שתף קטע נבחר

מקדמה להעברת העסק מקטיף? בעוד 3 חודשים

"רק בעוד שלושה חודשים נוכל לתת לך מקדמה על פינוי המפעל מרצועת עזה". כך אמרו במנהלת סל"ע ליצחק גבאי, בעל מפעל חשמל שדווקא מתנגד להתנתקות, אבל מבין שאין ברירה. "מה היה עושה אריק שרון אם היו לוקחים את הכבשים שלו ושמים אותן על משטח בטון ולא על דשא וחציר?" הוא תוהה. ממנהלת סל"ע נמסר בתגובה: "אפשר לבקש הלוואה מהתמ"ת"

יצחק גבאי, בעל מפעל חשמל באזור התעשייה באלי סיני שברצועת עזה, החליט להעתיק את מפעלו לאשקלון. אולם כאשר פנה למנהלת סל"ע בבקשה לקבל מקדמה, על-מנת שיוכל להעביר את המפעל, התבשר כי תהליך אישור המקדמה יארך כשלושה חודשים. כל זאת בעוד תוכנית ההתנתקות אמורה לצאת לפועל, כזכור, בעוד 54 ימים - קצת פחות מחודשיים.

 

 

"אני רוצה לנתק מפה את העסק שלי תוך חודש וחצי", סיפר גבאי. "אני לא מוכן שצה"ל וכל מי שייכנס לכאן יהרסו לי את מקור פרנסתי היחיד, אבל מנהלת סל"ע אומרת שמקדמה עבור הוצאות ההובלה והשכרת מקום אחר באשקלון אקבל רק בעוד שלושה חודשים".

 

על-אף שהוא מתנגד אידיאולוגית לתוכנית ההתנתקות, גבאי מתכוון לפתוח את מפעלו באשקלון כבר ב-20 באוגוסט, ימים ספורים לאחר ביצועה. לדבריו, "מתוך מודעות שצריך לעזוב, למרות התנגדותי החריפה, ניגשתי למנהלת סל"ע. אמרתי להם שאני לחוץ בכסף ושאני צריך להעביר את העסק שלי לאשקלון, ביקשתי את המקדמה. כסף עבור הובלות הציוד, המכונות, המשרד. אני לא רוצה להפקיר את המפעל. הבית קיבינימאט, יישברו שתי צלחות או סלון, אבל במפעל כל מפסק חשמלי שווה אלף שקל וזה עוד דבר קטן. ניסיתי להסביר להם את זה".

 

לדבריו, "למרות ההסברים, נאמר לי שרק בעוד כשלושה חודשים אקבל את הכסף, וזה במקרה הטוב. אמרתי לפקיד, 'איך, ריבונו של עולם, רק בעוד שלושה חודשים אם תוך חודש וחצי אני צריך להתנתק מפה? מה אתה רוצה? להרוס לי את מפעל חיי ומקור הפרנסה שלי?' הם אמרו לי שאין מה לעשות. מה יהיה אני לא יודע, עוד חודש יגיע הצבא ויהרוס לי את המפעל. אני יודע עם מי יש לי עסק? אפילו דוחות למס הכנסה לא אוכל למלא כי הניירת נמצאת שם. אני לא יודע מה לעשות".

 

עוד הוסיף גבאי: "אני שואל שאלה אחת פשוטה. לי הולכים להשבית את הפרנסה לשלושה חודשים ואף יותר ולהרוס את מפעל חיי. מה היה עושה אריק שרון אם היו לוקחים את הכבשים שלו ושמים אותן על משטח בטון ולא על דשא וחציר? איך הוא היה מתפרנס? אני נלחם על הפרנסה של הילדים שלי".

 

מנהלת סל"ע: אפשר לבקש הלוואה מהתמ"ת

 

ממנהלת סל"ע נמסר בתגובה כי "דבר ראשון צריך להבהיר שמדובר בפרוצדורה אותה קבע המחוקק ואנו מיישמים. מרגע הגשת הבקשה לוקח כחודש עד שעוברים על כל המסמכים ובודקים האם המידע שנתן המבקש בתצהיר תואם למסמכים שהוא נדרש להציג. מדובר בחישוב מאוד מורכב ומסובך של הפיצויים, על-פי דרישות והנחיות החוק.

 

"מרגע שאושרה זכאותו לפיצוי הוא מחויב על פי החוק לפתוח חשבון בנק מיוחד לצורך זה, ומנהלת סל"ע מחויבת לפרסם באתר האינטרנט שלה את העובדה כי לפלוני אושרו כספי הפיצויים. בתום 45 יום מהפרסום באינטרנט יופקד הכסף בחשבון הבנק ולכן כל התהליך בשלמותו יכול להימשך חודשיים וחצי".

 

עוד נמסר כי "כדי לעזור לבעלי העסקים, מנהלת סל"ע ביחד עם משרד התמ"ת, יזמו מסלול מהיר להלוואות גישור כדי שבעלי העסקים יוכלו להיעזר במסלול עד שיקבלו את כספי הפיצויים המגיעים להם. המסלול נמצא בתהליכי אישור אחרונים ובכל מקרה, הפניה לבקשת ההלוואה היא דרך מרכז ההשקעות בתמ"ת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
אלי סיני (ארכיון)
צילום: צפריר אביוב
מומלצים