שתף קטע נבחר

גרינספן: אין הסבר פשוט לפער בין שיעורי-הריבית

יו"ר "פד" קובע כי הפער בין הריבית לטווח קצר ובין הריבית לטווח ארוך אינו יכול להיות מוסבר באמצעות ההשקעות הזרות בארה"ב

אין תשובה פשוטה לשאלה, מדוע קיימת ירידה בשיעורי הריבית לטווח ארוך דווקא בעת שהולכת ומוגדלת הריבית לטווח קצר - הודה היום (ג') יו"ר פדרל-ריזרב של ארצות-הברית.

 

"זו תופעה אשר ברור לחלוטין כי אין לה תקדים" - אמר היו"ר אלן גרינספן, בנאום ששודר בטלוויזיה-לוויינית בפני משתתפי ועידה מוניטרית (בכירי בנקים מרכזיים מסין ומיפאן ומאירופה) המתקיימת בסין.

 

הוא דחה את הטענה ולפיה המגמה של הקטנת הריבית נגרמה בהשפעת גל ההשקעות הזרות הגדול ממדינות כגון סין. גרינספן דיווח על מסקנות ממחקר שערכו מומחי פדרל-ריזרב (המקבילה האמריקנית של בנק מרכזי), ולפיו העובדה שזרים רוכשים אגרות-חוב המונפקות מטעם משרד האוצר האמריקני הייתה בעלת השפעה "צנועה" על שערי-הריבית בארה"ב; שהרי, כמות הכסף הזר מהווה חלק קטן מאוד מכל שוק אגרות-החוב האמריקני.

 

למן סוף יוני אשתקד, "פד" פעל 8 פעמים רצופות להעלאת הריבית הבסיסית על הדולר; באותו מועד, הריבית הזאת הייתה 1.0% בשנה - ואילו כעת, היא 3.0% בשנה. אבל לפני כשנה, התשואה על אגרות-חוב של הממשל האמריקני הייתה בערך 4.8% - ואילו כיום, היא 4.0% ואף (אתמול) פחות מכך.

 

היו"ר ציין כי הירידה המתמשכת בשיעורי-הריבית לטווח ארוך אינה נרשמת בארה"ב לבדה כי אם גם במדינות רבות אחרות בעולם. "שיעורי הריבית לטווח ארוך נעו כלפי מטה כמעט בכל מקום" - דיווח, וציין כי במקומות אחרים נרשמה ירידה יותר ניכרת מזו שנרשמה בארה"ב. הוא אמר כי אין הוא משתכנע מן ההסברים שניתנו לתופעה זו.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
תופעות שטרם נשפך עליהן אור מספק
צילום: איי פי
מומלצים