שתף קטע נבחר

קשמיר: 14 הרוגים בפיצוץ ליד בית-ספר

מכונית תופת התפוצצה. לאחר הפיגוע התאסף המון זועם במקום והמשטרה פיזרה אותו בגז מדמיע. הפיצוץ שם קץ לתקופה של שקט יחסי השורר בחבל המריבה, נוכח המאמצים הגדולים שעושים ראש ממשלת הודו ונשיא פקיסטן ליישב את המחלוקת על גורל השליטה באזור

14 בני אדם נהרגו ועוד 100 נפצעו בפיצוץ שאירע היום (שני) ליד בית ספר בעיירה באזור ההודי של חבל קשמיר. בין ההרוגים ישנם שני סטודנטים ושלושה שוטרים.

 

על פי המשטרה, מכונית תופת התפוצצה ליד בית ספר וסניף דואר. נזק נגרם לבית הספר, לחנויות באזור ולכלי רכב.

 

שום ארגון לא לקח אחריות על המעשה אבל לאחר הפיגוע התקבצו במקום מאוד תושבים זועמים והמשטרה השתמשה בגז מדמיע כדי לפזר אותם.

 

מדובר בפעם השניה בה מתרחש פיצוץ ליד בית ספר באזור זה. בפעם הקודמת, לפני כחודש, נהרגו שתי נשים מפיצוץ רימון ליד בית ספר.

 

המלחמה בחבל קשמיר נמשכת מזה שלושה עשורים וגבתה רבבות קורבנות, אולם לאחרונה חלה ירידה ברמת האלימות במקביל למאמצים הגדולים שעושות הודו ופקיסטן לפתור את המחלוקת ביניהן על גורל השליטה בחבל.

 

ביום ראשון אמר ראש ממשלת הודו מנהומן סינג כי הגיע הזמן להפוך את שדה הלחימה הגבוה בעולם לרכס של שלום. בתגובה אמר נשיא פקיסטן פרבז מושארף אמר כי ארצו מקווה לפיתרון מהיר של המחלוקת בנושא קשמיר. הוא אמר שלו ולעמיתו וכן למנהיגים משתי המדינות יש את הרצון הפוליטי להביא את המשבר לפיתרון ואפשר שהיעד הזה יושג בקרוב.

 

חבלי המריבה ג'אמו וקשמיר חולקו בין הודו ופקיסטן כששתי המדינות קיבלו את עצמאותן מבריטניה ב-1947. כל מדינה טוענת לריבונות על השטח והן ניהלו שתי מלחמות עקובות מדם על השליטה בו.

  

הודו שולטת על מרבית החבל אולם רוב האוכלוסיה המתגוררת בו היא מוסלמית, ובעלת זיקה חזקה דווקא לפקיסטן. בנוסף, מאז שנת 1989 מנהלים מורדים קשמירים מוסלמים מאבק נגד כוחות הצבא ההודי בדרישה לקבל עצמאות, או להסתפח לפקיסטן. במאבק זה נהרגו כ-40 אלף איש.

  

הודו האשימה במשך שנים את פקיסטן במתן תמיכה וסיוע למורדים, אולם לאחר שהגיעו לסף עימות אלים בשנת 2002, וגבר החשש משימוש הדדי בנשק גרעיני, החלה פקיסטן להגביר מאמצים במישור הדיפלומטי והבטיחה להילחם גם היא במורדים.

 

בשנים האחרונות החלה המתיחות בין הצדדים להתפוגג לאיטה. ראש ממשלתה הקודם של הודו, אטאל ביהרי וג'פאי, החל בשלהי כהונתו ביוזמת שלום חדשה יחד עם נשיא מושארף.

 

כשהוחלפה הממשלה בהודו היה חשש כי תהליך השלום ייקלע לקיפאון אולם בנובמבר אשתקד הגיעו מאמצי השלום לשיא כשראש הממשלה ההודי סינג מימש את תוכניתו והחל להשיג את כוחותיו מהחבל.


פורסם לראשונה 13/06/2005 17:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפיצוץ בקשמיר
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
פינוי הפצועים
צילום: איי פי
מומלצים