שתף קטע נבחר

מחקר חדש: ניתן לרפא סרטן עור באמצעות אור

טיפול פוטודינמי, המתבצע בשני שלבים, מאפשר חימצונם של תאים סרטניים הגדלים בעור, תוך הקרנת אור אדום בעוצמה נמוכה. האור מייצר רדיקלים של חמצן, הפועלים על רקמות המשוחות בחומצה טבעית. אחוז הריפוי בטיפול: 85%

ניתן לרפא גידול סרטני בעור באמצעות הזרקת אור על התאים הסרטניים ובלא כל ניתוח. כך עולה ממחקר חדש שבוצע במרכז הרפואי איכילוב בתל-אביב והתפרסם בתחילת השבוע, עם פתיחת שבוע המודעות לסרטן העור. הטיפול הייחודי, אשר נקרא טיפול פוטודינמי (PDT-Photodynamic Therapy), מאפשר, על-פי ממצאי המחקר, ריפוי מלא מן הסרטן בכ-85% מן המקרים וללא כל צורך בטיפול כירורגי.

 

הטיפול הפוטודינמי מתבצע במקרה של סרטן עור שאינו מסוג מלנומה. מדי שנה מתגלים למעלה מ-10,000 מקרי תחלואה חדשים בסרטן זה. סרטן זה משתייך לקבוצת הנגעים הסרטניים המתפתחים מתאי הקרטין, המהווים את מרבית תאי האפידרמיס (השכבה החיצונית ביותר של העור) ומופיע בעיקר באזורי הגוף החשופים יותר לאור השמש, כגון עור הפנים, עור הידיים ואזור הגב.

 

הטיפול הפוטודינמי מתבצע בשני שלבים. בשלב הראשון נמשח העור באזור הנגוע במשחה מיוחדת המכילה חומצה אמינולבולינית בריכוז גבוה. לחומצה טבעית זו, המצויה דרך קבע בגוף, יכולת טובה להיספג בכל רקמה גידולית. לאחר המשיחה מניחים לחומר להספג היטב בתאים הסרטניים, אז ניתן לעבור לשלב השני בטיפול. בשלב זה, חושפים את הרקמה הנגועה לאור אדום, בעוצמה נמוכה למשך מספר דקות. אור זה יוצר את התגובה הפוטודינמית, בה משפעל האור את החומר הספוג בתאים תוך יצירת רדיקלים חופשיים של חמצן. החמצן מחמצן למעשה את התאים הסרטניים ומשמיד אותם. לרוב, פעולה זו אינה מלווה בתופעות לוואי, למעט תחושת עקצוץ, צריבה או כאב קל.

 

"הטיפול הפוטודינמי מתאים בעיקרון לכל סוג של גידול אולם קיימת מגבלה של חשיפת איברים פנימיים בגוף לאור. אי לכך, אנו מציעים את הטיפול לנגעים סרטניים של העור, למעט מלנומה", מסביר פרופ' חנוך קשתן, מומחה לכירורגיה כללית ולטיפול פוטודינמי במרכז הרפואי איכילוב בתל-אביב.

 

"המחקר מחזק עבודות קודמות שלנו ושל מרכזים אחרים, אשר הראו כי שיעור הריפוי בחולים עם גידולי עור מסוג סרטן תאי הבסיס, המהווה את הגידול הסרטני השכיח ביותר עמד על 85% בעת קבלת טיפול פוטודימי למול טיפול כירורגי. בכל עבודות המחקר הוכח כי ככל שהגידול שטחי יותר, כמו ברוב המקרים של סרטן תאי הבסיס, שיעור ההצלחה בשיטה הפוטודינמית גבוה יותר ולמעשה הטיפול הפוטודינמי מהווה חלופה אופטימלית לניתוח ומאפשר חזרה לשגרת החיים מיד בסיומו", מוסיף פרופ' קשתן.

 

יש לציין כי טיפול זה, אותו ניתן לקבל במרכז לרפואה פוטודינמית בישראל, אינו כלול בסל הבריאות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לרפא את הסרטן בעזרת האור
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים