שתף קטע נבחר

סוחרים בארה"ב תובעים את הבנקים

התביעה טוענת כי סיטיבאנק ושאר ענקי הפיננסים עסקו בתיאום מחירים, לגבי פעולת בכרטיסי-אשראי

"מוסדות פיננסיים אמריקניים עסקו בקביעת מחירים בלתי-חוקית לגבי פעולות בכרטיסי-אשראי, באופן שגרם נזק ללקוחותינו".

 

זו תמצית התביעה המשפטית, אשר משרד עורכי-דין הגיש היום (ה') נגד 2 חברות כרטיסי-האשראי הבינלאומיות - ויזה, מאסטרקארד - ונגד כמה מהגדולים בבנקאות האמריקנית: סיטיבאנק, באנק-אוף-אמריקה, ג'יי.פי מורגן צ'ייס ועוד. התביעה (מטעם משרד רובינס-קפלן-מילר-סירזי) הוגשה במחוז קולומביה, שבו נמצאת וואשינגטון הבירה. כך דיווח יומון העסקים "וול-סטריט ג'ורנל".

 

התובעים - בתי-עסק קטנים מרחבי ארצות-הברית - מאשימים את הבנקים וחברות-האשראי על כי קבעו עמלות "מוגזמות מאוד" לכל פעולה של העברת סכומי-כסף המתבצעת בגין החלטה של קונה לשלם בכרטיס-אשראי; וכי הצעד הזה של הבנקים - המבוצע לכאורה בתיאום - הינו, על-כן, בלתי-חוקי לפי עקרונות השוק החופשי והאיסור על קרטלים. הם הוסיפו כי העמלות מהוות מעין מס חשאי, אשר מגדיל את מחירי רוב המוצרים אשר רוכשים הצרכנים האמריקנים.

 

"הבנקים שמנפיקים את כרטיסי-האשראי, וששולטים למעשה בוויזה ובמאסטרקארד, הינם בעלי היכולת לקבוע את העמלות בגובה שהם רוצים, בלי ששום כוח-שוק יגביל אותם" - אמרו עורכי-הדין. הם דורשים סעד משפטי, להפסקתה של "התנהגות אנטי-תחרותית" זו ולפיצוי בתי-העסק על הנזקים שנגרמו להם.

 

מומחי העיתון הזכירו כי טענה כזו כבר השמיע בית-העסק הקמעוני הגדול בעולם, וול-מארט - לפני שהשיג הסדר (ללא משפט), מול ויזה ומאסטרקארד, המוערך ברמה של 1.0 מיליארד דולר לפחות. הם ציינו כי בתי-עסק אחרים, כגון הום-דיפו ובסט-ביי, השיגו הקטנת העמלות או מצויים במשא-ומתן על הקטנה כזו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
כרטיסים - ועמלות "מוגזמות"
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים