שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 19.6

אבינועם גיל במקבץ קולינרי - מסעדת בבל'ה פותחת סניף ברחובות, פסטיבל יין במוזיאון ישראל, יומולדת למסעדת יוקו אונו הכשרה, ארוחות טעימות באיסט ועוד

נפתח: בבל'ה רחובות

בבל'ה, הביסטרו הפולני הותיק, שחזר לא מכבר לרחוב בן יהודה בתל אביב, פותח סניף שני ובו הוא מציע את מיטב המטבח המזרח אירופאי לתושבי רחובות והסביבה. הבעלים, חיה פלאט ארביב ושני בניה, מאיר ואלי, הרכיבו תפריט חדש שמלבד טעמים של בית פולני, מציע גם מנות ביסטרו. הצצה בתפריט חושפת שוק אווז קונפי ברוטב תפוזים עם תפוז סיני וגרגירי חרדל, שניצל עגל מסינטה מיושנת, הלוא הוא ה"דונם שניצל" – השם שניתן לו ע"י הלקוחות הקבועים, וורעינקס גבינת צאן ברוטב סלסה, טרטר פילה בקר, ספריבס עגל בטריאקי שזיפים ועוד.

 

  • בבל'ה רחובות. דרך מאיר וייסגל 2 (פארק המדע), רחובות. טל' 08-9466667.

 

מומביי ב"איסט" – ארוחת טעימות של 10 מנות

השף שחף שבתאי, שהתארח במסעדת "איסט" השנה, התרשם מן הקו הקולינארי אותו מוביל עמית ברנון, מבעלי ה"איסט". שחף הזמין את עמית לבשל ארוחת גומלין במסעדת "זנזי" במומביי, בה הוא משמש מזה כשנה וחצי כשף. ארוחת הטעימות שבישל עמית במומביי, הוגשה במשך מספר ערבים וזכתה להצלחה גדולה ולחשיפה אדירה בהודו. בהשראת ההצלחה בהודו, החליטו במסעדת "איסט" לשחזר את ארוחת הטעימות, שתוגש במסעדה מדי ערב בין התאריכים 26 ביוני עד ה- 2 ביולי.

 

בין המנות שיוגשו: מרק בטטות ואגסים עם קציפת נענע ולמונגראס, סשימי טונה אדומה ואבוקדו, ברוטב אננס כרישה ועלי תבלין, צ'ילי טופו בלאקסה קארי אדום, עם חציל דלעת ובאקצ'וי, רצועות אנטריקוט ברוטב תפוזים תפוחים וסויה, עם עוגת סובה וסלט מנגו תאי, בזיליקום וליים ועוד. מחיר ארוחת הטעימות: 120 שקל לאדם.

 

  • מסעדת "איסט", השרון 12 א' תל אביב טלפון: 03-6877000. שעות פעילות: א'-ו': משעה 7 בערב עד אחרון הלקוחות. שבת: משעה 12 בצהריים עד אחרון הלקוחות.

 

תפריט קיץ בחוות התבלינים בגלבוע

תפריט הקיץ החדש של החווה, שנמצאת בהרי הגלבוע, שזור בתבליני העונה: לבנדר המעטר בפריחתו את הכניסה למסעדה, תאנים טריות מגידולי בעל בלבד, פטל, פירות עונה ומגוון מנות קרות.

.

בתפריט הקיץ בולטות מנות כמו: בשר כבש ועשבי תיבול במעטפת חציל המוגש בתוספת אורז בר ושקדים, קרפצ'יו בקר (מעובד ידנית) בתוספת לימון טרי, חומץ בלסמי ופרמזן, גלילת רוסטביף ופלפל פולנטה. כמו כן מגישים בחווה גספצ'ו- מרק עגבניות קר ולא מבושל עם קוביות קרח במילוי כוסברה, כל זאת בנוסף לסלט החווה המועשר בחומץ פטל ושאר מיני סודות וכן מטעמי החווה המוכרים. לקינוח מציעים בחווה גלידת לבנדר תוצרת בית, פאי פירות יער ופאי תאנים המושרות ביין מתובל.

 

איך מגיעים: אחרי צומת מגידו ישר, צומת הסרגל ימינה לכיוון ישובי התענכים, כל הזמן ישר. צומת יזרעאל ישר וק"מ וחצי אחרי הצומת ימינה לדרך נוף הגלבוע (כביש 667), 3-4 ק"מ נמצא מצד ימין.

 

 

יריד יינות ישראל ה- 7 במוזיאון ארץ ישראל

סגל, ברקן, שורק, בנימינה, ששי, רמת חברון, עמק האלה, תשבי, רמת הגולן,אפרת, תבור, גשר דמיה, עגור, הרי הגליל, דלתון, לברון, מוני, שדה בוקר, יתיר, רמים, רוזנבאום, יפו, כרמל, רקאנטי, כרם אמפורה ועוד יקבים נוספים יציגו את מיטב היינות המיוצרים כיום בישראל. כבכל שנה, גם השנה ניתן יהיה לרכוש ביריד מיינות היקבים שיציגו בו.

במסגרת היריד, גאורג רידל, יצרן כוסות היין היוקרתיות בעולם, יערוך שלוש טעימות יין בכוסות ייחודיות. רידל, אחד האנשים ששינו את פני תרבות היין בעשורים האחרונים, יהיה אורח הכבוד ביריד יינות ישראל ה- 7 ויערוך שלוש טעימות כוסות מיוחדות של יינות ישראליים. רידל מגיע ליריד בין השאר כמחווה אישית לאיש היין יאיר היידו, המשמש בשנים האחרונות בחברת רידל כמנהל פיתוח שוק אירופה והמזרח התיכון.

 

מארגני היריד, מגזין "יין וגורמה", מסרו כי השנה יהיה היריד הגדול והמרשים שהיה עד כה. כבר בכניסה ירגישו המבקרים את השינוי עם קבלת כוס טעימה מקצועית מתוצרת רידל, הנחשבת לכוס היין הטובה בעולם. לצד מתחמי ודוכני היקבים יפעל ביריד מתחם גורמה, ציוד יין ושמני זית.

 

מחיר הכניסה ליריד היין - כולל כוס טעימה מתוצרת רידל - 48 שקל. מחיר השתתפות בסדנת הטעימות בהנחיית גאורג רידל, הכוללת ערכת כוסות טעימה בשווי של כ- 800 שקל - 348 שקל בלבד. מספר המקומות מוגבל. יש להרשם מראש במגזין יין וגורמה טל' 1-700-504-404.

 

  • יריד יינות ישראל ה- 7. מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב. תאריכים: 29-30 ביוני, החל מהשעה 18:00.

 

בישול בבירה בנורמה ג'ין

ביום ראשון, ה- 26.6, יקדיש הביסטרו-פאב נורמה ג'ין את כל הערב לבירה. במהלך הערב תימזג בירה ביתית מחבית (דנסינג קאמל) ומבקבוקים, חצי ליטר בירה מהחבית ימכר במחיר שליש וברקע תושמע מוסיקת פאבים מרחבי העולם. במהלך כל הערב, המטבח יציע מנות מיוחדות העשויות עם בירה, וכוללות בחלקן : לחם בימיש – לחמניות אפויות במקום עם "בימיש". סלט ארוגולה ,עשבי תיבול, עלי בייבי תרד דובדבנים טריים ופרמזן בוינגרט בירת דובדבנים - "קריק למביק". כבדי עוף בבלילת "אגנברג" (לאגר צ'כי) פיקנטית על קרם שעועית לבנה ורוטב מאלט. פורל מאודה ב"ניוטון" (בירת תפוחים) עם פירה "גרני סמית" וקרם סלק. עוגת מאלט ופירות יבשים עם סורבה "ג'ון מרטינס" (אייל אירי אדמדם). טראפלס שוקולד- בלטיקה 6 (פורטר). הערב יתחיל ב 19:30. רצוי להזמין מקום מראש.

 

  • נורמה ג'ין , אליפלט 23 (פינת רחוב אילת) תל אביב 03-6837383. שעות פתיחה: כל השבוע 19:30 - עד אחרון הלקוחות.

 

יומולדת שמח עם תפריט יינות מיוחדים ביוקו אונו

מסעדת יוקו אונו, היפנית הכשרה במתחם בורסת היהלומים ברמת גן, חוגגת שנתיים להווסדה ומציעה הפתעה קטנה ותפריט יינות מיוחדים מבית יקבי כרמל.  במסגרת חגיגות יום ההולדת, מציעה יוקו אונו במהלך כל חודש יולי, מגש טעימות השף (בשווי 39 שקל) חינם לכל סועד, בהזמנה מעל 100 שקל. כמו כן, יוגש חינם לכל סועד יין צ'ויה יפני מסורתי, שהינו ליקר שזיפים עם ליצ'י (בשווי 24 שקל). בנוסף, יחולק לכל סועד כרטיס מועדון VIP של יוקואונו, המקנה הנחות ומבצעים.

 

היינות שנוספו לתפריט היינות של יוקו אונו הם מיקבי כרמל, יתיר, צרעה, ויינות ברון הרצוג, המיובאים ע"י כרמל.

תפריט היינות האדומים כולל: קברנה סוביניון כרם בן זמרה (160 שקל), זינפנדל אדום ברון הרצוג (150 שקל), קברנה סוביניון הרצוג ספיישל ריזרב (290 שקל), מרלו יקב יתיר (145 שקל) ומרלו אסטייט יקב צרעה (136 שקל).

תפריט היינות הלבנים המיוחדים של יוקו אונו כולל: זינפנדל לבן ברון הרצוג מקליפורניה (128 שקל), וסוביניון בלאן יקב יתיר (105 שקל). היינות המיוחדים מצטרפים לתפריט יינות מסעדת יוקו אונו מיקבי כרמל, רמת הגולן ודלתון, עם מגוון יינות בטווח מחירים בין 69 ל- 160 שקל.

 

  • יוקו אונו – מסעדה יפנית וסושי בר כשר רח' ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, רמת-גן טל. 03-7524666. המסעדה פתוחה לארוחות צהריים וערב בימים א' – ה'.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
10 מנות באיסט
צילום: סי די בנק
יריד יינות ישראל ה- 7 במוזיאון ארץ ישראל
צילום: סי די בנק
יומולדת שמח ליוקו אונו
מומלצים