שתף קטע נבחר

איך להעביר תמונות מהמצלמה למחשב עם Picasa

אז כבר יש לכם מצלמה פצצתית וצילמתם המון תמונות מצוינות. עכשיו מה? צריך להעביר אותן מהכרטיס למחשב, לארגן אותן בסבך התיקיות והכוננים, לגבות אותן כך שלא ימחקו, לשלוח אותן לחברים, להעלות אותן לבלוג ובעיקר לשפר אותן בחדר חושך וירטואלי. נשמע מסובך? זה לא

בכתבה זו נסקור תוכנה אחת לעיבוד תמונה, המיועדת למשתמשים מתחילים. מבין התוכנות הקיימות, בחרתי בגירסה החדשה של התוכנה המצוינת של גוגל, Picasa, הניתנת להורדה חינם מהאתר.

 

גוגל, כהרגלם בקודש, מוציאים מוצר שהוא יותר טוב מכל השאר – בעיקר משום שהוא מתייחס לקהל יעד ספציפי: משתמשים מתחילים, שבעיניהם גם כך המקלדת מכילה יותר מדי מקשים, ושאין טעם לסבך להם גם את כל השאר.

 

ואכן, בפיקאסה הדברים מאד פשוטים – התוכנה לוקחת פיקוד על כל השרשרת, החל מטעינת התמונות מהמצלמה ועד להדפסת התמונות, ופוטרת את המשתמש מהצורך בארגון מייגע של התמונות. גם למשתמשים כבדים יותר התוכנה מצויינת, מכיוון שהיא גם מאפשרת עיבוד תמונה בסיסי, ומי מאיתנו רוצה לעבור עם פוטושופ

 על כל אחת מבין ארבעת אלפים התמונות שצילמנו במשך חודש טיול?

 

רובנו יעדיף להקריב מעט איכות בתמורה לנוחות ולחסכון עצום בזמן. לצערנו, התוכנה קיימת רק בשפה האנגלית, אבל יש לי חשד יותר מסביר שתוך מספר חודשים היא כבר תהיה זמינה בעוד שישים שפות לפחות (בכל זאת, גוגל).

 

סריקה ראשונית

 

מיד לאחר התקנת התוכנה, המחשב שואל האם ברצוננו לסרוק ולאתר את כל התמונות שנמצאות על הדיסק הקשיח או שמא נסתפק בסריקה של מספר תיקיות יעודיות בלבד. סריקה כוללת תביא לכם גם תמונות נשכחות מלפני שנים, כל מיני תמונות ששייכות לתוכנות אחרות, טפטים של מערכת ההפעלה וכן הלאה. עדיף, בשלב מסויים, לרכז את כל התמונות שלכם בתיקיה אחת ולסרוק רק אותה. התוכנה מסוגלת גם לגלות שינויים או תמונות חדשות באופן אוטומטי (באמצעות תכונת Watch for changes).

 

הדבר הראשון שצץ לעין הוא שהתוכנה מסדרת את תיקיות התמונות באופן אוטומטי, לפי תאריך היצירה שלהן, כך שהתמונות החדשות יותר תופענה ראשונות. לחיצה על תיקיה בצד שמאל תציג לנו (מצד ימין) את כל התמונות, כשהן ממוזערות (thumbnails). גלילה בעזרת פס הגלילה תציג במהירות תמונות ממוזערות חדשות.

 

העלאת תמונות חדשות

 

צילמנו תמונות חדשות? יש לנו תמונות על כרטיס זכרון או CD? אין בעיה. חברו את המצלמה למחשב, או לחלופין הכניסו את ה-CD לכונן התקליטורים והתוכנה תזהה מיד שיש במדיה תמונות. היא תשאל אתכם בין היתר אם אתם רוצים להעתיק את התמונות באמצעות פיקאסה. אם תבחרו באפשרות זו – פיקאסה תעלה ותעתיק את כל התמונות לדיסק הקשיח ותכניס אותן למאגר התמונות המנוהלות על ידי התוכנה.

 

אפשר להשתמש בפיקאסה גם כדי לסרוק תמונות – לחצו בתוך התוכנה על כפתור Import, שנמצא בצד שמאל למעלה, בחרו את הסורק וסרקו כרגיל. בסיום הסריקה, התוכנה תיצור תיקיה ותכניס לתוכה את המסמכים הסרוקים.

 

ארגון התמונות

 

זה אחד מיתרונותיה היפים של התוכנה. אין צורך לארגן את התמונות, מכיוון שהתוכנה תארגן אותם אוטומטית, לפי תאריך. עדיין, תוכלו לבצע גם פעולות אירגון ידניות, למשל:

 

  • שינוי שם תיקיה. לחיצה כפולה על כותרת התיקיה והנה אתם יכולים לשנות את שמה ולתת לה גם מאפיינים אחרים, כמו תאריך (והרי התמונות ממויינות לפי תאריך), מקום הצילום (ערך שיכול לעזור לכם לאתר תמונות מאוחר יותר) והערות.

  • העברת תמונות מתיקיה לתיקיה. על ידי סימון התמונות וגרירתן לתיקיית היעד.

 

  • העברת תמונות לתיקיה חדשה. על ידי סימון התמונות, הקלקה על כפתור העכבר הימני ובחירה ב"Move to new folder". שימושי בעיקר מכיוון שמצלמות דיגיטליות מסדרות את התמונות בתיקיות של 100 תמונות כל אחת ואילו אתם אולי רוצים לארגן את התמונות על פי שם המקום או האירוע, התאריך וכו'.

    אפשרות נוספת היא לבקש לחתוך את התיקיה במקום מסויים. סמנו את התמונה הראשונה שאתם רוצים להעביר לתיקיה החדשה (כגון התמונה הראשונה ביום הבא), הקליקו קליק ימני ובקשו "Split folder here".

 

  • הסתרת תמונות. לא כל התמונות שלכם יוצאות מוצלחות. תמונות לא מוצלחות באמת, שיצאו מאד מטושטשות או ממש גרועות, אפשר פשוט למחוק. סמנו את התמונות ולחצו על כפתור Del במקלדת. האפשרות השנייה היא שהתמונות לא מוצלחות במיוחד, או שיצאו תמונות טובות מהן של אותו אובייקט.

    במקרה כזה, אולי לא תרצו למחוק את התמונות אבל לא תרצו לראות אותן כל הזמן. לכן קיימת אפשרות החבאה. סמנו את התמונות, הקליקו על הכפתור הימני בעכבר ובקשו Hide. התמונות לא תופענה יותר אך עדיין תשארנה על הדיסק הקשיח. כדי לראות אותן בכל אופן, לכו לתפריט View וסמנו את Hidden Pictures.

 

  • הסתרת תיקיות. באותו אופן ניתן להחביא תיקיות שלמות, שאנו לא רוצים להציג אך גם לא רוצים למחוק. בכותרת התיקיה לחצו על הכפתור "Actions" ובחרו "Hide Folder".

 

  • סימון תמונות בכוכב. משתמשי gmail כבר למדו להכיר את הכוכב ולאהוב אותו. לבחירתכם, תוכלו לסמן חלק מהתמונות שברשימה בסימן של כוכב. 

    כדי לציין, לדוגמה, את התמונות שאתם מעוניינים לפתח. מאוחר יותר, תוכלו לבחור בקלות את התמונות שסימנתם (בתחילת כל תיקיה תראו את השורה: Select All / Starred / None. לחיצה עם All תבחר את כל התמונות בתיקיה, לחיצה על None תבטל את כל הסימונים ולחיצה על Starred תבחר רק את התמונות המסומנות בכוכב).

 

  • מתן תוויות לתמונות. אם אתם רוצים ליצור ספרייה, הכוללת תמונות שנמצאות גם במספר תיקיות אחרות, ניתן לעשות זאת בעזרת תוויות. לדוגמה, נוכל לסמן את כל התמונות שבהן צילמנו חיות בתווית Animals: נסמן את התמונות, נלחץ על הכפתור הימני ומתוך התפריט שייפתח, נבחר את האפשרות Add Label.

    כעת ייפתח עוד תפריטון צד, שבו מופיעות שמות התוויות שכבר קבענו. אם התווית קיימת, היא תופיע ונוכל לבחור אותה. אם עדיין לא קבענו אותה, נבחר באפשרות New Label ונוסיף תווית חדשה. התוכנה תפתח תיקיה וירטואלית בשם זה בראש רשימת התיקיות ובה היא תציג את כל התמונות שסימנו קודם.

    ניתן להוסיף או להוריד תמונות מהתיקיה הזו. חשוב, כמובן, לדעת שהתיקיה היא וירטואלית בלבד, כלומר התוכנה לא משכפלת פיזית את התמונה, אלא היא למעשה מייצרת אוסף של קיצורי דרך לתמונות. ניתן, כמובן, לסמן תמונה ביותר מתווית אחת.

 

  • אוספים. פרט לכך שאנחנו יכולים לסמן תמונות, אנו יכולים גם לאחסן תיקיות באוספים. לדוגמא, אולי לא נרצה שתמונות עסקיות תתערבבנה עם תמונות פרטיות. לכן, את התמונות הפרטיות נשמור באוסף אחד ואת העסקיות באחר.

    לא ניתן להעביר תמונות בודדות, אלא תיקיות שלמות: נעמוד על התיקיה המבוקשת, נלחץ על הכפתור הימני ונבחר Move to Collection. אם נרצה להגן על אוסף מפני עיניים זרות, נוכל לעשות גם זאת – נעמוד עם העכבר על שם של אוסף, נלחץ על הכפתור הימני ונבקש Add/Change Password. כמובן שהתמונות עצמן, שנמצאות כל הדיסק, אינן מוגנות ומי שירצה יוכל לחפש אותן בעצמו שם – אבל זו בכל אופן הגנה מסוימת.

 

  • מציאת תיקיות בדיסק. מי שמתעניין היכן על הדיסק נמצאת תיקיה מסויימת, יוכל ללחוץ על צלמית התיקיה שנמצאת בכותרת של כל תיקיה (בחלק הימני של המסך, לא ברשימת התיקיות) ולקבל את מיקומה.

 

צפייה בתמונות

 

עד עתה ראינו את התמונות ממוזערות בלבד, אך כמובן שנרצה גם לצפות בתמונות ולא רק לארגן אותן בתיקיות נוחות. לשם כך קיימות האפשרויות הבאות:

 

  • מצגת שקופיות. תוכלו להציג את התמונות כמצגת שקופיות, אם תבחרו תיקיה ותלחצו על הכפתור "Slideshow" בראש המסך.

 

  • מצב עריכה. לחיצה כפולה תביא אותנו למצב עריכה. על עריכת תמונות נדבר בכתבה הבאה, אך כניסה למצב עריכה מציג את התמונה, אמנם לא בגודל הממלא את כל המסך, אך בגודל גדול מספיק כך שאפשר להתרשם ממנה. הקשה על מקשי החיצים ימינה ושמאלה תנווט עבורנו בין התמונות בתיקיה.

 

  • הגדלת התמונה. במצב עריכה, הקשה על מקשי החיצים למעלה ולמטה, יגדיל או יקטין את התמונה, כשהקלקה על הכפתור "1:1" (בצד ימין למטה של המסך) יראה לנו את התמונה בגודל טבעי. אם התמונה צולמה ברזולוציה גבוהה, הרי שבגודלה הטבעי נראה רק חלק קטן ממנה, אבל זה יקל עלינו להבין האם התמונה יצאה כמו שצריך.

 

  • שם לתמונה. במצב עריכת תמונה תוכלו גם לתת שם לתמונה שלכם. הביטו וראו – מתחת לתמונה מופיעה הכתובת "Make a caption!". אם תקליקו על הכתובת – תוכלו לתת שם לתמונה שלכם.

 

חיפוש

 

כל התוויות, השמות, המיקומים ושאר הפרטים שרשמנו, לא שווים כלום אם אנחנו לא יכולים לחפש את התמונות לפיהם. אם נסמן את כל התמונות שצילמנו בכל השנים בשווייץ תחת המיקום Switzerland, נניח, נוכל בקלות לחפש את כל התמונות – ולא משנה באילו ספריות הן מופיעות. בראש המסך בצד ימין נראה סימן של זכוכית מגדלת ותיבת טקסט לידה, בה נוכל לציין את המילים שאנו מחפשים ופיקאסה תמצא לכם מיידית את התמונות שחיפשתם – גוגל הרי לא רעים בחיפוש.

 

שליחת תמונות במייל

 

תוכלו לשלוח תמונות דרך התוכנה, ללא שתצטרכו לחפש את התמונה בדיסק ולצרף אותן כ-attachment. פשוט בחרו תמונה אחת או יותר מתוך פיקאסה ולחצו על הכפתור Email שבתחתית המסך והתוכנה תשלח את התמונה דרך תוכנת הדואר שלכם. לפני שתשלחו, תוכלו גם להקטין את התמונות כפי רצונכם. כדי לבחור את גודל התמונה, את תוכנת הדואר שלכם ועוד אפשרויות – לכו לאפשרות Options שבתפריט Tools ושם בחרו בלשונית E-Mail.

 

צ'ופרים

 

פיקאסה כוללת עוד כמה תכונות, שאפשר לחיות בלעדיהן, אבל יותר טוב לחיות איתן – הנה כמה שכדאי להכיר (רובן מופיעות בתפריט Create).

 

  • פוסטר. התכונה האהובה על בתיה עוזיאל. אם תרצו להדפיס תמונה על פני יותר מדף 4A אחד, התכונה הזו תיצור לכם מתמונה אחת מספר תמונות, כאשר כל תמונה מכילה חלק מהתמונה המקורית. עכשיו נותר רק להדפיס את כל אחת מהתמונות בנפרד – ולהדביק. כדי ליצור פוסטר, בחרו את התמונה הרצויה ולחצו על Make a Poster בתפריט Create.

 

  • קולאז'. תוכלו לבחור כאן מבין מגוון טריקים ולשלב כמה תמונות בתמונה אחת בצורות שונות. לא נורא שימושי, אבל יכול להיות נחמד בתור טפט לשולחן העבודה. בחרו Picture Collage או בכפתור Collage, בשורת הכפתורים בתחתית המסך.

 

  • שומר מסך – מתאים לכם ששומר המסך שלכם יורכב מתמונות שצילמתם? אין בעיה. בחרו תמונות ולחצו על Screensaver בתפריט הנ"ל ופיקאסה תעשה עבורכם את כל השאר – כולל אפקטים.

 

  • סרט – תכונה מפתיעה היא ליצור מתמונות סרט. בחרו תמונות ולחצו על Movie בתפריט Create. תוכלו לבחור אפילו מקודד (Codec), כמו DivX, כך שהסרט לא יתפוס הרבה מקום. בנוסף, בחרו את משך הצפייה בכל תמונה ותנו לתוכנה ליצור עבורכם סרט די שימושי, כולל מעברים בין התמונות. אם צילמתם בטיול גם וידאו ואתם אוהבים לערוך אותו ולצרוב אותו על DVD – הרי שעכשיו תוכלו להוסיף גם סרט עם תמונות סטילס.

 

  • הזמנת תמונות – אפשר אפילו להזמין תמונות מודפסות על נייר או מוצרים אחרים (כוסות, חולצות וכו') מתוך פיקאסה, שתשלח אתכם למספר אתרים בחו"ל שמתמחים בשירות הזה. לא תמיד משתלם, בגלל דמי המשלוח והזמן שיקח עד שהתמונות יגיעו – אבל האפשרות קיימת – בחרו ב-Order Prints and Products או כפתור Order בתחתית המסך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים