שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: יש לנו די פצצות גרעין כדי להתגונן מפני ארה"ב

סגן שר החוץ של צפון קוריאה שב והודה כי יש לארצו יש נשק גרעיני. בריאיון לרשת החדשות האמריקנית איי.בי.סי. הוא אמר: "יש לנו מספיק פצצות גרעיניות כדי להתגונן מפני התקפה אמריקנית ואנחנו מייצרים עוד"

"לצפון קוריאה יש מצבור של פצצות גרעיניות והיא מייצרת נוספות" - כך הצהיר קים ג'יי גוואן, סגן שר החוץ בממשלת צפון קוריאה, בריאיון לרשת החדשות האמריקנית איי.בי.סי. זאת, לאחר שפיונגיאנג הודתה באופן רשמי לפני כארבעה חודשים שברשותה נשק גרעיני. כאשר נשאל סגן השר כמה פצצות יש למדינה, הוא ענה: "מספיק כדי להתגונן מפני מתקפה אמריקנית".

 

על אף הגילוי, קים ג'יי גוואן, נציגה הראשי של צפון קוריאה במשא ומתן על המשך תוכנית הגרעין של המדינה, לא הסכים לאשר או להכחיש האם יש בידה טילים שמסוגלים להגיע עד ארצות הברית. גם לשאלה האם יש בידי צפון קוריאה את הטכנולוגיה הנחוצה כדי להרכיב את ראש הנפץ הגרעיני על טיל ארוך טווח הוא לא ענה. "למדענים שלנו יש את הידע שקיים אצל מדענים אחרים בעולם. תבין מזה מה שתרצה", אמר סגן השר.

 

וושינגטון מאמינה כי בידי צפון קוריאה יש פצצה אחת או שתיים במצב גולמי, וייתכן שייצרה פלוטוניום בכמות המספיקה לשש פצצות נוספות. כמו כן, ידוע שלקוריאנים יש ארסנל טילים, בהם טילים לטווח בינוני שאותם ניסו בירי מעל יפן לעבר האוקיינוס הפאסיפי בשנת 1998.

 

בפיונגיאנג מתרברבים בתוכנית הגרעין הלאומית ונשבעו בעבר כי ישמרו על הארסנל האטומי שלהם, כל עוד ארצות הברית ממשיכה בקו התקיף נגדה. עם זאת, סגן שר החוץ נזהר שלא לעורר יותר מדי פחד בציבור האמריקני והדגיש כי "לצפון קוריאה אין כל כוונה לתקוף את ארצות הברית".

 

הריאיון עם סגן שר החוץ נערך במסגרת סדרת הדיווחים הבלעדיים של בוב וודרוף מצפון קוריאה. מדובר בפעם

הראשונה שרשת אמריקנית מדווחת באופן נרחב מתוך המדינה מאז אוקטובר 2000, אז ביקרה שם מזכירת המדינה האמריקנית מדלן אולברייט.

 

יום קודם לריאיון דיווח וודרוף על החיים בבירה פיונגיאנג וסיפר שהרחובות ריקים מאחר שהתושבים נשלחו לפרברים לשתול אורז. עוד סיפר וודרוף כי כבר ארבע שנים שהרמזורים במדינה לא פועלים כדי לחסוך בחשמל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
קים ג'ונג איל. יש פצצות
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
הכור הגרעיני בצ' קוריאה. יש עבודה
צילום: רויטרס
מומלצים