שתף קטע נבחר

הצבא נערך לפינוי; בשא-נור "עולים לקרקע"

דווקא בעיצומן של ההכנות לביצוע ההתנתקות, ערכו בהתנחלות שא-נור שבצפון השומרון עצרת לציון הצטרפותן של 18 משפחות חדשות ליישוב, המיועד לפינוי. אחת המשפחות: "זו התשובה ליהודים שאיבדו את הצפון". חבר הכנסת אלדד הבטיח ש"רבבות יעצרו את משטר הרשע של שרון"

בממשלה ובמערכת הביטחון נערכים לביצוע תוכנית ההתנתקות, אך בהתנחלות שא-נור שבצפון השומרון, המיועדת לפינוי, דווקא חגגו התיישבות. הערב (יום ג') נערכה במקום עצרת לציון עלייתן לקרקע של 18 משפחות חדשות. בעצרת השתתפו כ-2,500 בני אדם, בהם רבנים, חברי-כנסת וראשי מועצת יש"ע.

 

 

12 משפחות הצטרפו לשא-נור היום, ובסך הכל הצטרפו 18 משפחות חדשות מאז ל"ג בעומר. היישוב מונה כיום 58 משפחות. תושבי שא-נור נמנעו עד היום מפגישה עם שר הביטחון שאול מופז ונציגים של מינהלת ההתנתקות, בטענה כי אינם נפגשים עם מי שמבצע את "תוכנית העקירה". תשובתם, פעם אחר פעם, היתה העלאת משפחות חדשות לקרקע, והבאתם של אלפים נוספים למקום כדי "להכין את השטח" ליום הפקודה.

 

העצרת נפתחה בתפילה לביטול תוכנית ההתנתקות ולשלמות ארץ-ישראל שניהל הרב שמואל אליהו, רבה של העיר צפת ובנו של הרב מרדכי אליהו. המשתתפים הניפו תמונות של ראש הממשלה כשעל מצחו סרט כתום ובהן נכתב " הכתום ינצח". כמו כן נמכרו פאזלים להרכבה ובהם נופי צפון השומרון.

 

בטקס נשא דברים גם ראש ישיבת קריית ארבע, הרב אליעזר ולדמן, שרק לפני מספר חודשים העביר את הישיבה מקריית ארבע לשא-נור. לדבריו, "ההתיישבות היא מציאות של קידוש השם, וכולנו חלק מהמציאות הזאת. אוי למי שיעז להפריע לקידוש השם בעולמו. כבר בעבר ראינו שכאשר עם ישראל לא היה בארץ ישראל הארץ קוללה".

 

חבר הכנסת אריה אלדד, שעבר להתגורר בהתנחלות, אמר כי "יש סדקים במכונת הגירוש של שרון, שלא צלח שלוש הצעות אי-אמון בכנסת. רבבות יעצרו את משטר הרשע והשחיתות של שרון".

 

"לא מחכים ליום הפקודה"

 

בשבועות האחרונים נחנכו שלוש שכונות חדשות בשא-נור: נחלת יוסף הוקמה לפני חודש, "קומי-אורי" קמה לפני שבועיים בתגובה לביקורו של מופז, אותו כאמור החרימו התושבים, והשכונה השלישית: "הרחיבי מקום אוהלייך". בשבוע האחרון הוקם מחנה אוהלים גדול ומצוייד ושני מאהלים לבני נוער – לבנים ובנות בנפרד כמובן. כל מאהל יכול להכיל עד כ-200 שוהים.

 

בין המשפחות החדשות בהתנחלות גם משפחת פולק. חנניה ואופירה עברו משלבי שומרון רק אתמול עם בתם בת החצי שנה, הודיה. חנניה אמר ל-ynet כי "התשובה להקרבה היא הרחבה. זו התשובה ליהודים שאיבדו את הצפון". על השאלה מה יקרה ביום פקודה השיב: "לא נלך כצאן לטבח, אנחנו יהודים גאים ולאף אחד אסור לקחת חלקים מארץ ישראל. כל אחד בוחר את הצורה שלו במאבק כדי לעצור את הטירוף".

 

על השאלה איך עברה התינוקת את הלילה הראשון אמרה אופירה: "הודיה עמדה בזה בכבוד. היא ישנה יותר טוב ממני".

 

קודם לתחילת העצרת אמר יוסי דגן, תושב שא-נור, על ההתרחבות: " זהו חלק מהתהליך ששא-נור עוברת בחודשים האחרונים. אנחנו לא מחכים ליום פקודה, מבחינתנו יום הפקודה כבר התחיל לפני מספר חודשים. הוקם מטה מסודר שמורכב מתושבי השומרון, מרבנים ומתושבים מצפון הארץ והוכנה תשתית לעשרות משפחות שהגיעו ויגיעו. הוקמו ציליות למאות רבות של גברים ונשים".

 

לדברי דגן, "אנחנו מרגישים שיש עורף אדיר מכל רחבי העם. היו פה מעל ל-50 אלף מבקרים בשנה האחרונה". מבחינתו, מדובר במפגן עוצמה של המתיישבים מול חולשתה של משפחת שרון.

 

דגן סיפר שהעבודה נעשית במספר זרועות: מודעות ציבורית, התארגנות והתיישבות. "אם בהתחלה העם היה בהלם מה"ספינים" של ראש הממשלה, היום אנו מתקדמים לכיוון רוב בעם נגד התוכנית. לראשונה מזה 13 שנה יש שיתוף בין כל הגופים למען הצלת ארץ ישראל.

 

"אנחנו מקבלים הרבה תגובות מחיילים בסדיר ומילואימניקים שאומרים לנו שלא ירצו לקחת חלק בהחרבת יישובים. ישנה התארגנות להביא לפה אנשים אם חלילה מדינת ישראל תיצור שטחים שאסורים לכניסת יהודים. אבל הכי חשוב זה ההתיישבות, לפני שנה היו פה רק 9 משפחות ו-7 משפחות של אמנים והיום 58".


פורסם לראשונה 14/06/2005 18:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
המעון החדש בשא-נור
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: אחיה ראב"ד
עוברים דירה לשא-נור
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: אחיה ראב"ד
משפחת פולק
צילום: אחיה ראב"ד
"הכתום ינצח"
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: רויטרס
שא-נור (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים