שתף קטע נבחר

חטיפים לשבועות – מקבץ ארועים לחג

אבינועם גיל סוקר מגוון ארועים מיוחדים לכבוד חג השבועות - גבינות, מוצרי חלב מכל הסוגים והרבה לבן במסעדות, בארים ועוד

חדש – ולא בת"א: רומיקפה

רומיקפה - בית קפה באווירה אחרת, נפתח בקניון דרורים שבצומת בני דרור.  השף אריה בונפיס ששימש כיועץ קולינרי בקופי טו גו, ארומה הרצליה ואחרים אחראי לתפריט שכולל מגוון סוגי קפה שונים, כריכים, קלצונה ורביולי ביתיים, מאפים חמים מהתנור, סלטים טריים, ארוחת בוקר, נישנושים, משקאות מיוחדים, קוקטיילים, קינוחים עוד.

  • רומיקפה, קניון דרורים, צומת דרור (ליד קדימה). פתוח ימי א-ו מ- 8.00 עד הלקוח האחרון. טלפון: 09-7966500.

 

שישי - שפים מתארחים בסבסטיאן

מדי יום שישי במהלך חודשי הקיץ יארח הרסטו-בר סבסטיאן בהרצליה פיתוח שפים אורחים מתל אביב והסביבה לארוחות צהריים קיצית של מנות קלילות.

לכל ארוחה תפריט מיוחד ובו מנות של כל אחד מהשפים המשתתפים המשקפות את הראייה הקולינארית שלו. הראשון שיתארח בסבסטיאן הינו שף מנה שטרום, שף המטבח האיטלקי, המביא את המטבח האיטלקי המסורתי של מסעדת "דון אלפונסו", שם עבד בתחילת שנות התשעים.

מנה יבשל בין התאריכים 27 במאי ועד ה- 17 ביוני מדי יום שישי בין השעות 12:00-18:00.

התפריט של מנה שטרום יכלול: ראשונות: מרק מולים אדום בניחוח שום ושמן זית, פוקצ'ה חצילים ומוצרלה בטבון. עיקריות: רביולי חצי ירח במילוי תרד וריקוטה בחמאת עגבניות, סלטימבוקה פילה דניס – פילה דניס עם בייקון, מרווה ויין, ריזוטו עגבניות וקלמרי. אחרונה: פנקוטה ברוטב תאנים ווניל.

  • סבסטיאן רסטו בר. משכית 33, הרצליה. שעות פעילות: א-ה 12:00-02:00, ו'-ש' 09:00-02:00. טל': 09-9513939.

 

פסטיבל מסעדות במרינה הרצליה

היום ומחר (8 – 9 ביוני) מתקיימים מיצגים ומופעי רחוב לאורך טיילת המרינה של הרצליה. במסגרת ימי הפסטיבל, תציע כל אחת מהמסעדות תפריט מיוחדים הכולל מנה ראשונה, עיקרית, אחרונה ויין במחיר של 69 שקל. בין המסעדות המשתתפות: "בליקר" - פאב מסעדה, "לוקה" - מסעדה איטלקית, "דרבי בר דגים" - מסעדת דגים, "טאו" סושי בר, "מרטיניק" - מסעדה ים תיכונית, "קוקויה" - מסעדה אסייתית, "ביסטרו 56" - מסעדה בשרית כשרה, "מרפיס" - פאב אירי ועוד. החנייה בכל חניוני "ארנה" הנה חופשית והכניסה למתחמי הבידור חופשית אף היא. דרכי הגישה אשר הורחבו יאפשרו הגעה נוחה ומהירה לאורך כל שעות היום.

 

קיץ חם ב"פורטונה דל-מאר"

ממרינה אחת – למרינה שניה: במרינה בתל-אביב, מול היאכטות ומול אדוות הים של סיום האביב, חוגגים את בוא הקיץ. המקום: "פורטונה דל מאר", הטברנה הלבנה.

בימים אלה משיקים בפורטונה תפריט קיץ חדש המורכב ממנות שמותאמות במיוחד לעונה החמה. פורטונה דל מאר מציעה מבחר הופעות חיות ובר, שהתחדש אחרי החורף.

  • Fortuna Del Mar, בתוך המרינה, תל אביב. טל: 03-5236730.

 

שבועות ב"SPICES"

לרגל חג השבועות עורך מרכז "SPICES כלים וטעמים" חגיגה קולינרית של גבינות מחוות הבופאלו ומאפים, לחם ויין עם מיטב היצרנים. כמו כן יתקיימו סדנאות מיוחדות לחג השבועות: הכנת עוגות גבינה בניצוחו של הקונדיטור גולי פנחסוב וסדנת בישול ואפיה להורים וילדים בהנחייתה של שפית הבית, בל קפצן.

החגיגה הקולינרית תיערך במועדים הבאים: יום חמישי 9/6 17:00-21:00, יום שישי 10/6 9:00-15:00, יום שבת 11/6, 12:00-19:00, יום א' 12/6 (ערב החג) 9:00-15:00.

  • "SPICES כלים וטעמים", קהילת סלוניקי 11 תל-אביב, טל' 03-6475555.

 

שבועות מקסיקני בטמפטיישן

החנות המקסיקנית – צ'ילי – לא לבד. בערב חג השבועות, 12 ביוני, יחגוג גם הטמפטיישן בר מסיבה לבנה, עם תפריט גבינות מקסיקני זוגי, ומבצע קוקטיילים לבנים מפתה. האם מדובר בתחילתה של מסורת מעניינת?

לצד התפריט הרגיל יציע הטמפטיישן חגיגת גבינות מקסיקנית זוגית ב- 114 שקל שתכלול: בוריטוס גבינות: שלוש טורטיות במילוי מיקס גבינות, טפנד ועגבניות מיובשות. קסדיה גבינות: זוג טורטיות חמות ממולאות בגבינת מוצרלה, גבינה צהובה, פלפלים, חצילים קלויים וטבסקו. ושתי בירות קורונה צוננות.

על כל קוקטייל לבן על בסיס שמנת יקבלו המבלים קוקטייל שני חינם.

ברקע, כתמיד, ינגן די ג'יי.

  • TEMPTATION, אלנבי 35, ת"א. 03-6290875 שעות פתיחה: 21:30- 05:00 (לפחות).

 

שבועות בחוות התבלינים בגלבוע

לכבוד החג מציעה חוות התבלינים בגלבוע תפריט שבועות שזור בתבליני העונה, תאנים טריות מגידולי בעל בלבד, פטל, פירות עונה ומגוון מנות המכילות גבינות ופרי אדמה.

חלק מהמנות הן: טורטיה במילוי כגון גווקמולי, גבינת חלומי, ממרח פלפלים קלויים עם אגוזי מלך, ירקות מוקפצים עם ג'ינג'ר ועוד. מנת פרי האדמה שמכילה חציל, פיקורינו, פטריות עם גבינת פרמזן ושקדים, ועוד. כמו כן תוגש פלטת גבינות מתוצרת העמק עם ירקות קלויים.  לקינוח מציעים בחווה גלידת לבנדר תוצרת הבית פאי פירות יער ופאי תאנים המושרות ביין מתובל.

חוות התבלינים שוכנת על צלע הר הגלבוע במבנה עץ אלפיני ומשקיפה על הנוף  הגליל והעמקים. כל התבלינים בשימוש המסעדה גדלים מסביב לחווה, יין הבית מופק מכרמי החווה השוכנים למרגלותיה, הלחם תוצרת בית, מרבית חומרי הגלם הם מתוצרת העמק.  

 

מנות מיוחדות לשבועות ב- Pasta Nouva

לכבוד חג השבועות, יכין השף אלי אבוקראט ממסעדת פסטה נובה שלוש מנות מיוחדות ועתירות גבינה שיוגשו לצד התפריט החלבי הרגיל. המנות המיוחדות של החג יהיו: ריזוטו לבן: עם חמאה, פרמז'ן וגבינת ריקוטה: 36 שקל. רביולי ארבע גבינות: עזים, פרמז'ן, מוצרלה וריקוטה. 44 שקל. לזניה גבינות: לזניה ביתית עם מוצרלה טרייה וקשה, ברוקולי ותרד. 44 שקל. לצד המנות המיוחדות יוגשו גם מבחר יינות איטלקיים החל מ- 58 שקל לבקבוק.

  • Pasta Nouva. יהודה הלוי 52 תל-אביב. שעות פעילות: 7 ימים בשבוע, מ- 10:00 עד 01:00.טל' 03-5669967.

 

אוכל ומוסיקה לנשמה בקאלימה

שבועות בקאלימ, קפה הנשמה – המציע אוכל כשר וטבעי בלבד – ומשלב התרגעות ומוסיקה עם מנות מיוחדות המוגשות בו ונמצא במושב עין ורד. חגיגות חג השבועות בקאלימה יעמדו בסימן מוסיקה ופעילויות יוגה למבוגרים ולילדים. ב- 9/6/05 - יום ה' 21:00 – הופעה של אביהו מדינה. מחיר כניסה 60 שקל.10/6/05 - יום שישי – חגיגה בלבן של פעילויות לכבוד החג, משעה תשע בבוקר עד השעה ארבע אחרי הצהריים: יוגה למבוגרים, חוויה בלבן לנשים, רפלקסולוגיה להורים ולילדים, ועוד.

  • קאלימה, כניסה דרומית לעין ורד, 100 מטר אחרי הפניה. א'-ה' 09:00-24:00. יום ו' 08:00-16:00, מוצ"ש מצאת השבת עד 24:00. כשר. רצוי להזמין מקומות מראש. טל' 09-7964828.

 

ים לבן - ב-"קימל"

לכבוד החג, מסעדת "קימל" נותנת לדגים לשחות בים שכולו לבן, עם מגוון מאכלים המשלבים דגים וגבינות. בין המנות יוצעו לסועדים פורל ממולא בגבינת רוקפור, עטוף בעלי בננה, פילטים של ברבוניה עם גבינה בולגרית אפויים בתנור, פילה צ'יפורה עם גבינת קשקבל עטוף עלי מנגולד, פטוצ'יני עם גבינות וקוויאר ופילה סלמון עם חלומי על הגריל ברוטב אורגנו טרי ולימונים כבושים. המנות מוצעות במחירים הנעים בין 77 ל-88 שקל למנה.

"קימל" ממוקמת ליד כלבו שלום בתל אביב, במבנה בן 129 שנים, שהיה בבעלותו של שייח תורכי. המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי.

  • "קימל", רח' השחר 6 ת"א. שעות פתיחה: ראשון-שבת 12:00-24:00. רצוי להזמין מקום מראש בטל': 03-5105204, 03-5161596.

 

LUCCA – חגיגת שבועות בניחוח איטלקי

במסעדת לוקה החדשה במרינה בהרצליה יוגשו מנות חגיגיות לכבודהחג. אלה יכללו:רביולי ריקוטה תרד במילוי גבינת ריקוטה ותרד, עם רוטב על בסיס שמנת ופרמזן, פנה זוקינה – שמנת, קישואים, שום, צנוברים, פרמזן ועשבי תיבול. המסעדה תציע מגוון של פיצות בטעמים שונים ובתוספות שונות ומובטח ספיישל עוגת גבינה לכבוד החג.

  • לוקה, מרינה הרצליה 09-9514000.

 

COCA – על בסיס גבינה

בביסטרו Coca ביד חרוצים תכין קוקה מגוון מנות ראשונות לחג על בסיס גבינות ממחלבות בוטיק, יוגשו מגוון קינוחים לחג ובינהם עוגת הגבינה של Coca. כמו כן יוגשו במקום מגוון מנות של דגים ופירות ים בשילוב גבינות איכות.

  • קוקה, רח' יד חרוצים 15, תל אביב 03-6392292.

 

לחובבי החריימה – ערב שבועות בנורמה ג'ין

טוב, אולי לא חריימה (ואולי כן? תבואו ותגלו), אבל בנורמה ג'ין חוגגים הפעם את ערב חג השבועות בצורה קצת אחרת.

יום ראשון 12.6 (ערב שבועות) – ערב צפון אפריקאי שמח בנורמה ג'ין. ארוחת ערב חג שתציע ממטעמי מרוקו, אלג'יר וטוניס שאותם יכשף השף אסף רון. על המוזיקה ינצח DJ שמעון במוזיקת חמארות שמחה ומהבר – קוקטייל מרוקו ועוד מיני מרקחות אוריינטליות. החגיגות מחילות מ 19:30. רצוי להזמין מקום מראש.

  • נורמה ג'ין, אליפלט 23, פלורנטין. פתוח כל יום 19:30 על"א. טל' 03-837383.

 

אורקה פתוחה במיוחד לשבועות

לרגל חג השבועות תהיה אורקה פתוחה במיוחד גם ביום ראשון 12.6.05, ערב שבועות ותציע בנוסף לתפריט גם תפריט חג מיוחד:

לפתיחה, קוקטייל שמפניה ממבחר אורקה שמפיין. לראשונה, טורטליני גבינת עיזים עם גרעיני תירס, בחמאת מרווה. לעיקרית, פילה בס צ'יליאני על פולנטת גבינות ולקינוח עוגת גבינה עם סירופ אוכמניות וקליפת תפוז מסוכרת. מחיר לסועד לראשונה, עיקרית, קינוח וקוקטייל שמפניה - 150 שקל.

ניתן להזמין את התפריט במלואו במחיר המיוחד או להזמין מנות בודדות מתוכו. המנות המיוחדות יוצעו גם ביום שני במסגרת עיסקית הצהרים ובערב.

  • אורקה. נחלת בנימין 57 תל אביב 03-5665505

 

ספיישל שבועות בדאדא

ביסטרו דאדא מציעים לכבוד חג השבועות מגוון מנות ספיישל על טהרת הגבינות, ביניהן: קלצונה ממולא בתרד וריקוטה; קלצונה ממולא בדלעת וגבינת פרובלונה, רביולי ממולא בפטה כבשים, בשר חציל ופלפל מדגסקר ולקינוח סלסלות קדאיף ממולאות בגבינת מסקרפונה בליווי תות בלסמי. מחיר כל מנה – 34 שקל.

  • דאדא ביסטרו בינקו, מרסל ינקו 5, נאות אפקה, תל-אביב 03-6489085

 

חגיגה לבנה ב-"Jaffa Bar" - חג שבועות בבר של ניר צוק

ה-Jaffa Bar, האח הצעיר בממלכתו הקולינרית של ניר צוק, יערוך חגיגה לבנה לכבוד החג. כדי לתפוס ראש טוב ולתת את הכבוד לחג תנובת הארץ ולחלוציה באשר הם, הג'אפה בר עורך חגיגת ביכורים על טהרת חוות צוק – גבינות ויין. הבר מבטיח להיות לבוש במחלצות לבנות, לנגן מוסיקה עברית וארצישראלית, והעיקר – לשמח את כל הבאים בשעריו; יין חופשי, ים של גבינות מחוות צוק שבעמק האלה ומבחר טפסים ממטבחו של שף ניר צוק ב- 90 שקל בלבד.

11-12/6, שבת-ראשון מהשעה 19:00.

  • Jaffa Bar, רח'  סמטת הזכוכית 1 יפו.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שפים מתארחים ב"סבסטיאן".
חגיגת גבינות ב"SPICES".
ים לבן - ב-"קימל".
תפריט חג ב"אורקה".
מומלצים