שתף קטע נבחר

העשירים התפטמו בברווז, העניים לעסו סנדוויץ'

שני הכנסים הכלכליים שנערכו אתמול בירושלים הציגו עולמות שונים בתכלית: בעוד שאנשי העסקים בכנס קיסריה נהנו מתפריט משובח, משתתפי הכנס האלטרנטיבי הסתפקו במועט

 

בכנס קיסריה ה-13, שהתקיים במלון "שרתון פלאזה", השתתפו מאות מבכירי המשק הישראלי, שרים, חברי כנסת וראשי משרד האוצר, בנק ישראל והמוסדות הכלכליים המובילים במדינה. לא נכחו שם מי שמייצגים את העשירונים התחתונים בחברה הישראלית: מובטלים, משפחות קשות יום, נשים ואמהות חד הוריות. אלה התייצבו ב"כנס קיסריה האלטרנטיבי" שנערך במכון ואן ליר בבירה. 

 

בכנס קיסריה הגישו ממיטב מעדניו של שף "שרתון פלאזה" שלום קדוש. האורחים התכבדו בין היתר במגדל חצילים חרוכים בגריל ואבוקדו עם ויניגרט של עשבי תבלין, בחזה ברווז צלוי עם רוטב יין, ובאפרסק לבן מבושל ביין מוסקט ותבלינים ארומטיים עם גלידת פיסטוק וסביון. ובכנס האלטרנטיבי? המשתתפים נאלצו להסתפק בכריכי גבינה וטונה לארוחת הצהריים.

 

הדיבורים על המצוקות בחברה הישראלית קיבלו חיזוק מהכריכים שלעסו המשתתפים בכנס האלטרנטיבי. "זה בדיוק מצביע על הפער בחברה שלנו, הפער בין אלה שיש להם לבין הרוב שאין לו והוא נעשק", אמרו מארגני הכנס. "הפכנו למדינה שיש בה שתי אוכלוסיות, האחת קטנה ועשירה והשנייה שעובדת אך למרות זאת היא רק הופכת ליותר ויותר ענייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדל חצילים חרוכים בגריל ואבוקדו עם ויניגרט של עשבי תבלין. המעדנים שהוגשו לאורחי כנס קיסריה
צילום: סבסטיאן שיינר
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים