שתף קטע נבחר

סודן: הסכם נוסף בין הממשלה למורדים בדרפור

ממשלת סודן וארגוני המורדים בחבל דרפור סיכמו את סבב שיחות השלום החמישי ביניהם בחתימה על "הצהרת עקרונות", וקבעו לשוב ולהיפגש לקראת סוף אוגוסט. ההסכם שנחתם אינו מהווה הסכם שלום מקיף אך נועד לסייע לקידום השלום

ממשלת סודן ושני ארגוני מורדים בחבל דרפור חתמו אתמול (יום ג') סבב שיחות שלום נוסף ללא הסכם שלום מקיף לסיום העימות האלים בן השנתיים, שגבה את חייהם של עשרות אלפי בני אדם במערב המדינה. נציגים של הממשלה, הצבא לשחרור סודאן והתנועה לצדק ושוויון חתמו על "הצהרת עקרונות", מסמך שנועד לסייע לקידום השלום בחבל.

 

למעלה מ-180 אלף בני אדם נהרגו ולמעלה משני מיליון בני אדם נאלצו לעזוב את בתיהם בעימות בדרפור. לפי האו"ם, סיבות המוות הישירות של רבים מהם היו מחלות ורעב שנגרמו כתוצאה מהמלחמה באזור.

 

נציגי המורדים והממשלה חתמו כבר בעבר על מספר הסכמי הפסקת אש והסכמים אחרים בסבבים קודמים של שיחות השלום. אך אף אחד מההסכמים הללו לא הביא לסיומו של המשבר ההומניטרי החמור בדרפור.

 

השיחות בין המורדים לממשלה התקיימו בבירת ניגריה, אבוג'ה. ההסכמות שאליהם הגיעו מנהיגי הצדדים היו כלליות ולא ספציפיות. כך למשל הוחלט לכבד את אחדותה של סודן, לשמור על הדמוקרטיה ועל "צדק ושוויון לכל, ללא כל קשר למוצא אתני, דת או מין".

 

לפי המסמך שנחתם, הצדדים יתכנסו שוב לדון בדרך הטובה ביותר לחלק את העושר והכוח בדרפור. המבוא של ההסכם החדשמחזק שוב את התחייבותם של הצדדים להפסקת הלחימה ומתן גישה לארגוני הסיוע הזרים לכל הפליטים. הנציגים אמרו שהשיחות יתחדשו ב-24 באוגוסט, אך טרם נקבע היכן.

 

השליח המיוחד של האיחוד האפריקני, סלים אחמד סלים, אמר כי "באימוץ הצהרת העקרונות אתם מראים את נחישותכם שלא לאכזב את אנשי דרפור... ואתם לא תאכזבו את ידידיכם בקהילה הבינלאומית". באיחוד האפריקני, המארח את הסיבוב החמישי של שיחות השלום, חברים 53 מדינות.

 

"החתימה על המסמך היא צעד קדימה. עם זאת, היא אינה שווה את הדיו שעליה אם לא נציית להסכם", אמר מנהיג המשלחת של תנועת הצד והשוויון, אחמד טוגוד. "בואו נהיה כנים", הוסיף, "מבצעי הפשעים נגד האנושות עדיין חופשיים ולא הובאו לדין".

 

הפגישה שהתקיימה אתמול הייתה הראשונה שבה ישבו נציגי הממשלה והמורדים באותו החדר מאז החלו השיחות ב-10 ביוני. המורדים בחבל דרפור החלו במאבק בפברואר 203, בטענה לדיכוי ואפליה מצד הממשלה. הממשלה נאשמת גם בכך שהגיבה למרד בתמיכה בארגוני מיליציה ערבים, המכונים ג'נג'וויד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הסכם בין הממשלה למורדים (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
ילדים רעבים בדרפור (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים