שתף קטע נבחר

הקרן הקיימת לישראל: פיתוח היער והחורש

פרויקט רחב היקף שמובילה הקרן הקיימת לישראל, צפוי לעגן ולהבטיח את מעמדם של כשני מיליון דונמים של שטחי יער וחורש. במערך התכנון של קק"ל שוקדים על הכנה במקביל של 160 תוכניות מתאר מקומיות מפורטות לשטחים הללו

תמ"א 22, תוכנית המתאר הארצית ליער וייעור, אושרה בשנת 1995 כחלק משורת תוכניות מתאר שנועדו להגן על השטחים הפתוחים בישראל. האחריות לתפעולה וליישומה הוטלה על הקרן הקיימת לישראל, שהחלה בהדרגה בתהליך של הטמעה, תיאום ויישום מול גורמים חיצוניים, ותכנון מפורט שיסייע בהגנה על השטחים הפתוחים גם בעתיד. בשלב הראשון עברו כ-160 עובדים קורס מיוחד בו רכשו מושגי יסוד בתכנון. השלב הבא, כחלק מהחשיבה האסטרטגית של ההתייחסות לשטחי היער, היה פתיחת שטחים אלה לציבור הרחב והשקת חוג ידידים.

 

כעת מתחולל השלב המתקדם ביותר של התוכנית, הצפוי להבטיח את מעמדם של שטחי היער. במערך התכנון של קק"ל שוקדים על פרויקט רחב היקף של הכנת 160 תוכניות מתאר מקומיות מפורטות לשטחים הכלולים בתמ"א 22. התכנון נעשה בתיאום עם מרכז השלטון המקומי, רשות הטבע והגנים וארגוני סביבה מקומיים, ותוך קיום פעילות תומכת של סקרים ומחקרים.

 

תחום השפעה: שטחי היער במדינת ישראל וכל מי שנהנים מהם.

 

נימוקים למועמדות לגלובוס הירוק: שני מיליון דונם של שטחי יער וחורש יעוגנו בתוכניות המתאר הארציות והמקומיות ומעמדם יובטח לדורות הבאים. עשרות מתכננים שוקדים על הפרויקט שהוגדר כ"פעילות התכנונית הרחבה ביותר בישראל".

 

הארגון המציע: הקרן הקיימת לישראל היא ארגון של ההסתדרות הציונית העוסק בפיתוח הקרקע, ייעור וטיפוח איכות הסביבה בשמו ולמענו של העם היהודי. בשנת תשס"ב הוענק לקרן הקיימת לישראל פרס ישראל במלאת 100 שנים להיווסדה, על תרומותיה הנרחבות והייחודיות לחברה ולמדינה.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה טלמון
הגנה על השטחים הפתוחים בישראל. יער בית קשת
צילום: דפנה טלמון
תוכניות מתאר מקומיות מפורטות. יעל חולדה
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
צילום: דפנה טלמון
הבטחת מעמדם של שטחי היער והחורש. יער בית קשת
צילום: דפנה טלמון
מומלצים