שתף קטע נבחר

עלות לשכת הרב לאו: מיליון שקל

רק אחוז אחד מתקציב המועצה הדתית בתל אביב עובר למימון הפעולות שלה. רוב הכסף עובר למשכורות העובדים. "אנו פועלים כשורה", אומרים במועצה

לאן עובר הכסף של המועצה הדתית בתל אביב? מתברר שהרוב המוחלט של תקציב המועצה הדתית עובר למשכורות העובדים והרבנים. כך עולה מפרסום תקציב המועצה הדתית לשנת 2005 שאושר אתמול על ידי עיריית תל אביב.

 

לשכתו של הרב הראשי החדש של תל אביב, הרב מאיר לאו, תעלה השנה כ-1.1 מיליון שקלים (מתוכם כ-210 אלף שקל על מכונית חדשה, 32 אלף עלות שכרו ו-50 אלף לשיפוץ לשכתו). זאת לאחר שבשנת התקציב שעברה לא כיהן בתל אביב רב ראשי, ותקציב הלשכה עמד על 138 אלף שקל בלבד.

 

תקציב המועצה הדתית לשנת 2005 עומד על 28 מיליון שקלים, שהגיעו מהמקורות הבאים: עיריית תל אביב (כ-13 מיליון), משרד הדתות (כ-8.5 מיליון) והכנסות המועצה הדתית (כ6.5 מיליון). כ-85% מהתקציב, המהווים כ-23.5 מיליון שקל, עוברים לתשלום משכורות העובדים של המועצה הדתית. כ-13% (כ-3.7 מיליון שקל) בעבור הוצאות שוטפות, ורק אחוז אחד מהתקציב (כ-270 אלף שקל) בעבור פעולות המועצה.

 

כך לדוגמה עומד תקציב מחלקת הנישואין על שני מיליון שקלים, 1.8 מיליון שקל מתוכם משלמים לעובדים. תקציב מחלקת הכשרות עומד על ארבעה מיליון שקל, ומתוכם משולמים לעובדים כ-3.9 מיליון.

 

יו"ר ועדת הביקורת של העירייה, חבר המועצה רון לוינטל, שהתנגד לאישור התקציב, טען כי "זה מגוחך שיש רב ראשי בתקציב של מיליון שקל שמופקד על חמישה רבני שכונות. ועדה של שלושה אנשי ציבור שבחרה את הרב הראשי עלתה 50 אלף שקל. מה, הם אכלו בישיבה בורקסים מצופים זהב?"

 

יו"ר המועצה הדתית, אלדד מזרחי, מסר בתגובה: ,השכר של העובדים הוא בעצם השירות לאזרח. אין במועצה מנגנון עובדים מנופח. אדם שמשגיח כשרות הוא נותן השירות, ולכן מרבית התקציב עוברת לתשלום משכורתו. המועצה הדתית עברה תוכנית הבראה מקיפה, שבמסגרתה פרשו עשרות עובדים. תקציב המועצה בנוי במסגרת התוכנית. בשנתיים האחרונות לא כיהן רב ראשי בתל אביב, ועם היבחרו של הרב לאו הוא קיבל את המגיע לו על פי הנחיות משרד ראש הממשלה. הרב הראשי גם זכאי לרכב לצורך תפקידו, כמקובל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צביקה טישלר
הרב לאו. גם מכונית חדשה
צביקה טישלר
רון לוינטל. "מצב מגוחך"
מומלצים