שתף קטע נבחר

האו"ם קורא לפיקוח על ייצור המזון המהונדס

דו"ח ארגון הבריאות העולמי קובע, כי מזון מהונדס גנטית מכיל גנים חדשים בשרשרת המזון ומחייב אמצעי בקרה לפני הפצתו

ארגון הבריאות העולמי פירסם לאחרונה דו"ח ובו הוא סוקר את היתרונות והסכנות הכרוכות בצריכת מזון מהונדס גנטית. לפי הארגון, אשר יושב בז'נבה, מזון מהונדס גנטית עשוי להוביל לתזונה טובה יותר - אך חייב להיות תחת פיקוח משום שהוא מכיל גנים חדשים אשר לא היו קיימים לפני כן בשרשרת המזון.

 

 

לדברי ד"ר ג'ורגן סצ'לונדט, אחראי בטיחות המזון בארגון הבריאות העולמי, "סיוע למדינות החברות ברמה הלאומית יכול למנוע היווצרות מצב בו יש 'חלוקה גנטית' בין מדינות שמאפשרות גידולים מהונדסים לבין אלה שלא".

 

על-פי אתר האינטרנט All Headline News, ישנם כיום 15 מסמכים משפטיים וקודי חוקים בינלאומיים המתייחסים למזון מהונדס. בעוד למדינות המפותחות ישנם מנגנוני מחקר ופיקוח המחייבים בדיקות קפדניות טרם הוצאת הגידולים המהונדסים לשוק, במדינות המתפתחות השוק פרוץ, מנגנוני בקרה שכאלה אינם קיימים והציבור חשוף לסכנות שבמזון המהונדס.

 

מזון מהונדס גנטית מהווה נושא למחלוקת קשה בין ארה"ב לאירופה. בעוד שבארה"ב תומכים בהינדוס גידולים חקלאיים ומעודדים את ייצורם, הרי שבאירופה נוטים להתייחס למזון זה בחשדנות וחוששים מהשלכותיו הבריאותיות. לפני כשנה, חרג האיחוד האירופי מעמדתו המסורתית בכך שאישר הפצה נרחבת יותר של מזון מהונדס גנטית.

 

בשיתוף אתר "הידען ".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דיון בעצרת האו"ם. ארכיון
צילום: רויטרס
WFP תוכנית המזון העולמית של האו"ם
מומלצים