שתף קטע נבחר

מהימנות הלייזר - שוב תחת חקירה

"אנשים מורשעים ונקנסים על סמך אקדחי לייזר, שאינם מכוילים ואין להם תקן". עם ההצהרה הזו ניגשו חברי ועדת הכלכלה לנסות ולקבוע תקן כיול לממל"ז. המשטרה: "הוראות היצרן מספיקות"

הסיפור שאינו נגמר. שוב עולה שאלת אמינותו של מכשיר האכיפה ממל"ז (לייזר), הפעם בוועדת הכלכלה. זו ערכה היום (ג') דיון בנושא, בעיקר בכל הנוגע לתקינותם וכיולם של המכשירים השנויים במחלוקת. זאת, בעקבות מקרים משפטיים רבים בהם נטען על-ידי האזרחים כי אקדחי הלייזר אינם מספקים נתונים מדויקים של מהירות הרכב הנמדד. טענה שבעבר זכתה במקרים אחדים לאישור מצד בתי המשפט.

 

לדברי ח"כ משה כחלון, יוזם הדיון בוועדת הכלכלה, מטרת הבדיקות המוצעות לאקדח הלייזר אינה הגנה על נהגים עבריינים, אלא "על אלה החפים מפשע, שעלולים לאבד פרנסתם בעקבות הרשעה שגויה". לטענתו, העובדה שאפילו ה"רשות להסמכת מעבדות" טוענת כי המכשיר אינו מדויק, אומרת דרשני.

 

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אמנון כהן, הודיע במהלך הדיון כי תוקם ועדת משנה בראשות ח"כ כחלון, שמטרתה תהיה לסייר עם שוטרי התנועה בדרכים ובמעבדות כיול, ולקבוע אילו פעולות נדרשות כדי להפוך את מכשירי האכיפה למדויקים יותר. רפ"ק ניבה רפאלי, מאגף התנועה במשרד לבטחון פנים, אמרה כי קיימת יוזמה לחוקק חוק, שיחייב תקן ובדיקה של מכשירי האכיפה באגף התנועה במשטרה. בכלל זה - כיול מכשירים על-ידי מכון התקנים. את הצעת החוק יגיש המשרד לבטחון פנים בקרוב, הוסיפה.

 

המשטרה: הכיול כיום מספק

 

לעומת זאת, לדברי רפ"ק דן שני ממחלקת התנועה של המשטרה, אין כל צורך בקביעת תקנים לכיול המכשירים. בדיוני הוועדה אמר שני כי המשטרה אינה עורכת כיול למכשיר, אלא מבצעת כיוונים שונים לפי הוראות השימוש של היצרן. עוד הוסיף כי עמדת המשטרה היא שפסקי דין שהתקבלו לאחרונה, אינם מערערים את מהימנות המכשיר.

 

לדבריו, המשטרה מקפידה על שימוש במכשיר עם חצובה כאשר המדידה היא ממרחק גדול מ-300 מטר, כפי שדרש בית המשפט, וכי בסיור אותו ערך עם אחד השופטים, נערכו 1,000 מדידות שנמצאו כולן "תקינות ב-100%".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דייגו מיטלברג
אקדח לייזר (ארכיון)
צילום: דייגו מיטלברג
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים