שתף קטע נבחר

התמתנות בהשקעות הזרים בישראל בחודש מאי

השקעות של תושבי חוץ במניות ישראליות הסתכמה במהלך מאי ב-300 מיליון דולר בלבד. נמשך הגידול בהשקעות מוסדיים בחו"ל, על רקע השוואת המיסוי על רווחים מניירות ערך זרים למקומיים. פעילות משקי הבית בקרנות נאמנות המתמחות במט"ח ממשיכה להיות אפסית

לאחר הזינוק בהשקעות של המשקיעים הזרים בניירות ערך בבורסה בתל אביב ברבעון הראשון של השנה, בחודש מאי נרשמה התמתנות בפעילות. במיוחד בלטה ירידה בהשקעות הישירות של תושבי חוץ במשק. כך עולה מנתוני בנק ישראל לסיכום פעילות המשק במט"ח. 

 

ההשקעות במניות ישראליות על ידי תושבי חוץ הסתכמו במהלך מאי ב-300 מיליון דולר בלבד. בסך הכל מתחילת השנה הסתכמו ההשקעות ב-4.4 מיליארד דולר. למרות ההתמתנות בהשקעות, עדיין מדובר על היקף גבוה ביחס לאשתקד, בה הסתכמו ההשקעות ב-5 מיליארד דולר בכל השנה. 

 

מתוך ההשקעה במניות, הסתכמו ההשקעות הישירות של תושבי חוץ במניות במאי ב-90 מיליון דולר בלבד. זאת לאחר מימוש ההשקעה של קרן ההשקעות הרמס בחברת כור לידי אי.די.בי, בהיקף של כ-100 מיליון דולר. עם זאת, ראוי לציין שהיקף ההשקעות הישירות מתחילת השנה (2.5 מיליארד דולר) עולה על סכום ההשקעות בכל שנת 2004 (1.5 מיליארד דולר).

 

תושבי חוץ רכשו בחודש מאי מטבע חוץ באמצעות מכשירים פיננסיים נגזרים בהיקף של כ-625 מיליוני דולרים, ומנגד השקיעו במניות ישראליות ובאג"ח ממשלתיות בשקלים בהיקף של כ-480 מיליוני דולרים. לאחר חודשיים של מימושים, חידשו תושבי החוץ את השקעותיהם באג"ח ממשלתיות, ואלו הסתכמו בכ-200 מיליוני דולרים. 

  

המגזר העסקי מכר החודש מט"ח נטו בהיקף של כ-370 מיליוני דולרים וזאת לעומת רכישות מט"ח נטו בהיקפים ניכרים בחודשים הקודמים.  

 

משקי בית מכרו מט"ח נטו במהלך חודש מאי. פעילותם בקרנות נאמנות המתמחות במט"ח המשיכה להיות אפסית. פעילותם המתונה של משקי הבית בולטת על רקע המשך הצמצום בפער הריביות והרפורמה במס, שביטלה מתחילת השנה את אפליית המס על השקעות בני"ע זרים למקומיים.

 

בהשקעת המוסדיים בנכסים זרים בחו"ל, נרשמה במאי השקעה של 100 מיליון דולר - בעיקר במניות ובפיקדונות בחו"ל. מתחילת השנה השקיעו המשקיעים המוסדיים בנכסים זרים 730 מיליון דולר. הגידול המתמשך הוא על רקע השוואת שיעורי המיסוי על רווחים מניירות ערך זרים למקומיים. 

 

בחודש מאי נמשכה ההיחלשות של השקל מול הדולר שהחלה באפריל - במהלך החודש פוחת השקל בשיעור של 0.4% מול הדולר, התפתחות שנבעה מהתחזקות הדולר בעולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההשקעות עדיין גדולות ביחס לאשתקד
מומלצים