מרק חומוס אדום

רוצים להתחמם? אין בעיה! חיה אילונה דר ארגנה לכם מרק חומוס מהביל ומשגע, עם עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול

חיה אילונה דר

|

08.11.15 | 23:11

מרק חומוס אדום (צילום: חיה אילונה דר)
מרק חומוס אדום (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

6 מנות

 

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 100 גרם (1 חבילה קטנה) רסק עגבניות
  • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
  • 2 עצמות בקר (עם בשר ומח)
  • 2 גרונות הודו
  • 2 כוסות ציר ירקות או ציר בקר
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט עשבי התיבול והקמח, וכן מים עד ל-2/3 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.
  3. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים חצי שעה נוספת.
  4. מערבבים את הקמח עם כמה כפות מהמרק ומוסיפים למרק. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג