שתף קטע נבחר

מאפה פילו בעגבניות וגבינת עיזים

מיכל לוי-אלחלל ממגזין "שף" במתכון למאפה מבצק פילו, שממולא בעגבניות טריות ובגבינת עיזים רכה, שמתאים לקיץ הלוהט

6-7 עגבניות בשלות

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח גס

ענף טימין

400 גרם גבינת עיזים רכה בגליל

12 דפי פילו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את העגבניות לשמיניות ומסדרים אותן בתבנית. מוסיפים את שמן הזית, המלח ואת העלים מענף הטימין ואופים כ-40 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. מוציאים.
  3. מגבירים את הטמפ' בתנור לבינונית-גבוהה (190 מעלות). פורסים את גבינת העיזים.
  4. מורחים 4 דפי פילו במעט שמן זית, משני הצדדים. מניחים את העלים אחד על השני. באחד הקצוות מסדרים כשליש מכמות העגבניות והגבינה. מקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגלילה. מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם עוד 8 עלי פילו ושאר המלית, כך שמתקבלות 3 גלילות. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה. אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה מחממים בתנור כ-15 דקות.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם לוי
קיץ - העגבניות בשיאן
צילום: נועם לוי
לאשה בפייסבוק
מומלצים