שלוש צלחות - באחת טורפים את הביצה, בשנייה מפזרים את הקמח, ובשלישית מערבבים את פירורי הלחם עם המלח והתימין.
  4. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים את לביבות העדשים בקמח, לאחר מכן בביצה, ולבסוף בפירורי הלחם המתובלים. מטגנים את הלביבות עד שהן מזהיבות משני צידיהן ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  5. מגישים, מומלץ לצד סלט ירוק.

 

איך שומרים?

  • במקרר, עד 4 ימים. רצוי לחמם בתנור לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג