שתף קטע נבחר

מסתמן: כתב אישום נגד ראש עיריית נהריה פרומר

מחקירת היחידה הארצית לחקירות הונאה עולה כי ראש העיר, רון פרומר, כרת הסכמים עם יריביו הפוליטיים טרם הבחירות ובתמורה העניק להם מינויים שונים. במקביל, נערך בביהמ"ש דיון בערעור על ההחלטה לבטל את הבחירות

קיימת תשתית ראייתית מספקת לשם הגשת כתב אישום נגד ראש עיריית נהרייה, רון פרומר, החשוד כי כרת הסכמים פוליטיים בלתי חוקיים טרם מערכת הבחירות לראשות העירייה. כך עולה מממצאי חקירת היחידה הארצית לחקירות הונאה, שסיימה היום (א') את חקירת פרומר.

 

מהחקירה עלה כי במהלך מערכת לראשות העירייה, שהתקיימה בחודש אוקטובר 2003, כרת פרומר הסכמים פוליטיים בלתי חוקיים עם דני הירש וחיים מוסא, שהתמודדו נגדו בבחירות.

 

החקירה עצמה התנהלה במקביל לערעור שהוגש בבית המשפט העליון על החלטת בית המשפט המחוזי לקיים בחירות חדשות בעיר עקב ההסכמים בהם מדובר. הדיון בבית המשפט העליון נפתח לפני שלושה ימים, וצפוי להמשך בימים הקרובים.

 

כעת, בסיום החקירה, הועבר חומר החקירה לפרקליטות מחוז חיפה, שם יוחלט בחודשים הקרובים האם לקבל את המלצת המשטרה.

 

התלונה: מינויים לא תקינים בעירייה 

 

התלונה במשטרה בדבר מינויים לא תקינים בעיריית נהריה הוגשה באוקטובר 2004, זמן קצר לאחר הגשת התביעה לבית המשפט המחוזי, על-ידי אנשיו של ראש העירייה הקודם ג'קי סבג. מאז החלה החקירה נחקרו אישים רבים מנהריה, בהם סגנו של פרומר, דני הירש, מנכ"ל העירייה לשעבר, גדעון צימרמן, חבר המועצה ציון לנקרי, עובדים ופקידים בעירייה, וכן פעילים במטה של פרומר בתקופת הבחירות.

 

במהלך המשפט הציג צימרמן מסמכים שהוציא מבניין העירייה בעת שסיים שם את עבודתו, ובהם מזכרים פנימיים שבהם מורה לו בכתב ראש העירייה פרומר למנות אנשים מסוימים לתפקידים בעירייה. בעקבות עדותו במשפט, הגישה עיריית נהריה תלונה במשטרה נגד צימרמן, בטענה שגנב את המסמכים.

 

התביעה הוגשה בחודש יולי שעבר על-ידי ראש העירייה הקודם של נהרייה, סבג, שכיהן במשך קרוב ל-15 שנה. סבג טען כי פרומר וסיעתו "כרתו הסכמים עם מתמודדים אחרים בבחירות לראשות העירייה ולמועצת העירייה, שמשמעותם היתה קניית השלטון בכסף". סבג טען בתביעה כי בהסכמים נקבע כי מועמדים יסירו את מועמדותם ובתמורה יוכלו לשבץ את אנשיהם במשרות אמון וניהול בעירייה. כמו כן נחתמו ערבויות כספיות לקיום ההתחייבויות וההסכמים. פרומר ואנשיו טענו כי ההסכמים היו בגדר טיוטא בלבד ולא היתה כוונה לממשם.

  

השופט מיכה לינדנשטראוס, נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, קבע כי "אי חוקיותם של ההסכמים החתומים על ידי פרומר עם המועמדים האחרים נובעת מכך שכאשר נכרתו נכללה בהם התחייבות של המועמדים להסיר את מועמדותם וכנגדה התחייבות למנות מועמדים ואנשי אמונם לתפקידים בעירייה. התחייבות זו למינוי עובדים גם אם חלקים אחרים בהסכם היו לגיטימיים פסולה ובטלה", כתב השופט.

 

דובר עיריית נהריה, חגי עינב, מסר בתגובה כי ראש העירייה, רון פרומר, משוכנע שכל מעשיו היו כחוק ובתום לב. "הדברים יוכחו גם בבית המשפט אם צריך. ראש העירייה לא ייתן ליריביו לגרור את נהריה לפוליטיקה הישנה, של תככים המונעים מאינטרסים אישיים", אמר עינב.

 

בחודשים שחלפו מאז החלטת בית המשפט המחוזי, אגב, המשיכו הרוחות לסעור בנהריה, ואוהדיו של פרומר החליפו האשמות עם תומכי סבג ולהיפך. גם תלונות במשטרה הוגשו משני הצדדים, ולפני כחודש געשה העיר כאשר במכונית הפרטית השייכת לנהגו של פרומר, התגלה מתקן ציתות מאולתר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
יואשם? פרומר
צילום: גיל נחושתן
מומלצים