שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 26.06

מסעדה חדשה ב"בית השלום" במטולה, חודש מוסיקה גורמה ויין במצפה הימים, יינות בוטיק במסעדת מיכאלי, פסטיבל הגלידה בפתח-תקווה. כל אלה ועוד במקבץ חדשות אוכל

מסעדה חדשה ב"בית השלום" במטולה

חצר בית השלום במטולה היא בת כ- 108 שנים, ונבנתה במקורה על ידי סבתו וסבו של חיימק'ה הוד. בני הזוג הוד חשפו את האבן המקורית של בניין המגורים ואת הריצוף האיטלקי והקימו בבית את המסעדה שלהם, המשמשת את אורחי יחידות האירוח שלהם וגם פתוחה לקהל הרחב לארוחות חלביות מיוחדות. לאחרונה חנכו מרים וחיימקה הוד לובי חדש ושידרגו את המסעדה שתפעל מ- 9:00 בבוקר ועד לשעות הלילה המאוחרות.

 

הגבינות של חיימק'ה הן מסמר התפריט. זהו מבחר סוגי גבינות בית, לא עתירות בשומן, מחליבה ראשונה המתבצעת ב-4 בבוקר. כל הגבינות על בסיס מתכונים וטעמים שנעשו במושבה לפני יותר מ- 80 שנים.

 

  • "בית השלום"- קפה-מסעדה וחדרי אירוח: מרים וחים הוד, רח' הראשונים, מטולה. פתוח כל השבוע בין  9:00 ל- 23:00 או עד אחרון הסועדים. רצוי להזמין מקום מראש. טל: 04-6940767 057-7404685

 

חודש מוסיקה גורמה ויין ב'מצפה הימים' 

לקראת פתיחת עונת בציר הענבים בגליל ובגולן, פותח מלון מצפה הימים את חודש "מוסיקה גורמה ויין" בשיתוף יקבי רמת הגולן, שיימשך מה – 1 ביולי ועד ה-10 באוגוסט. במהלך החודש יוכלו האורחים להשתתף בבציר לילי וסיור טעימות יין ביקבי רמת הגולן, הרצאות שונות ומגוונות על יין, ולקחת חלק באירועים קולינריים שונים.

 

סדנאות בישול עם בכירי השפים בארץ - עזרא קדם ממסעדת ארקדיה, מיקה שרון ממסעדת מיקה, ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס, אבי שטייניץ המבשל דגים בסגנון ים תיכוני, אידי ישראלוביץ שיגיש סדנה להכנת דגים, ארז קומורובסקי עם סדנת ירקות קיץ על פחמים ועוד. הסדנאות יכללו נושאי גורמה מגוונים: המטבח הבדואי, בישול כפרי גלילי, בישול ים תיכוני, טעימות קיץ לבישול אסיאתי, סדנת אפייה, סדנת בישול ערבי, סדנת בישול צ'רקסי, סדנת בישול דגים וירקות, סדנה להכנת גבינות וסדנת בישול דגים מים תיכון וים כנרת. לפרטים נוספים, מחירי לינה, ארוחות וסדנאות:

 

  • מלון מצפה הימים. טל' 04-6994555.

 

יינות בוטיק במסעדת מיכאלי

מסעדת מיכאלי ברשפון פותחת הקיץ את שעריה לייננים ישראלים ומציעה תפריט יינות ייחודי במחירים שווים לכל כיס. התפריט כולל יינות בוטיק ישראלים תחת הכותרת "פינת היינן שלי – יינות בעודף ממאה", והמסעדה פרסמה לצורך העניין יקבים כמו פלטר, שדה בוקר, זמורה, אמפורה וצ'ילג מככבים בתפריט, הבנוי כמו ספרון כשכל עמוד מוקדש ליין אחר ומספר על היקב והיינן.

 

התפריט החדש ילווה במסורת חדשה של ערבי טעימות יין. בכל חודש תארח המסעדה יקב בוטיק ישראלי אחר ותציג יין במהדורה מוגבלת בארוחת טעימות חגיגית שתלווה בהרצאה. היקב הראשון שיתארח לחוויית יין וארוחת טעימות הינו יקב אמפורה והיינן הראשי גיל שצברג. ארוחת הטעימות תתקיים ביום רביעי ה 6 ביולי בשעה 20:00.

 

התפריט בן שבע המנות יכלול את מנות הקיץ של מסעדת מיכאלי בניצוחה של יהודית מיכאלי, השף והבעלים. בין המנות שיוגשו: טרין כבד אווז בריבת סלרי, סרדינים ממולאים בלימונים כבושים וקשיו, קורדון בלו, ודג דניס פלורנטיני, פלטת גבינות צאן ובקר. המנות ילוו ביינות יקב אמפורה המשובחים: מד-רד (מדיטריאן-רד), ריטון, קברנה סוביניון.

מחיר לערב הכולל: ארוחה בת שבע מנות, טעימות יין של יקב אמפורה והרצאת יין - 199 שקל  לסועד.

 

  • מיכאלי – מטבח כפרי. הפרחים 4 מושב רשפון. טלפון: 09-518418

 

ארוחת הטעימות של הצלע השמינית – ב"קוקויה"

שלומי קצין, השף והבעלים, החליט לשחזר את הארוחה הידועה מימיו ב"צלע השמינית", ולערוך אותה ב"קוקויה" שבהרצליה. ארוחה בת 10 מנות, חלקן מהים חלקן בשריות: שרימפס פריך על סלט אבוקדו, קוקי סאן ז'ק עטוף בבייקון, רוטב צדפות, סויה ולימון, אנטריקוט שרולה ועוד. מחיר הארוחה: 149 שקל לסועד.

 

  • קוקויה, קניון ארנה במרינת הרצליה, 09-9551496

 

"לני'ס בר" חוגג יום הולדת 

"לני'ס בר", הבר הראשון של שכונת פלורנטין חוגג יום הולדת חמש, ולכבוד המאורע יצא המקום בתפריט חדש. ארוחות בוקר מיוחדות שמוגשות בימים א'-ה' עד 14:00, ובימי ו'-שבת עד 16:00. בין המנות שמככבות בתפריט החדש: טורטיה סביח, כריך טוניסאי, לזניה בשרית עם חצילים, אגרול ירושלמי.

 

  • "לני'ס בר". חיים ויטל 7, פלורנטין,ת"א 03-5186637

 

ערב כורמים ביתיים

יום שלישי בערב במסעדת הביסטרו החדשה "ספארקס" שבשדה יצחק. ערב יינות יחודי, בו ידונו דברים שברומו של עולם היין הישראלי שנמצא עדיין בגראז' הביתי. כורמים ביתיים פרטיים- כל אחד מגיע עם שני סוגים של יין מבצירים שונים, בשילוב הגבינות הטובות של מרקוביץ' והמאירי שיוגשו לצד לחמיה של שוש מולטיז, בעלת הבית.

 

  • ספארקס, מושב שדה יצחק, 04-6308223

 

לבנטיני בלילה

לבנטיני חוגגת בלילות הקיץ – בשר ואלכוהול מעולים במחירים הכי זולים. פסטיבל הלילה של לבנטיני מציע אופציה תוססת, עירונית וזולה, החל בחצות הלילה, בכל לילה. בתפריט: העיקריות הכי פופולריות בתפריט, תוספת ודרינק לפי בחירה, במחיר נמוך ממחיר העיקרית הרגילה. לדוגמא: אנטריקוט 300 גרם, יימכר בתקופת הפסטיבל בתוספת צ'יפס ומשקה אלכוהולי לבחירה במחיר של 56 שקל במקום 62 שקל – מחיר הסטייק ללא תוספות ושתיה. סביצ'ה סיבס עם אבסולוט ואשכוליות במחיר של 28 שקל - בד"כ מחיר השתיה בלבד. פסטיבל הקיץ יתקיים בימים ה'-ו' החל מהשעה 1:00 בלילה וביתר ימות השבוע החל מחצות.

 

  • לבנטיני, בר-מסעדה. אחד העם 3, תל אביב. 03-5171745

 

פסטיבל הגלידה בפתח-תקווה 

ב- 29 ביוני, יום ד', וב- 30 ביוני, יום ה' יערך פסטיבל גלידות בקניו הגדול בפתח-תקווה. יומיים שלמים של "טירוף" ושל שיכרון חושים בקניון עומדים לשגע את המכורים לגלידה למיניהם ולהציף את הקניון במגוון גלידות מסוגים שונים ובכל הגדלים והטעמים האפשריים, מהם גם טעמים בלתי מוכרים וחדשים לחלוטין להתנסותו של הקהל שאוהב פריזר קר, עגול, צבעוני וגדוש בסוכר.

 

חברות גלידה ידועות ופופולאריות יקימו דוכני גלידות גורמה משובחות, וכמו כן יפעלו דוכני פנקייק שיוגש עם גלידה ודוכן של קרפ שוקולד צרפתי.ואם לא די בכך, גם מזרקת שוקולד גדולה ומעוררת תיאבון תפעל במסגרת הפסטיבל.

 

אין פסטיבל בלי תחרות, אך בשונה מתחרויות אחרות, זאת תהיה תחרות אליפות ארצית בלתי רגילה שתלווה את הפסטיבל מתחילתו ועד סופו ותיערך בשיתוף אתר rest, אתר המסעדות של ישראל, בסיומה יוענק התואר הנכסף של "כוכב הקרררנבל" הבא שיצליח לחסל קילו של גלידה בזמן הקצר ביותר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
פסטיבל גלידה בפתח-תקווה
צילום: צביקה טישלר
יינות בוטיק במיכאלי
מוזיקה, גורמה ויין במצפה הימים
מומלצים