שתף קטע נבחר

BDI: הרעה במוסר התשלומים במשק ביוני

החודש עמד מספר ימי האשראי בפועל על 95 ימים, לעומת 92 ימים בחודש מאי. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה ירד מ-87 ל-88 ימים. מספר ימי הפיגור בתשלומים בסוף חודש יוני עומד על 7 ימים - הרעה של יומיים

בחודש יוני הורע מוסר התשלומים במשק, זאת לאחר הטבה שנרשמה במאי, וחוסר יציבות כללי בחודשים האחרונים. כך עולה מדו"ח של קבוצת BDI. 

 

בחודש יוני רשם המשק הישראלי הרעה במספר ימי האשראי בפועל (ימי פיגור + ימי אשראי בהסכמה) שעמד על 95 ימים, לעומת 92 ימים בחודש מאי. במהלך יוני, עלה מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה מ-87 ל-88 ימים. עלייה זו באה לאחר ירידה שנרשמה בחודש מאי וממשיכה מגמה של חוסר יציבות מסוים במוסר התשלומים.

 

מספר ימי הפיגור בתשלומים בסוף יוני עומד על 7 ימים - הרעה של יומיים בהשוואה לחודש הקודם. מדובר במספר ימי הפיגור בתשלומים הגבוה ביותר מאז תחילת 2005.

 

הענפים בהם מוסר התשלומים היה הטוב ביותר ביוני: ייצור וסיטונאות מוצרי מתכת, פלדה ואלומיניום, ייצור וסיטונאות טקסטיל, בדים, הלבשה והנעלה.

 

הענפים בהם מוסר התשלומים היה הגרוע ביותר ביוני: טלוויזיה, רדיו, אולפנים, חברות הפקה, הובלה, שינוע, אחסון ולוגיסטיקה.

 

לדברי תהילה ינאי, מנכ"ל משותף בקבוצת BDI, נתוני מדד מוסר התשלומים בחודש יוני, יחד עם אינדיקטורים נוספים, מצביעים על התמתנות מסוימת בקצב ההטבה. עם זאת, לדעתה הרעה זו אינה מבשרת על מפנה שלילי והאטה משמעותית במשק הישראלי.

 

"חשוב לזכור כי ממוצע ימי הפיגור בתשלומים עדיין טוב, בהשוואה לממוצע ימי הפיגור בתקופה המקבילה בשנת 2004, העומד על כ-10 ימים", ציינה ינאי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד קוולרצ'יק
יוני: הרעה במוסר התשלומים
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים