שתף קטע נבחר

העליון: עמלת הגבלת אחריות בכרטיסי אשראי - חוקית

ביהמ"ש העליון קיבל בפסק הדין בו דחה בקשה לתביעה ייצוגית, את טענת בנק לאומי ולאומי קארד, לפיה העמלה בגין גביית דמי הגבלת אחריות בכרטיסי אשראי נגבית כדין

בית המשפט העליון דחה תביעה יצוגית נגד בנק לאומי ולאומי קארד, בסך של 11.3 מיליון שקל, בגין גביית דמי הגבלת אחריות בכרטיסי אשראי. בנוסף נקבע, כי אין איסור או הגבלה בחוק המונעים מחברות האשראי לגבות עמלה בגין הגבלת האחריות. 

 

הרכב השופטים הנשיא ברק, ריבלין ורובינשטיין קיבל בפסק הדין את טענת בנק לאומי ולאומי קארד, באמצעות עוה"ד פנינה מור ועינב נהרי, לפיה בניגוד לטענת רייזל, העמלה של בנק לאומי נגבית כדין ולא רק שאינה סותרת את הוראות החוק, אלא אף עולה בקנה אחד עימן. 

 

עו"ד אריה רייזל (המערער) עתר לבית המשפט המחוזי בתל אביב הטענה, כי עמלה זו נגבית שלא כדין ובניגוד לחוק כרטיסי חיוב ולחוק הבנקאות (שירות ללקוח). בנוסף ביקש רייזל אישור תביעתו כתובענה ייצוגית. זאת, לאחר שבית המשפט המחוזי קבע כי המערער לא הוכיח את קיומה של עילת תביעה אישית, ומשכך נדחתה גם הבקשה לאישור התביעה כתובענה ייצוגית.

 

ביהמ"ש העליון, דחה את כל טענות רייזל וקיבל את טענות בנק לאומי ולאומי קארד, בקובעו כי אין איסור או הגבלה בחוק המונעים מהמנפיק לגבות עמלה בגין הגבלת אחריות, וכי העובדה שאחריות הלקוח לשימוש לרעה בכרטיסו הוגבלה בחוק ולא ניתן להתנות עליה, לא מונעת מהמנפיק לממן את השירות שעניינו הגבלת אחריות, באמצעות גביית עמלה בשיעור מזערי הנגבית מכלל הלקוחות, על פי "עקרון פיזור הנזק".

 

בפסק הדין אישר למעשה ביהמ"ש העליון את פסק דינו של בית המשפט המחוזי (השופט ישעיה), אשר דחה את בקשת רייזל לאישור התביעה הנ"ל כתביעה ייצוגית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי שמעוני
גביית דמי הגבלת אחריות
צילום: אלי שמעוני
מומלצים