שתף קטע נבחר

"חברות דירוג-האשראי מפלות לרעה את סין"

טוען בכיר סיני, בהסתמך על ראייתו את הנתונים הבסיסים של כלכלת ארצו כטובים יותר מאשר אלה של מדינות מפותחות אחרות

"מגיע לסין דירוג-אשראי יותר גבוה, והוא אינו ניתן לנו מכיוון שחברות העוסקות בכך נוקטות כלפי סין אפליה-לרעה".

 

זו תמצית הצהרה שהשמיע היום (ו') מנהל המחלקה הבינלאומית של משרד האוצר הסיני. המנהל, ז'ו גואנגיאו, הבהיר כי הנתונים הבסיסיים של כלכלת ארצו הינם טובים יותר מאשר אלה של מדינות מפותחות אשר החברות הללו מעניקות להן דירוג-אשראי גבוה מזה שהן מעניקות לסין.

 

"החוב של סין מהווה 44% מן התוצר המקומי הגולמי, והגירעון התקציבי שלה הינו 2.4% מן התוצר הזה" - פירט המנהל, והזכיר כי שר האוצר חוזה שהגירעון יקטן השנה לרמה של 2.0% מהתמ"ג. "אנא השוו זאת למדינות אחרות שהדירוג שלהן הינו AAA" - אמר, בדברו בפני ועידת אגרות-החוב של אסיה וארצות האוקיינוס השקט (שמתכנסת בהונג-קונג). הוא הזכיר כי דירוג-האשראי של סין לא עודכן כלפי מעלה בזמן האחרון, למרות הצמיחה הכלכלית המהירה שלה והגידול המתמשך ברזרבות מטבע-חוץ שהיא מחזיקה; הן הגיעו לרמה של 660 מיליארד דולר (545 מיליארד אירו).

 

"אני, וזו השקפתי הפרטית, שונא לראות כי כמה חברות דירוג-אשראי נוקטות אפליה כלפי סין" - אמר בכעס.

 

מומחים הזכירו כי החוב החיצוני של סין - כמדינה - מצוי רק 3 עד 5 דרגות מעל הדירוג המכוּנה "זבל"; כלומר הדירוג שממליץ למשקיעים כי יימנעו מלרכוש אגרות-חוב (אג"ח) שלה. ליתר דיוק: 3 דרגות אצל סטנדרד-אנד-פור'ס, 5 דרגות אצל מודי'ס, 4 דרגות אצל פיץ'.

 

"חברות דירוג-האשראי אינן מתעדכנות" - אמר הסיני, בפני באי ועידת העוסקים בתחום האג"ח. "אני מקווה כי אתם תצליחו בכך. זה חשוב מאוד לגבי חברות דירוג-האשראי, לגבי העסקים שלכם ולגבי המוניטין שלכם. הוא לא ציין, איזה דירוג-אשראי ייראה בעיני ממשלתו כמתאים למציאות ולרצונותיה.

 

בשנת 1994 הייתה הפעם הראשונה שסין נכנסה כמוכרת אל שוק האג"ח הבינלאומי; ההזדמנות האחרונה לרכוש אג"ח של ממשלת סין אירעה באוקטובר אשתקד. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דירוג-אשראי הוא גם עניין של גאווה לאומית
צילום: רויטרס
מומלצים