שתף קטע נבחר

אושרו תוכניות להצלת ענפי הפחם באירופה

כדי לשקם ולהציל אותם, הסיוע הממשלתי בשלוש ארצות - פולין, גרמניה והונגריה - יעלה 15 מיליארד אירו

"ממשלות פולין, גרמניה והונגריה יכולות להעניק סיוע ממשלתי לענפי הפחם בתחומיהן".

 

זו תמצית הודעה שפורסמה היום (ד') מטעם הנציבות-האירופית, אשר ממונה על ההשגחה שסיוע ממשלתי לא יחרוג מן העקרונות המסדירים תחרות הוגנת ושוק חופשי באירופה המתאחדת. הסכום שהותר להשקעה, אשר מיועדת לשקם את ענפי הפחם כדי להציל את עצם תיפעולם: כמעט 15 מיליארד אירו, שהם בערך 18 מיליארד דולר.

 

"הפקת הפחם המקומית בתחומי האיחוד-האירופי תורמת להבטחתה של אספקת האנרגיה אצלנו" - הסביר הנציב לענייני אנרגיה, אנדריס פייבאלגס.

 

מומחים הזכירו כי בערך 33% מהחשמל באיחוד-האירופי מיוצר מפחם. לעומת נפט וגז-טבעי, אשר רובם ככולם מיובאים אל אירופה - הפחם, ברובו, מופק באירופה עצמה: בריטניה, גרמניה, הונגריה, יוון, סלובקיה, ספרד, פולין וצ'כיה (אשתקד, נסגר בצרפת המיכרה האחרון). כספי הסיוע של הנציבות מוּצאים ברובם על מימון סגירתם של מיכרות, ועל הכנסת מודרניזציה במיכרות שנשארים בתפעול.

 

תוכנית-הסיוע של גרמניה היא הגדולה ביותר - 12 מיליארד אירו (14.5 מיליארד דולר), המיועדים להינתן במשך 5 שנים למן 2006 ואילך. כך תמומן סגירתם של 4 מתוך 10 המיכרות שמופעלים כיום. אשתקד, גרמניה הפיקה 27 מיליון טונות פחם; בשנת 2010, לפי התכנון, היא תפיק 18.5 מיליון טונות.

 

פולין מפעילה 40 מיכרות, המייצרים 100 מיליון טונות פחם בשנה ממוצעת; במשך 3 השנים שהחלו אשתקד, היא מיישמת תוכנית-סיוע ממשלתית אשר תעלה 1.4 מיליארד אירו (1.7 מיליארד דולר).

 

הונגריה סגרה את רוב מיכרות הפחם שבתחומיה; כעת מופעלים רק מיכרה פתוח אחד גדול, וכן מיכרה תת-קרקעי ועוד 6 מיכרות פתוחים קטנים. הסיוע הממשלתי, שמיושם למן אשתקד ומיועד להינתן עד שנת 2010, יעלה כנראה 255 מיליון אירו (308 מיליון דולר).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכרה פחם (אילוסטרציה)
צילום: רויטרס
מומלצים