שתף קטע נבחר

הערכות בלבנון: ניצחון לחזית האנטי-סורית של חרירי

בתום הסיבוב הרביעי והמכריע בבחירות לפרלמנט, העריכו גורמים במחנה האנטי-סורי בראשות סעד אל-חרירי כי הצליחו לגרוף מספיק קולות ולשריין את 21 המושבים הדרושים להם כדי להבטיח רוב בפרלמנט. יריבו של אל-חרירי, סולימאן פרנג'יה, הודה בהפסד. הערכה: הרוב בפרלמנט יבטיח את מינוי אל-חרירי לראש הממשלה הבא של לבנון

גורמים המקורבים למפלגתו של סעד אל-חרירי העריכו הלילה (יום ב') כי ניצחו בסיבוב הבחירות הרביעי לפרלמנט שנערך אתמול בצפון לבנון. גם רשתות הטלוויזיה הערביות דיווחו כי רשימתו של אל-חרירי פתחה פער במהלך ספירת הקולות.

 

במקביל הודה המנהיג הנוצרי הפרו-סורי סולימאן פרנג'יה כי המתמודדים מטעמו הפסידו בבחירות למועמדים מרשימתו של אל-חרירי. פרנג'יה, שר הפנים לשעבר של לבנון, אמר לרשת החדשות הלבנונית LBC כי לדעתו הצפון נחלק בהצבעה על בסיס עדתי. לדבריו, נציגיו אמנם ניצחו באזורים הנוצריים, אולם נכון לשעת הראיון הם פיגרו באופן כללי בהפרש ניכר לטובת רשימתו של אל-חרירי.

 

אם יתאמתו הדיווחים, אין להקל ראש בניצחון שכזה. רשימתו של אל-חרירי זכתה ב-44 מושבים בסיבובי הבחירות הקודמים במחוזות ביירות, דרום לבנון והרי הלבנון. אם הרשימה בראשות בנו של ראש הממשלה לשעבר תזכה בתום ספירת הקולות ב-21 מתוך 28 המושבים שעמדו לבחירה במחוז הצפון, יהיו בידה 65 מושבים בפרלמנט. במצב כזה היא לא תזדקק להקים קואליציה עם רשימות אחרות. "אנו נשיג בקלות את 21 המושבים הדרושים לנו לרוב בפרלמנט", אמר גורם המקורב לאל-חרירי.

 

ההצבעה בסיבוב הרביעי התאפיינה באחוזים גבוהים באופן יחסי, והיא נעה בין 35 אחוזים ל-70 אחוזים באזורים השונים. מנתונים חלקיים עולה כי שיעור ההצבעה הכללי עמד על כ-49 אחוז מקרב כ-700 אלף בעלי זכות הבחירה במחוז. תוצאות רשמיות צפויות להתפרסם רק במהלך היום.

 

הבחירות לפרלמנט הלבנוני היו הראשונות שנערכו ללא נוכחות סורית אך התאפיינו במתח רב ככל שהתקדמו. לאחר נצחונות בנוק-אאוט לרשימתו של אל-חרירי בביירות, ולרשימה השיעית של חיזבאללה ואמ"ל בדרום, התנהלו בשבוע שעבר בחירות מתוחות במיוחד באזור הר הלבנון ובקעת הלבנון. במחוז זה צבר יריבו של אל-חרירי, הגנרל מישל עוון הישגים של ממש כשזכה ב-15 מתוך 16 המושבים בהר הלבנון.

 

עוון, שחזר לאחרונה מגלות ממושכת בפאריז, חבר בסיבוב הרביעי לפרנג'יה ולראש ממשלת לבנון לשעבר עומר כראמה - שניהם פרו-סוריים, למה שהסתמן כמערכה שתקבע את פני הפרלמנט בן 128 המושבים. על רקע שיתוף פעולה זה, נפוצו דיווחים, בעיקר בעיתונו של אל-חרירי "אל-מוסתקבל", על מעורבות ערה של אנשי המודיעין הסורי לטובת פרנג'יה. מנגד, האשים עוון האשים את אל-חרירי בשחיתות וטען שקנה קולות באמצעות "פטרו-דולרים" - רמז להון הרב שמחזיק איש העסקים בן ה-35 שנזרק לפוליטיקה לאחר רצח אביו בפברואר.

 

ניצחון של אל-חרירי ב-21 מושבים ויותר יבטיח את בחירתו לראש הממשלה הבא של לבנון ויכנס לנעליו הגדולות של אביו. פרשנים העריכו שמכורח הסכמים, יתמוך עוון במועמדות זו כשבתמורה יבקש מחרירי לתמוך במועמדותו שלו לתפקיד הנשיא - אם וכאשר יצליח הפרלמנט להדיח את הנשיא הנוצרי הנוכחי אמיל לחוד, בן בריתו של אסד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צפוי לנצח. סעד אל חרירי
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
מצביעה בקלפי
צילום: איי פי
מומלצים