שתף קטע נבחר

LG LT20

מחשב לוח שמציע ביצועים מצוינים, אך חוסר התמיכה בעברית ביישומים המתקדמים הופך אותו ליקר מדי עבור רוב המשתמשים

ה-LT20 של LG אמנם אינו מחשב המשתייך לקטגוריית ה-Ultra Thin הקלאסית, אולם LG משווקת אותו ככזה, למרות היותו מחשב לוח.

 

אף על פי שהוא ממותג כמחשב יוקרתי - המראה שלו קצת זול, למרות, ואולי בגלל, הצבע הכסוף, שנראה רגיש מדי ונוטה להתקלף, והמבנה שלו עדין מדי, ונראה לא איכותי, בעיקר בכל הנוגע למעצור המסך האחורי, שמשמש גם לנעילת המסך במצב Tablet, וגם כמעין מגביה כאשר מניחים את המחשב על השולחן.  מתקן זה נראה כאילו המנגנון שלו שביר במיוחד, ובתוך מספר פעמים ישבר. מאחר וזהו גם מקום איחסונו של עט הסטיילוס, חבל שלא הקפידו שם על מחברים ממתכת ולא פלסטיק.

 

מצוין אבל יקר לסטודנטים

 

מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשלוף את הסטיילוס במהירות, ובשלב כלשהו חששנו שמא נגרום נזק למנגנון הנעילה או אפילו לסטיילוס אם נמשיך לנסות. מזל שהמחשב מגיע עם סטיילוס רזרבי, דמוי עט, וגדול מעט יותר מזה המשולב במסך, אחרת מי יודע איפה היינו היום.

 

החלק הימני-התחתון של המסך מתחמם מאוד, וכך גם המחשב כולו, למרות שעדיין פחות מאשר ב-Portege M100.

 

מבחינת שימושיות, המחשב נוח למדי, קל לסובב את המסך ולעבור במהירות בין מצב רגיל ל-Tablet, אם כי, יש להקפיד לנעול את המחשב במצב זה, בכדי שהתצוגה תתקבע.

 

בסך הכל, מדובר בכלי מצוין (אבל יקר) לסטודנטים, מאיירים ומעצבים, עיתונאים וכל מי שנזקק לשירותיהם הנאמנים של נייר ועט גם בבית וגם המחוצה לו. למרות שהמחשב אינו יודע להפוך טקסט עברי לפורמט דיגיטלי ניתן לעריכה, בכל זאת עדיף לשמור את הרשומות בפורמט של תמונה, אותה ניתן להקליד אחר כך לחלון וורד, מאשר להסתובב עם פתקאות, בלוק כתיבה וכדומה. אם תתקינו על המחשב החזק הזה תוכנת ציור - תרגישו כמו ואן גוך מודל 2005.

 

אודיו ווידאו

 

מסך המגע של המחשב, בגודל 12.1 אינץ', מצופה בחומר שמאפשר זיהוי כתב יד, ומגן עליו מפני שריטות ופגיעות, כך שמצד אחד הוא אינו רגיש כשאר מסכי ה-LCD המוכרים, אך מאידך, קשה לראות איתו באור ישיר, בעיקר בחוץ, והוא סובל מהשתקפויות שממש מקשות על הראיה.

 

המסך משתנה אוטומטית ממצבLandscape (אופקי) למצב Portrait (אנכי) בעת נעילת המסך המסתובב על מצב כתיבה ידנית. ניתן לשנות זאת גם באמצעות כפתורים הממוקמים בחזית, על מנת שניתן יהיה לתפעל את המחשב גם בלי לפתוח את המסך בכל פעם. הרמקולים ממוקמים בשני צידי המחשב, ונשמעים היטב. הצליל שהם מספקים איכותי למדי, בעיקר לעומת ה-IBM X41.

 

צריכת אנרגיה

 

הטענה מלאה של המחשב ארכה כשעה וחצי, וגם הוא מצויד בסוללה קלה, המתחברת מאחור ולא למטה. הסוללה הספיקה לנו לכשלוש שעות עבודה, מרשים למדי ביחס לגודלה.

 

מקלדת ועכבר

 

המקלדת נוחה למדי, אך המקשים מעט מוזרים ושטוחים, ואינם מזכירים את אלו שבמקלדת של אחיו הגדול, LS50a. גם המיקום שלהם אינו סטנדרטי, וקצת קשה לאתרם בשעות העבודה הראשונות.

 

העכבר, TouchPad עם שני כפתורים, קטן למדי, אבל אפשר לתפעל אותו בנוחות יחסית, ומכיוון שכל פעולה ניתן לבצע גם עם עט הסטיילוס המצורף - הניווט נוח למדי. את ה-TouchPad אפשר להגדיר כך שיפעיל תוכנות שונות בעת לחיצה בפינות שונות.

 

המחשב מצויד, בדומה למחשבי כף יד, במקלדת וירטואלית שצצה על המסך בכל עת שתזדקקו לה, וניתן למקמה היכן שרוצים, ולתכנת בה קיצורי דרך. נוח למדי "להקליד" באמצעות הקשה על המסך, ועט הסטיילוס יצבע כל דבר שתעברו מעליו, אם תבחרו במצב Hover.

 

מפרט וביצועים

 

ה-LT20 כבד מעט יותר ממקבילו תוצרת IBM, זאת, למרות שגם הוא אינו מצויד בכונן תקליטורים. הוא כולל חיבורים לאוזניות/רמקולים ומיקרופון, חיבור Firewire, קורא כרטיסי זכרון SD, שלושה חיבורי USB, ששניים מהם ממוקמים באחורי המחשב, ואחד בצד, כך שגם כאשר עובדים עם המחשב במצב רגיל וגם במצב TabletPC, לא תיתקלו בכבלים משתלשלים שיפריעו בעבודה.

 

יש גם חיבור למסך חיצוני, מודם וכרטיס רשת מובנה, Wi-Fi, מעבד אינטל פנטיום M במהירות 1.60 גיגהרץ, 504 מגהבייט זכרון, ודיסק קשיח בנפח 35 גיגהביייט. כרטיס המסך שייך לאינטל מדגם 82852. חבל שלא נכללו בו חיבורי אינפרה אדום ובלוטות'.

 

המחשב מגיע עם Windows XP TabletPC Edition, וכולל את Windows Journal, עורך טקסט לכתב יד ו-Sticky Notes, תוכנת פתקיות בכתב יד או הקלטה קולית. המחשב מאפשר להקליד גם באמצעות גרפיטי, ולהכניס את הנתונים למסמך טקסט.

 

מאחר והוא כולל אפשרות זיהוי קולי, ומתן פקודות קוליות לביצוע פעולות במחשב, חבל שלא נכלל בו מיקרופון מובנה. חשוב לציין שאפשרויות אלו אינן תומכות בעברית בשום צורה שהיא.

 

על המסך תמצאו כפתורי היפוך של כיוון התצוגה, פתיחת מסמך Journall חדש, כפתור ESC, חיצים ומעין מקש Enter. המקלדת הווירטואלית כוללת גם את מקשי ה-Function של LG, שניתנים להתאמה אישית. אחרון חביב הוא כפתור ה-EZ Menu, שגם מאפשר התאמה אישית, ומשמש כסרגל הפעלה בעת עבודה במצב Tablet.

 

פלח שוק: Ultra Thin.

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "זאפ".

 

ציון:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים