חלת צ'ופצ'יקים

גם אצלכם במשפחה רבים על הצ'ופצ'יק של החלה? למירב גביש, צ'ופצ'יקוהולית בעצמה, יש בשבילכם פתרון: חלה מקורית עם המון צ'ופצ'יקים, כך שלאף אחד לא יחסר

מירב גביש

|

17.11.15 | 23:27

משאר לכם בצק? הכינו עוד קצוות! חלת צ'ופצ'יקים (צילום: מירב גביש)
משאר לכם בצק? הכינו עוד קצוות! חלת צ'ופצ'יקים (צילום: מירב גביש)

הפעם הראשונה שבה קראו לי גנבת היתה בגללו. אבל זו היתה אשמתו! הוא היה כל כך טעים, שלא יכולתי לעמוד בפיתוי.

 

ערב שבת. אבא מסיר את המפה, מרים את החלות לברכה ועוצר. שקט. "אי אפשר לברך על חלה לא שלמה. מי אכל את הצ'ופצ'יק?"

 

"לא אני, ככה קניתי אותה", אני ממהרת לענות.

 

כך זה המשיך כמה שבועות, עד שהודחתי מתפקיד קניינית החלות של המשפחה.

 

מאז חלמתי על חלה גדולה עם עשרות צ'ופצ'יקים. אז… קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות!

 

  • עוד מתכונים מצוינים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"

 

כך מעצבים את הפצ'וקצ'יקים (צילום: מירב גביש)
    כך מעצבים את הפצ'וקצ'יקים(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    1 חלה

     

    • 220 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים
    • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 12 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
    • 500 גרם (1/3 3 כוסות) קמח לבן
    • 35 גרם (3 כפות) סוכר
    • 1 ביצה
    • 2 כפות (30 גרם) שמן
    • 2 כפיות (10 גרם) מלח

     

    לאפייה
    • 1 ביצה, טרופה עם כף מים
    • שומשום, פרג, גרעינים, מלח גס

     

    אופן ההכנה

    1. אם משתמשים בשמרים טריים: יוצקים את המים לקערת המיקסר. מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים עם כף עץ או מטרפה, עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הקמח, הסוכר והביצה ולשים כ-4 דקות במהירות נמוכה, עד שהמרכיבים מתאחדים. אם משתמשים בשמרים יבשים: מערבבים את השמרים עם הקמח בקערת המיקסר. מוסיפים את המים, הסוכר והביצה ולשים כ-4 דקות במהירות נמוכה, עד שהמרכיבים מתאחדים.
    2. מוסיפים את השמן והמלח ולשים 8-6 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
    3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ועושים בניילון חור קטן עם סכין. מתפיחים כ-40 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
    4. יוצרים כדור מ-2/3 מהבצק ומניחים בצד.
    5. יוצרים מ-1/3 הבצק הנותר נחש ארוך בקוטר 2-1 ס"מ. חותכים את הנחש ל-8 מקטעים שווים. יוצרים מכל מקטע נחש דק, ויוצרים בו קשר (ראו תמונה).
    6. מברישים את החלה העגולה בביצה טרופה עם מעט מים, ומדביקים אליה את הצ'ופצ'יקים. מברישים שוב בביצה.
    7. מכסים בשקית גדולה ומתפיחים 30-25 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
    8. מפזרים על החלה שומשום, פרג, גרעינים או מלח גס. אופים כ-25 דקות, עד שהחלה מזהיבה.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג