שתף קטע נבחר

למרות הכל: חצי מהעם מאושרים

על פי סקר של הלמ"ס, מבוגרים מאושרים פחות מצעירים ועולים מאושרים פחות מוותיקים. שני שליש מהאוכלוסיה מרגישים שהם יכולים להתמודד עם בעיותיהם, 10% מרגישים מדוכאים, בהם בעיקר מובטלים. נשים לחוצות יותר מגברים, וערבים לחוצים יותר מיהודים

כמחצית מהישראלים (49%) הרגישו די מאושרים ב-12 החודשים האחרונים "תמיד או לעיתים קרובות". כך עולה מסקר שנערך על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הממצאים מתבססים על הרגשות ותחושות הנשאלים, ולא על אבחנות קליניות

 

על פי הממצאים, עם העלייה בגיל פחת שיעור האנשים שהרגישו מאושרים. עולים משנת 1990 ואילך הרגישו פחות מאושרים לעומת כלל האוכלוסייה היהודית והורים המגדלים את ילדיהם ללא בן זוג מרגישים פחות מאושרים משני בני זוג עם ילדים או בני זוג בלי ילדים. 40% מהאנשים שהכנסתם החודשית ברוטו היא עד 2,000 שקל לנפש הרגישו מאושרים - לעומת 60% מהציבור המשתכרים מעל 4,000 שקל לנפש.

 

שליש מרגישים לחוצים

 

שליש מהישראלים בני 20 ומעלה (32%) הרגישו לחוצים "תמיד או לעיתים קרובות", מהם 35% בקרב הנשים ו-28% בקרב הגברים. שיעור המרגישים לחוצים כמעט כפול בקרב הערבים לעומת היהודים, גבוה יותר בקרב המובטלים לעומת עובדים או הגמלאים, וכן יותר בקרב גרושים לעומת נשואים ורווקים.

 

יותר מדוכאים: נשים, מובטלים ועניים  

 

11% מבני 20 ומעלה הרגישו מדוכאים "תמיד או לעיתים קרובות" במהלך 12 החודשים האחרונים. יותר נשים (13%) מאשר גברים (9%), ויותר אלמנים וגרושים מאשר נשואים או רווקים.

 

2% מהחרדים הרגישו מדוכאים, לעומת 8% מהדתיים ו-7% מהחילונים. אילו בקרב הלא יהודים, 31% מאלה שהגדירו את עצמם כ"דתיים מאוד" הרגישו מדוכאים, לעומת 20% מהדתיים ו-15% מהלא דתיים. עם העלייה בגיל, עולה גם שיעורם של אלה המרגישים מדוכאים.

 

שיעור המדוכאים בקרב המובטלים  מגיע ל-19%, לעומת 7% בקרב העובדים. 18% מאלה שחיים במשקי בית שבהם ההכנסה החודשית ברוטו היא עד 2,000 שקל לנפש הרגישו מדוכאים, לעומת 5% מאלה שחיים במשקי בית עם הכנסה חודשית ברוטו מעל 4,000 שקל לנפש. שיעור דיכאון גבוה יותר בקרב העולים משנת 1990 ואילך לעומת כלל האוכלוסייה היהודית.

  

למי יש דאגות המפריעות לישון?

 

ל-21% מבני 20 ומעלה הפריעו דאגות לישון "תמיד או לעיתים קרובות" במהלך 12 החודשים האחרונים. לנשים יותר מאשר לגברים, למבוגרים יותר מאשר לצעירים, לגרושים יותר מאשר לנשואים ולרווקים, לערבים יותר מאשר ליהודים, ולמובטלים יותר מאשר לעובדים. שיעור המרגישים שהדאגות מפריעות להם לישון עולה גככל שיש פחות מפרנסים במשפחה.

 

10% מהישראלים הרגישו בדידות "תמיד או לעיתים קרובות", במהלך 12 החודשים האחרונים. יותר נשים מגברים, יותר עולי שנת 1990 ואילך מאשר כלל האוכלוסייה היהודית. עם העלייה בגיל עולה גם שיעור הסובלים מתחושת בדידות ואלמנים וגרושים מרגישים בדידות בשיעורים גבוהים יותר מנשואים או רווקים.

  

שני שלישים מבני 20 ומעלה הרגישו "תמיד או לעיתים קרובות" שהם יכולים להתמודד עם בעיותיהם. ככל שהגיל עולה, פוחתת היכולת להתמודד עם בעיות. ככל שעולה מספר המפרנסים במשק הבית, עולה תחושת יכולת ההתמודדות עם בעיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום אילוסטרציה: סי די בנק
סמיילי
צילום אילוסטרציה: סי די בנק
צילום: ארגון "נפש בנפש"
עולים חדשים. יותר בודדים
צילום: ארגון "נפש בנפש"
מומלצים