שתף קטע נבחר

טראנס נגד טרנספר: הבליינים הבריזו, ח"כים רקדו

המארגנים העתיקו את המסיבה למועדון גדול יותר לאור הבטחות מצד צעירים רבים להגיע, אבל לאורך הערב נרשמה נוכחות דלה ברחבת הריקודים. ח"כ אריה אלדד גנב את ההצגה בריקוד סוער עם ח"כ איוב קרא, "למרות שמאז כיתה ג' יש לי פטור מהמורה להתעמלות"

המסיבה לא התרוממה. עשרות צעירים בלבד הגיעו אמש (ה') למועדון ה"דום" בתל אביב, למה שהיה אמור להיות מיפגן כוח לילי של מתנגדי ההתנתקות. במהלך השבוע האחרון עמלו המארגנים במרץ על הכנת מסיבת ה"טראנס נגד טרנספר", עליה פורסם לראשונה ב-ynet, אולם לאכזבתם הייתה ההיענות דלה ולאורך הערב הייתה הרחבה כמעט ריקה מרוקדים.

 

החשיפה התקשורתית וההבטחות מצד בליינים רבים להגיע למסיבה בתל אביב הניעו את המארגנים להעתיק את האירוע ממועדון ה"self" למקום גדול יותר - ה"דום". מתברר כי בדיעבד היה מספיק גם מקום קטן יותר, על אף ששי מאיר, ממארגני האירוע, טוען כי בשעות הקטנות של הלילה נמנו קרוב ל-300 איש. אבל נהוג לומר שהאיכות חשובה מהכמות, ושלא כמו במסיבות רגילות ניתן היה למצוא בין המפזזים המעטים אטרקציות בדמות שני חברי הכנסת אריה אלדד ואיוב קרא.

 

אלדד, שקיבל הבטחה לאייש את עמדת הדי-ג'יי לזמן קצר, נראה מחוייך מתמיד והודיע עם הגעתו למקום: "חשבתי לפתוח עם פרקי חזנות נוסח מזרח אירופה ואני מתכוון גם לרקוד, על אף שמכיתה ג' יש לי פטור מהמורה להתעמלות. הגעתי לפה לתמוך ולשמוח וזה מה שיש כאן". אלדד הבטיח ואף קיים כאשר נכנס לרחבת הריקודים הכמעט ריקה.

 

חבר הכנסת קרא, שהיה בין הראשונים להגיע למסיבה, מצא את עצמו ממתין כשעתיים עד שתתחיל. משניתן אות הפתיחה הצטרף אל אלדד ברחבה לריקוד סוער כשסרט כתום לצווארו. "הילדים הטובים הללו באו אליי לכנסת והזמינו אותי", הסביר. "חשבתי להזדהות עם האנשים ולהביע סולידריות בתחומים השייכים למחנה הלאומי. סולידריות חשובה לי, גם בשעת לילה מאוחרת. אני מתכוון לרקוד עם תקווה".

 

"לחסימות כבישים הגיעו יותר אנשים. יש לנו עם עצלן"

 

כאמור, בנוסף לשני חברי הכנסת הגיעו גם כמה עשרות צעירים מאשקלון, קריית אונו, יהוד וערים נוספות ברחבי הארץ. למרות האכזבה הקלה הם התעקשו לרקוד ורבים מהם היו בטוחים כי המסיבה תוגדר כהצלחה ואף קיוו כי תגרום לשינוי בדעתו של ראש הממשלה, אריאל שרון. מצד שני אמר אחד הנוכחים כי אם לא הגיעו מבלים רבים כנראה שהעם בכל זאת מעוניין בהתנתקות.

 

אלי אלקיים, בן 26 מיהוד, הגיע למסיבה כדי להביע את התנגדותו למהלך ההתנתקות. "באתי להביע את עמדתי ולתרום מכספי להמשך המאבק", אמר. "אני והחברים שלי רצינו שיידעו שלא רק חסימת כבישים היא דרך, אלא שאפשר להפגין בצורה אחרת. אנשים שונאים את חוסמי הכבישים וזה נזק תדמיתי גדול. אני באתי למחות ולהראות שלא רק דתיים מגוש קטיף תומכים ואוהבים את הארץ. לדעתי מהלך ההתנתקות הוא שגוי, אם עכשיו הקסאמים מגיעים לשדרות אז לאחר ההתנתקות הם יגיעו לאשקלון ואף יותר מכך".

 

ברק אשר, 25, גם הוא מיהוד, סבור שהנוכחות הדלה במסיבה נבעה מעצלנות של קהל הבליינים. לדעתו אלו שכן הגיעו מצאו סיבה לחגוג: "בת'כלס, אנשים באו כי זו סיבה למסיבה. בדרך כלל לחובשי כיפה ואנשים שחומי עור יש סלקציה במועדונים ולכן מי שהגיע מצא סיבות גם לחגוג וגם לשמוח. אין מה לעשות, העם שלנו עצלן. לחסימות כבישים הגיעו הרבה יותר בגלל שמדובר בבני נוער ששקועים בכל המהלך. החילונים בני 30, 40 ו-50 לא ימצאו את עצמם גם במסיבה הזאת".

 

מבלים אחרים דווקא היו מרוצים מכך שלא הגיעו תומכים רבים למסיבה. "ככה יותר מרווח ואקסלוסיבי", הסביר ניר ניסנסון, בן 26 מהרצליה. "הייתי שמח אם היו מגיעים יותר אבל מה שחשוב הוא האיכות ולא הכמות. חוץ מזה בכבישים אפשר לראות את הסרטים הכתומים מדברים בעד עצמם. אני הגעתי כי אני מתנגד לתוכנית ההתנתקות על אף שאיני דתי. זהו פשע לגרש אנשים מביתם כדי שראש הממשלה יברח מכתב אישום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ח"כים קרא (משמארל) ואלדד על הרחבה
צילום: ירון ברנר
צילום ירון ברנר
הבר המיותם במסיבה הכתומה
צילום ירון ברנר
צילום ירון ברנר
רחבת הריקודים. היענות דלה
צילום ירון ברנר
מומלצים