שתף קטע נבחר

פיקדון דולרי בלי עמלות

אילו פקדונות חדשים מציעים לנו הבנקים בתקופה האחרונה

השבוע האחרון היה שבוע סוער מאוד: בבורסה נרשמו ירידות חדות, שער הדולר התחזק, הגיוסים בקרנות נאמנות המשקיעות במטח גדלו. האם כדאי להעביר השקעות לדולר? רוב המומחים סבורים שהתשובה שלילית. לאורך שנים הדולר הניב תשואה נמוכה מאשר אפיקי השקעה אחרים. מצד שני, לבעלי התחייבויות במט"ח כדאי להתגונן מפני המשך העלייה בדולר. למי שהתחייב לתשלום צמוד לדולר עבור דירה, מכונית או טיול לחול, כדאי להקדים את התשלום, או להצמיד לשער הדולר את הכסף המיועד לכך.

  

במערכת הבנקאית מוצעים פקדונות צמודי דולר ופקדונות נקובים בדולר. יש להקפיד להשקיע בפיקדון צמוד דולר, שכן בפיקדון נקוב בדולר רוכשים לכם ממש דולרים, והעלויות גבוהות יותר. הבעיה של הפקדונות צמודי הדולר היא שיש עמלה של כ-0.2% ברכישה ובמכירה, ובפקדונות קצרים בסכום נמוך העמלה יותר גבוהה מהריבית שמקבלים מהבנקים על הפיקדון. לדוגמה, בבנק גדול תקבלו בפיקדון של 50 אלף שקל לשבוע ריבית של 0.35%.

 

 U בנק, לשעבר אינווסטק, מציע פתרון - פיקדון צמוד לדולר ללא עמלות, לתקופה שבין שבוע לשנה, בסכום של 50 אלף שקל ומעלה. הפיקדון מיועד ללקוחות הבנק בלבד. בסכום של 500 אלף שקל, תשלום שכיח עבור דירה, תחסכו כ-2,000 שקל עמלות לעומת הפקדונות הנהוגים בבנקים.

 

בנוסף, תקבלו ריבית של 1% בשנה אפילו בפיקדון קצר לשבוע בלבד. ההפקדה והמשיכה מתבצעות לפי השער היציג של הדולר, והיעדר העמלות מאפשר גמישות רבה בכניסה וביציאה. מתאים למי שיש לו התחייבויות דולריות ורוצה לישון בשקט.

 

כל הריבית מראש

  

בנק מזרחי-טפחות מציע פיקדון שקלי חדש שייחודו באפשרות לקבל מראש את סכום הריבית, כבר ביום ההפקדה, ולהשתמש בו כרצונכם. מדובר בפיקדון לא צמוד לתקופה של שנה, מ-50 אלף שקל ומעלה, המיועד ללקוחות כל הבנקים. הריבית היא 3.9% לשנה - ריבית גבוהה מהנהוג בבנקים. מי שיבחר לקבל את הריבית ביום ההפקדה, יקבל ריבית נמוכה יותר, 3.76%, אבל יוכל להפקיד אותה בחזרה בפיקדון, ואז בסיום השנה יקבל בסך הכל ריבית של - 3.9% כמו על הפיקדון המקורי.

 

קבלת הריבית מראש מאפשרת הגנה בפני תוכנית האוצר להעלות החל מ-2006 את המס על ריבית בפיקדון לא צמוד מ-10% ל-15%. אבל גם ללא יתרון זה הפיקדון מומלץ, בגלל גובה הריבית ובגלל האפשרות לקבל אותה מוקדם יותר ולהשתמש בכסף לכל צורך.

  

חיסכון בריבית קבועה

  

בנק דיסקונט יצא בתוכנית חיסכון חדשה: תוכנית בהפקדה חודשית, מ-250 שקל ומעלה, לתקופה של 5 שנים, עם תחנת יציאה ראשונה אחרי 3 שנים, המשלמת ריבית צמודת מדד, קבועה, של 2.8% לשנה. בהנחה שהאינפלציה תסתכם ב-2% בשנה, הפקדה של 250 שקל לחודש תיתן לחוסך בסיום התקופה כ-17 אלף שקל, כולל הריבית.

 

מדובר במוצר שונה במעט מתוכניות החיסכון הנהוגות בבנקים, שמרביתן מציעות ריבית משתנה. כיום הריבית על אגרות חוב, המשפיעה על הריבית שמשלמים לחוסכים, די נמוכה, ולכן בדרך-כלל ההמלצה שלנו היא לתוכנית במסלול ריבית משתנה, בהנחה שבעתיד הריבית תעלה. עם זאת, דיסקונט מציע ריבית גבוהה יחסית למקובל, וסבירה. במסלול ריבית משתנה קיים גם סיכוי שהריבית תרד.

 

תוכנית חיסכון בהפקדה חודשית היא מוצר מומלץ לכל משק בית, בתנאי שאתם לא באוברדרפט באותו זמן. אין בשוק הרבה תוכניות כאלה בריבית קבועה, והתוכנית של דיסקונט מציעה ריבית עדיפה מול תוכניות דומות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים