מתרגול על מזרון ליזמות עסקית: כך נולדו השאמאן העירוני ומותג היוגה

שירי הוד נחשפה לשיטת תרגול בשם מייסור, ובעקבות זאת הקימה אתר. אודי סהר אימץ אורח חיים בריא ותירגם אותו לעסק. פילוסופיה רוחנית כדרך להגשמה עצמית

טל ליברגל קדר

|

25.11.15 | 09:29

שירי הוד בפעולה. "זה נראה כמו אימון יוגה רגיל אבל שונה ממנו: לכל אדם יש תרגול משלו בהתאם ליכולות האישיות" (צילום: ענבל מרמרי)
שירי הוד בפעולה. "זה נראה כמו אימון יוגה רגיל אבל שונה ממנו: לכל אדם יש תרגול משלו בהתאם ליכולות האישיות" (צילום: ענבל מרמרי)
אודי סהר בפעולה. "כמו שהצחוק מדבק, גם שקט וטוב לב של אדם מסופק ורגוע יכולים להשפיע על אנשים" (צילום: עמית אופק )
אודי סהר בפעולה. "כמו שהצחוק מדבק, גם שקט וטוב לב של אדם מסופק ורגוע יכולים להשפיע על אנשים" (צילום: עמית אופק )
שירי הוד (30) כבר הייתה על המסלול המהיר לבורגנות, אבל בשלב מסוים הבינה שאלה לא החיים שהיא רוצה. "הייתי במסלול די שגרתי של בחורה בסוף שנות ה-20 שלה", היא משחזרת. "גרתי עם בן זוג בפלמחים, עבדתי במשרד בשעות שגרתיות, עסקתי במכירות ובקניות אונליין, עשיתי תואר ראשון ושני. הכול היה בסדר, אבל זה לא הספיק. באותו זמן אני ובן זוגי נפרדנו וחזרתי לגור עם ההורים בתל אביב".

 

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

התפנית התרחשה כשקיבלה הזמנה להשתתף בסדנת תרגול של מייסור – אחת השיטות של יוגה. "נרשמתי", מספרת הוד, "אבל לא הייתי מסוגלת לקום מהמיטה וללכת כי הייתי בתקופה קשה. רק ביום השלישי של הסדנה הלכתי לשם, ומאז לא הפסקתי לתרגל מייסור. זו הייתה ממש התאהבות".

 

היוגה לא הייתה זרה לה. "זה משהו שאני עושה מאז שהשתחררתי מהצבא. ניסיתי כל מיני שיטות והייתי הולכת לשיעורים מדי פעם, אבל לא הרגשתי מחויבת עד שגיליתי את המייסור, שנראה כמו אימון יוגה רגיל אבל שונה ממנו: בשיטה הזו לכל אדם יש את התרגול שלו בהתאם לקצב הנשימות שלו וליכולות האישיות. אחד הדברים המשמעותיים בעיניי הוא העובדה שבמקום להיות בסטודיו ולעקוב אחרי המורה, אתה לוקח אחריות על התרגול שלך ומבין מה אתה עושה". מאז, היא אומרת, היוגה היא חלק ממנה. "אין יום שאני לא עושה יוגה על הבוקר, בין שש לשמונה. זה התחיל להשפיע על החיים שלי – על התזונה, על שעות השינה. זה גם מכניס איזון לחיים".

 

"רוב המתרגלים הם טבעונים או צמחונים, אבל זה לא חייב לבוא יחד. היוגה מחדדת הרבה דברים, כולל את הרגישות לאנשים שסביבך, וכפועל יוצא גם את החיבה לבעלי חיים"

השלב הבא היה נסיעה להודו, לתרגל מייסור אצל הגורו של התחום. "נסעתי לחודש וחצי, והיה מדהים. מייסור זה הדיסנילנד של עולם היוגה: עושים את התרגול בחלל ענק, עם עשרות אנשים שהקדישו את חייהם לדבר הזה. אלה אנשים מעוררי השראה מכל העולם, ומאוד התחברתי אליהם. דרכם גם גיליתי שיש עולם שלם של אביזרי אופנה וטרנדים שקשורים ליוגה, והתחלתי לבדוק את נושא החברות והמותגים. ידעתי שאני רוצה לעסוק בזה והתחלתי להשתעשע ברעיון של הקמת אתר. החלטתי לעזוב את העבודה ולהתמסר לזה".

 

התוצאה עלתה לאוויר לפני כחודש. האתר שלה נקרא "COME OM " ומציע מגוון של בגדים ומוצרים נלווים ליוגה כמו מזרנים ומגבות, שמתאימים גם לסוגי ספורט אחרים. "האתר הוא מאוד אני, וזה מה שהיה לי חשוב", אומרת הוד. "רציתי לעשות משהו שהלב שלי נמצא בו, והלב שלי נמצא ביוגה ובפעילות גופנית. אני חושבת שקשה לקנות היום בארץ בגדי ספורט, כי אין מספיק פריטים יפים ואופנתיים שאפשר ללבוש לא רק לאימון, ואם יש, אלה דברים ממותגים שעולים המון. אני מציעה משהו במחיר יותר נמוך, עם טוויסט. בינתיים אני עושה הכול לבד: משלוחים, אריזות, מכירות, קניינות. אני מקווה שכשהעסק יגדל יצטרפו אליי עוד אנשים, אבל בינתיים היחיד שעוזר לי זה אחי, שאחראי לכל החלק הטכני".

 

הוד אומרת שהייתה רוצה להתעמק יותר בתחום התרגול ולנסות לגרום לאחרים ללכת בדרכה. לדבריה, אורח החיים החדש משפיע עליה לטובה, ויש לו השלכות גם על התזונה שלה. "הפסקתי לאכול חיות וביצים", היא מספרת. "אני כמעט טבעונית, למרות שלפעמים אני חוטאת ואוכלת מוצרי חלב".

 

יוגה הולכת בהכרח עם טבעונות?

"רוב המתרגלים הם טבעונים או צמחונים, אבל זה לא חייב לבוא יחד. אני חושבת שהיוגה מחדדת הרבה דברים, כולל את הגישה ואת הרגישות לאנשים שסביבך, וכפועל יוצא גם את החיבה לבעלי חיים. אתה הרבה יותר עירני לחברה ולחיים שמסביב".

 

הוד. "אין יום שאני לא עושה יוגה על הבוקר. זה מכניס איזון לחיים" (צילום: ענבל מרמרי )
    הוד. "אין יום שאני לא עושה יוגה על הבוקר. זה מכניס איזון לחיים"(צילום: ענבל מרמרי )
     

     

    מה שאני אוכל, מה שאני מרגיש

     

    אודי סהר לא הסתפק בשינויים בהרגלי התזונה שלו אלא הפך את התזונה הנכונה למקצוע. סהר (31), יליד הרצליה, מתאר את 16 השנים הראשונות בחייו כ"מאתגרות בריאותית". "תמיד נזלתי וגירדתי בעיניים", הוא מספר. "היו לי גם אקנה ואסטמה של העור, וזה היה מאוד קשה. בגיל 16 הלכתי לקוסמטיקאית בגלל האקנה, והיא המליצה לי להפסיק לאכול חלב וסוכר. פתאום השתנו חיי: התחלתי לישון בלילה, לא להתגרד, להריח, ליהנות. הבנתי שמה שאני אוכל משפיע על איך שאני מרגיש".

     

    בגיל 22, במהלך טיול בדרום אמריקה, נקלע לעיירה בצפון ברזיל שבה הסתובבו חופשי פרות, עגלים ותרנגולות. החשיפה אליהם גרמה לו להחליט שהוא מפסיק לאכול בשר. אחרי שחזר לארץ התחיל לתרגל יוגה מול ערוץ החיים הטובים בטלוויזיה, ותוך זמן קצר עבר הכשרה והפך למדריך מוסמך. במקביל, למד נטורופתיה והחל לעבוד כמטפל.

     

    לדבריו, אחת הדרכים היעילות ביותר לטיפול בבעיות היא לעבור ניקוי רעלים. הוא עצמו הדריך מטופלים רבים בנושא, ובעקבות זאת הבין שיש ביקוש לערכה מוכנה לניקוי רעלים, כזו שמגיעה לבית הלקוח ועוזרת לו לצלוח בקלות את התהליך. התוצאה: "Urban Shaman" – עסק שהקים סהר ושמציע תוכנית ניקוי רעלים עם משקאות שמגיעים עד הבית. "התוכנית כוללת לא רק את המוצרים אלא גם ליווי מקצועי שלי", הוא אומר. "יש אפשרות לתוכנית ניקוי של חמישה ימים ושל שלושה ימים. ערכת הניקוי כוללת חמישה מיצים לכל היום, חליטת צמחים, אבקה של חימר ששותים לפני השינה ומרק שורשים לערב. הכול אורגני, בלי שמן ובלי תיבול".

     

    והמחיר? "ניקוי של חמישה ימים עולה 1,800 שקל, לא כולל מע"מ ומשלוחים, וניקוי של שלושה ימים עולה 1,300 שקל". בינתיים השירות ניתן רק במרכז הארץ, אבל סהר מקווה לגדול ולספק את השירות גם לשאר האזורים.

     

    סהר. "מי שקיצוני הוא כל מי שנשאב לתזונה המודרנית שמובילה לסרטן" (צילום: מעיין בן-ארצי)
      סהר. "מי שקיצוני הוא כל מי שנשאב לתזונה המודרנית שמובילה לסרטן"(צילום: מעיין בן-ארצי)

       

      בבית הקפה הטבעוני בתל אביב שבו אנחנו נפגשים, הוא מזמין ארוחת בוקר עם לחם ללא גלוטן. כשהמלצר מביא סלט עם עגבניות, סהר מבקש ממנו להוציא אותן.

       

      קשה לך לאכול בחוץ?

      "יש מקומות שאין לי בהם מה לאכול, אבל אני כבר כל כך הרבה שנים ב'בריאותנות', שזו השגרה שלי, וזה כבר לא קשה לי. הרבה אנשים בסביבה שלי חושבים שאני קיצוני ופנאט, אבל בעיניי מי שקיצוני הוא כל מי שנשאב לתזונה המודרנית שמובילה לסרטן. אוכל לא אורגני, סוכר וגלוטן מובילים למחלות כרוניות. הדרך הטבעית לרפא מחלות היא מאוד פשוטה: לאכול בריא, לעשות פעילות גופנית ולישון טוב.

       

      "קורה לי לפעמים שאני עובר ליד מאפייה, והריח מושך אותי, אבל אני לא מתפתה בדרך כלל. לפעמים אני חוטא ומתפרע על לחם מחמצת או משהו בסגנון הזה, אבל בחלב, בבשר ובדגים אין סיכוי שאגע בחיים".

       

      לדבריו, גם מי שאוכל בשר וגבינות, כדאי שישתה בבוקר משהו בריא כמו שייק עשבים. "גם אם מוסיפים לתפריט משהו בריא אחד, זה טוב", אומר סהר. החלום שלו הוא לפתוח רשת חנויות של מאכלים ומשקאות בריאים, "שאנשים יוכלו לבוא ולשתות מיץ ירוק או חליטה ייעודית לשיפור השינה או לפתרון של בעיות עיכול. אני רוצה לחשוף כמה שיותר אנשים לאופציה של אורח חיים שמזין אותם ואת הסביבה. גם בשיעורי היוגה שאני מעביר, אני תמיד אומר בסוף: 'תרגישו את השקט ואת הרוגע, וכשאתם יוצאים החוצה, תפיצו את זה. כמו שהצחוק מדבק, גם שקט וטוב לב של אדם מסופק ורגוע יכולים להשפיע על אנשים".

       

      ערכת ניקוי הרעלים. "בלי שמן ובלי תיבול" (צילום: אודי סהר)
        ערכת ניקוי הרעלים. "בלי שמן ובלי תיבול"(צילום: אודי סהר)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד