שתף קטע נבחר

"עם הספר" החדש: ההודים

סקר של מכון אמריקני מגלה: ההודי מקדיש בממוצע 10.7 שעות בשבוע לקריאת ספרים, עיתונים וכתבי עת. הממוצע העולמי עומד על 6.6 שעות. מי רואה הכי הרבה טלוויזיה? ומיהם אלופי העולם בגלישה באינטרנט?

אל תתנו לתורים הארוכים בשבוע הספר להטעות אתכם. ההודים - ולא אנחנו - הם ככל הנראה "עם הספר" החדש.

 

סקר אמריקני מגלה כי ההודים קוראים בממוצע 10.7 שעות בשבוע - ספרים, עיתונים וכתבי עת. במקום השני נמצאת תאילנד עם 9.4 שעות ובמקום השלישי סין עם 8 שעות שבועיות. הממוצע העולמי הוא 6.6 שעות קריאה בלבד. במקום הלפני האחרון נמצאים היפנים עם 4.1 שעות שבועיות ובמקום האחרון הדרום הקוריאנים עם 3.1 שעות בלבד.

 

ישראל אמנם לא נכללה בסקר, אבל סקר שערך לאחרונה מכון "דחף" עבור "ידיעות אחרונות" מאפשר ללמוד על הרגלי הקריאה של הישראלים, גם אם המדדים אינם משיקים. הסקר שאל 537 איש האם הם קוראים ספרי קריאה. 36 אחוזים השיבו שכלל לא. 14 אחוזים השיבו שהם קוראים ספר בשבוע לפחות, 12 אחוזים קוראים ספר בשבועיים, 5 אחוזים ספר בשלושה שבועות ו-16 אחוזים ספר בחודש. 4 אחוזים קוראים ספר בחצי שנה. 73 אחוזים מהנשים לעומת 53 אחוזים מהגברים קוראים לפחות ספר בשנה. הישראלית קוראת 13 ספרים בשנה. הישראלי רק 8.

 

כאמור, הנתונים של הסקרים אינם ברי השוואה, אך לדברי ר. סרירם, מנהל של רשת חנויות ספרים בהודו, קריאה היא "חלק בלתי נפרד" מחייהם של בני ארצו. "ההודים הם עם עם יצר יזמות ורצון ללמוד... זו הסיבה שהם מצליחים כל כך בלימודים ובאוניברסיטאות בחו"ל", אמר המנכ"ל לאתר האינטרנט של BBC. "אנשים רוצים ללמד את עצמם ולהתמודד עם שינוי והדרך לעשות זאת היא קריאה. בעבר אנשים יכלו לפנות לקבלת עצות מהזקנים. כיום הם פונים לספרים".

 

פרשנים ציינו כי הנתונים מפתיעים בהתחשב בעובדה שלפחות שליש מתושבי הכפרים ו-15 אחוז מתושבי הערים בהודו אינם יודעים קרוא וכתוב. קריאה רבה משמעותה פחות שעות של צפיה בטלוויזיה והאזנה לרדיו, ואכן הודו דורגה במקום הרביעי מהסוף בשתי קטגוריות אלה.

 

במקום הראשון בצפיה בטלוויזיה מדורגים התאים, שסיפרו שהם יושבים מול המרקע 22.4 שעות בשבוע. הפיליפינים לא מפגרים הרבה מאחור - 21 שעות בשבוע והמצרים 20.9 שעות. הממוצע העולמי הוא 16.6 שעות. מי צופה הכי פחות: בשוודיה צופים 12.3 שעות בשבוע, בוונצואלה 11.9 שעות ובמכסיקו צופים הכי פחות - 11.6 שעות בשבוע.

 

ומה לגבי רדיו? בארגנטינה מאזינים הכי הרבה לרדיו - 20.8 שעות בשבוע. שכניהם הברזילאים מאזינים 17.2 שעות ובדרום אפריקה מאזינים 15 שעות בשבוע. הממוצע העולמי הוא 8 שעות בשבוע. ומי לא מאזין? בסעודיה מאזינים רק 3.9 שעות בשבוע, בקוריאה 3 שעות ואילו בסין מאזינים הכי פחות - 2.1 שעות.

 

גם האינטרנט גוזל נתח משמעותי משעות הפנאי. בטייוואן מקדישים 12.6 שעות שבועיות לגלישה ברשת. בתאילנד 11.7 שעות ובספרד 11.5 שעות. הממוצע העולמי הוא 8.9 שעות בשבוע. ומי לא משקיע בגלישה? בגרמניה גולשים רק 6.4 שעות בשבוע, ובאיטליה ומכסיקו גולשים הכי מעט - 6.3 שעות בשבוע.

 

הסקר, שנערך על ידי מכון המחקר הצרכני NOP, כיסה 30 אלף נשאלים ב-30 מדינות ברחבי העולם ונערך בין דצמבר 04 לפברואר השנה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
משקיעים את הזמן. ילדים הודים קוראים (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים