שתף קטע נבחר

"כואב לעזוב - אבל אם חייבים, שיהיה מהיר ויעיל"

במינהלת ההתנתקות היו מתים שכולם היו כאלה: קבוצה ראשונה של כ-40 משפחות מאלי סיני ומניסנית כבר אורזת את החפצים לקראת המעבר לקראווילות באור-הנר. היעד הסופי: בת הדר. לדברי מארגן הקבוצה, "עם כספי הפיצויים, כולנו נצליח לבנות את חווילת החלומות. אין לאף אחד מאיתנו כוונה לחכות ולראות את השוטרים והחיילים באים לפנות"

מינהלת ההינתקות בראשותו של יונתן בשיא, יכולה כבר לרשום לה את ההישג המשמעותי הראשון: בשקט בשקט נסגרה לה עסקת פינוי של 38 משפחות מגוש קטיף. הרוב המוחלט של נציגי משפחות אלה סגר כבר את כל הפרטים הטכניים, כולל חתימות החוזים. במהלך החודש הקרוב הם עתידים לארוז את מיטלטליהם, מי לשכונת הקראווילות, שהם מתעקשים לקרוא לה "בנייה מודרנית מתקדמת" בקיבוץ אור-הנר ליד שדרות, ומי לבתים השכורים. יעדם הסופי הוא שכונת וילות קהילתית ביישוב בת-הדר באזור אשקלון.

 

 

עד סוף יולי ייכנסו 22 משפחות ממפוני אלי-סיני וניסנית לבתיהן הזמניים בקיבוץ אור הנר. עוד 16 משפחות מחברי הקבוצה הזאת יעברו לבתים שכורים זמניים באשקלון, בשדרות ובאופקים.
צילום: רוני סופר

 

"אנחנו מקווים להיות בבתים הזמניים שלנו עד סוף יולי", סיפר ל-ynet דודי סעדון מאלי סיני, העומד בראש קבוצת בת הדר, "במקביל נסגרו כבר כל הפרטים באשר לשטח של השכונה הקהילתית שלנו בבת-הדר, ואני מאמין שלכל המאוחר בתוך שנתיים, יתמקמו כל משפחות הקבוצה בחווילות שנבנה ביישוב ליד אשקלון".

 

"לגבי משפחתי שלי, אני סמוך ובטוח שבתוך כשנה אשלים את הבנייה של הבית החדש. כואב לעזוב, אבל אם נגזר עלינו לעשות כן, עדיף לעשות את זה מהר ויעיל", אמר סעדון.

 

סעדון הוביל אותנו לראות את בניית הבתים הזמניים שלהם, הקראווילות, במתחם ענק הסמוך לקיבוץ כרמיה מדרום לאשקלון. עשרות רבות של פועלים, ארכיטקטים ומהנדסים עובדים שם כמעט סביב לשעון. המנהלים של החברה הבונה, "אוולון", מאמינים שבקצב הנוכחי - שייתכן ואף יוגבר בקרוב - הם יסיימו את בניית הקראווילות לחברי הקבוצה היוצאת לבתים הזמניים באור הנר, בתוך שלושה שבועות.

 

הקצב מטורף. בסיס הדגם קבוע, אך כל דייר רשאי לבחור לו היכן ימקם חלונות, פתחים וכדומה. סעדון מפקח מקרוב, כמעט כל יום הוא נמצא באתר. הדיירים עצמם מגיעים גם הם לראות שהכל בסדר. צוות אחד מניח את תשתית המתכת של הבית, הבנוי משני חלקים המחוברים בשטח ההקמה. צוות אחר מרים את הקירות הקלים בבנייה מתקדמת, אחרי שנסללו בתוכם תשתיות המים והחשמל. צוות שלישי מבצע את החיפוי של הקירות מבפנים ומבחוץ - ובסוף סוגרים את הגג.

 

"נכון, זה לא ווילה, ולא קל לעבור מבית של 200-150 מ"ר לבית של 80 מ"ר, אבל זה זמני. ולמרות שזה זמני, דרשנו וקיבלנו איכות גבוהה מאוד של הבנייה. המדינה ממנת את הבנייה, משהו כמו 50 אלף דולר לכל בית שכזה, והיא ממנת את השכירות של הבתים, שנרכשו על ידי קיבוץ אור הנר לשנתיים. בינתיים, עם כספי הפיצויים, כל אחד מ-38 חברי הקבוצה יספיק להשלים את חווילת חלומותיו", אומר סעדון שלפני הבחירות האחרונות התמודד על ראשות עיריית אשקלון ובינתיים חזר לעסקים פרטיים, תוך כדי ניהול הקבוצה המתפנה.

 

במקביל לבניית הקראווילות לחברי הקבוצה, התנהל משא ומתן לא פשוט בין חברי הקבוצה ליישוב בת הדר ולמינהלת סל"ע. שתי בעיות מרכזיות נפתרו באמצעות מימון ממשלתי: האחת – בניית קיר מבודד רעש, שישמור על איכות חיי בני משפחות הקבוצה ששכונתם החדשה ממוקמת בשולי כביש אשקלון – יד מרדכי. האחרת, הכוונה של היישוב בת הדר להקים בסמוך מרכז גריאטרי, כדי לשפר את הכנסות המועצה. המנהלת רכשה את השטח הזה ודאגה להקצות ליישוב שטח חלופי, ובא לציון גואל.

 

"אני מאמין", אומר סעדון, "שבתוך שבועות אחדים נתחיל לארוז את הבית בקרטונים ונתכונן למעבר לאור-הנר. היינו בקיבוץ בכמה אירועים ובחגים, קיבלו אותנו מאוד בחום. אני חושב שבנסיבות האמורות קיבלנו פתרון לא רע בכלל. אני בטוח שחברי הקבוצה מרוצים מההסדרים שהגענו אליהם. כך או כך, כולנו נמהר לצאת עוד לפני אוגוסט. אין לאף אחד מאיתנו כוונה לחכות ולראות את השוטרים והחיילים באים לפנות את אלי-סיני וניסנית", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני סופר
דודי סעדון והארכיטקט מתכנן הקראווילות
צילום: רוני סופר
מומלצים