"קוסקוס" כרובית וברוקולי

זה נראה ומרגיש כמו המנה האהובה, זה טעים ומשביע כמוה - אבל הרבה פחות משמין: ילנה ויינברג מסבירה איך מכינים בקלות "קוסקוס" בלי פחמימות

ילנה ויינברגפורסם: 03.09.15 12:34

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 כרובית קטנה או בינונית
  • 500 גרם ברוקולי
  • 150 גרם אגוזי מלך או קשיו, קלויים במחבת ללא שמן
  • חופן חמוציות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול עד ל-2/3 מגובהו במים. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
  2. קוצצים את הכרובית והברוקולי במעבד מזון עד שנוצרים פירורים קטנים. כדאי לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לקבל חתיכות גדולות מדי.
  3. מבשלים את פירורי הירקות 10-5 דקות במים הרותחים, עד שהם רכים - אבל לא יותר מדי.
  4. בינתיים קוצצים את האגוזים, החמוציות והפטרוזיליה ומניחים בקערה גדולה.
  5. מסננים היטב את פירורי הכרובית והברוקולי ומעבירים לקערה עם האגוזים. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

  • עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעם חשבתי שאוכל זה לא עיסוק לגיטימי. כנקמה, לאט ובנחישות הוא השתלט על חיי – ועכשיו, גם אם אני רוצה, אני לא יכולה להפסיק לדבר עליו (ובעיקר על איך הצלחתי להכין אוכל טעים מהמרכיבים הכי פשוטים שיש בבית, שאחרת היו מוצאים את דרכם לפח).
וחוץ מזה, אני בת 30, גרה ברמת גן ומקווה יום אחד לגדל חתול. בין לבין, אנשים מציעים לאמץ אותי כדי שאטפל להם בנושא ארוחת הצהריים - אבל אני עדיין מחפשת את המטבח עם השם שלי עליו...

בינתיים יש לי בלוג - simplygourmet.co.il