שתף קטע נבחר

סלבריטי שמראיין את סבא שלו

נחשפו במלואם הפרוטוקולים של דיוני מועצת הרשות השנייה לפני ההכרעה במכרז הערוץ השני. אז מה הם הציעו שם, חוץ מהתוכנית שבכותרת

זבוב על הקיר בדיונים על הצעות המכרז של ערוץ 2. זה מה שרבים מאנשי התקשורת היו רוצים להיות בימים בהם התכנסה מועצת הרשות השנייה כדי להחליט על שתי הזכייניות שיזכו לחלוק ביניהן את שבעת ימי השידור, בתקופת הזיכיון החדשה שתתחיל בנובמבר. עכשיו הרשות השנייה מפרסמת את דיוני המועצה ומציגה את השיקולים שהביאו לבחירתן של "קשת" ו"רשת".

 

כזכור - קשת קיבלה ציון 92, רשת קיבלה 88, כאן קיבלה 78.9 וטלעד 78.8. חמישה קבצי דיונים העלתה הרשות השנייה לאתר האינטרנט שלה, לעלצלנים, ynet שמח לצמצם אותם עבורכם לכמה מהדברים החשובים בלוחות השידורים שהוגשו, קצת חוות דעת ופה ושם דאחקות (לא הרבה) שרצו בין הבורקסים למיץ.

 

מה הציעה "קשת"

 

עוד נראה אם מדובר בניסיון לשאת חן בעיני המועצה באווירת טרום המכרז, או כוונות רציניות - אבל ב"קשת" מבקשים להחזיר עטרה ליושנה ולהשיב אליהם את חידון התנ"ך. חוץ מזה ב"קשת" מבטיחים להמשיך את מסורת פסטיבל הזמר המחודש (בו זכה שי גבסו).

 

רעיון נוסף: הצעה אמיצה לתוכנית סאטירה בערבית. בתחום האקטואליה הציעה "קשת" סוג של "פרלמנט" שיעלה כל יום בין השעות 18:40 ל-19:15, ובתחום החינוך - סדרת תוכניות שיפיקו תלמידי מכללה כשבכל שבוע תועלה כתבה שהוכנה על ידי תלמידי מכללה אחרת.

 

"קשת" אגב קיבלה ציון לשבח על שהצליחה להוריד את עלויות תוכניות האירוח שלה באחוזים ניכרים.

 

ומה הבטיחה "רשת"?

 

בין השעות 19:00 ל-20:00 הציעה "רשת" למקם תוכנית בידור מושקעת ונוצצת, שתרווח את הפריים טיים ותפתח אותו כבר משעות הערב המוקדמות, מישהו אמר דודו טופז? עוד מציעה הזכיינית תוכנית עם רב ידוע שינתח את מידותינו, פרויקט חינוך טלוויזיוני בהשתתפות איש החינוך מוטי אביסרור, ודרמה שנעה סביב מעלליו של מורה מחליף. באחד מהפרוטוקולים מצוין כי "רשת" נפרדה מפורמט המתיחות ("ובצדק!" מבטיח היועץ הבכיר, יורם שווגר). נצטרך לחיות ולצפות האם שילון והסיגר אכן לא ישובו.

  

מה רצתה "טלעד"?

 

אם "טלעד" היתה משכנעת את נבחרת הרשות השנייה שהיא כשרה לקחת על עצמה 3-4 ימי שידור, היינו מקבלים הרבה אקטואליה, כולל שיח ציבורי נוקב בפריים טיים, מיד לאחר המהדורה הראשית. מהדורת חצות, אגב, הוקדמה בשיבוץ של "טלעד" ל-23:30, רעיון שלא נשא חן בעיני היועצים כיוון שהוא מצמצם את הפריים טיים.

 

פורמט ותיק שהיה ממשיך הוא תוכניות הטיולים ("מתכונת כבר לעוסה" מציין יורם שווגר, יועץ התוכן הבכיר של המועצה), פרה הפריים של "טלעד" מולא בתוכניות לגיל שלישי, כלכלה, מורשת, מגזין תרבות ושוב - שיח ציבורי.

 

בגזרת הריאליטי רצתה "טלעד" שסטודנטים יבנו בתים, וזה שיבנה את הבית היפה ביותר יזכה בבית. שתי תוכניות סלבז הביאה איתה הזכיינית באמתחתה, האחת עם סלב שייסע לשבוע לחו"ל וינסה לנחש מה קרה בארץ בזמן שנעדר (תוכנית שמזכירה פורמט שפיתח אברי גלעד בשם "הבועה" ובשנייה - סלב שיראיין את סבא שלו ("מי אמר שהם יודעים לראיין או שלסבא יש משהו מעניין לומר?", הקשה שווגר).

 

בגזרת הפורמטים הממוחזרים - תוכנית ראיונות אחד על אחד ("שלדעתי כבר מיצתה את עצמה, ומתוקצבת יותר מדי גבוה", ציין שווגר) ותוכנית סאטירה עם בובות (מי אמר "חרצופים" ולא קיבל?). לערב שבת קדחה עבורנו "טלעד" תוכנית בישול בבסיס של צה"ל (הדה בושס: "בעיני זה קונספט בעייתי לתוכנית בידור ביום ו'").

 

טלעד אגב קיבלה ציון גנאי על שבאחד הרבעונים היא מיקמה בכל ערב שידור חוזר בפריים טיים.

 

ומה לא יהיה כאן?

 

אחת ההפתעות בתוצאות המכרז היתה העובדה ש"כאן", התלמידה החדשה בכתה, עקפה את "טלעד" והגיעה למקום השלישי בדירוג המועצה. אם "כאן" היתה עולה כיתה וזוכה בימי השידור, הייתם מקבלים – איך לא - דרמה יומית בין השעות 19:15 ל-20:00.

 

עוד בלוח השידורים של "כאן" - סדרה של 9 סרטי תעודה, תוכנית אירוח שבועית בה משתתפים אדם שהשתלט על כותרות העיתונים השבוע, אמנית ותושב הצפון שלא היה אף פעם בתל אביב ("לדעתי מהווה התוכנית הכנסת פריפריה באופן לא הגיוני ומלאכותי, שלא משרת נכון את המטרה", כך היועץ הבכיר שלכם במכרז, שווגר).

 

באמתחתה של "כאן" הוטמנו גם תלמידים של מכללת ספיר שיפיקו תכנית שבועית ("סטודנטים אינם יכולים לעמוד בכך, הרי הם לא עוסקים בהפקה כל השבוע", כך שווגר) וותכנית תחקיר בה ישתחל אדם כסמוי לארגוני פשע ("זה נראה לי לא הגיוני לסכן חיי אדם כדי להשיג רייטינג", מבהיר היועץ).

 

הצעות נוספות - שיח ציבורי על נשים ערביות משכילות ודרמה על מתנחלת שנטשה את ביתה ומצאה אהבה (הדה בושס במשאלת לב: "אולי התוכנית על המתנחלת תהיה יצירת אמנות? אולי זאת לא תהיה טלנובלה?"). את לוח השידורים של "כאן" תיארו חברי המועצה כ"מסוכן" ו"מנסה להיות מיוחד בכוח". 

 

ומספר פכים מן הפרוטוקולים:

 

עו"ד ניסן שריפי הדגיש ש"מורשת זה בעיקרון דתי, ולא מעניין אותי מה עושה חילוני בשבת". אחר כך ביקש עו"ד שריפי להפנות שאלה אישית יותר ליועץ יורם שווגר, אלא שמנשה סמירה, יו"ר המועצה הבהיר לו ש"אין מקום לשאלות אישיות".

 

פרופ' ראובן אנוך, חבר מועצת הרשות השניה, שמאמין שחברי המועצה צריכים להיות גאים במכרז שכתבו, נוטה להאמין שהאנשים היחידים שעשו טלוויזיה טובה בשנים האחרונות הם אורי שנער ואבי ניר מ"קשת" (הוא לא אמר מי מהם יותר) ויוחנן צנגן מ"רשת". פרופ' אנוך ציין כי כמורה לציונות הוא מעודד סדרה בנושא, ואמר שהסטודנטים שלו תמיד מבטאים רעב ללמוד על אנשים מרכזיים בציונות.

 

החבר מוסקו אלקלעי טרח להבהיר ש"אפילו הדה שהיא מבקרת תיאטרון וטלוויזיה טובה לא יודעת מה זו תוכנית טובה", ושווגר, היועץ הבכיר לענייני תוכן, אמר שמשה שלונסקי (מ"כאן") הוא לא האיש לחדשנות או איכות על המסך, ושחבל שעפר שלח לא נכנס להנהלה של הקבוצה אלא רק לדירקטוריון. "מרוב עצים אני לא רואה את היער", הוא אמר וזכה לתגובה של סמירה ש"קודם כל נראה את העץ ואחר כך נדבר על היער".

 

רוני סומק המשורר, שהקריא שיר פרי עטו בתחילת אחת הישיבות, תרם לדיון לא מעט אמירות פואטיות כגון "מי שסופר כל חור לא רואה את הרשת".

 

להתראות בעוד עשר שנים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בחרו זכייניות
מנשה סמירה יו"ר מועצת הרשות השנייה
לאתר ההטבות
מומלצים