שתף קטע נבחר

מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה?

מי שמחפש לשכור דירה לקראת שנת הלימודים הבאה צריך להתחיל לחפש. איך תמצאו את הדירה המתאימה ולמה כדאי לכם להראות את הדירה לאמא לפני שחותמים על חוזה. מדריך לשוכר

עונת ההשכרות החלה. השוכרים מתחילים להתארגן לקראת שנת הלימודים ומחפשים דירה כדאית וטובה. המשכירים צריכים להתחיל בהכנות לקראת השכרה מחודשת של הנכס שבבעלותם, ולנצל את הקיץ לביצוע שיפוצים קלים ותיקונים, שעשויים לסייע להם בהעלאת שכר הדירה החודשי.

 

למען השוכרים ריכזנו 25 עצות מעשיות: איך תמצאו את הדירה המתאימה לכם ביותר, מה לבדוק בדירה ובשכונה ולמה כדאי לכם להראות את הדירה לאמא לפני שאתם חותמים.

 

  1. התעקשו על שכר דירה בשקלים. כך תעצרו את העלייה של מחירי שכר הדירה החודשי. 
  2. לא הצלחתם לשכור דירה בשקלים? נסו לקבוע עם המשכיר שער דולר קבוע, שיוסכם על שני הצדדים ולפיו יתבצעו התשלומים במשך תקופת השכירות. 
  3. רבים משוכרי הקיץ מעדיפים להמתין עם שכירת הדירה עד לתחילת שנת הלימודים על מנת שלא לחסוך בחודשי שכירות. מומלץ להתחיל את החיפוש מוקדם. ואם מצאתם דירה איכותית שאתם אוהבים, מוטב לבזבז חודש-חודשיים של שכירות ולא להילחץ מאוחר יותר. בנוסף כדאי לזכור שבדרך כלל מחירי השכירות עולים לקראת תחילת שנת הלימודים. 
  4. בטרם החיפוש הגדירו את סדר העדיפויות שלכם על פי אזור המגורים, קירבה לעבודה, קירבה למוסדות חינוך, מחיר וכדומה - והתחילו את החיפוש בהתאם לכך. 
  5. על מנת לאתר דירה מתאימה היעזרו במשרדי תיווך, בעיתונים, בחברים, שכנים ובמאגרי הדירות המתפרסמים באוניברסיטאות או באינטרנט. למשל, באתר הדירות יד 2 (www.yad2.co.il) תוכלו לערוך השוואות ולבדוק את הצע הדירות. אם אתם מעוניינים בדירה בשכונה מסוימת, סיירו באזור, חפשו שלטים על המרפסות ושאלו את התושבים בסביבה. 
  6. לסטודנטים ולצעירים: עם כל אי הנוחות שכרוכה בדבר, שיקלו לשכור דירה עם שותפים. זה יחסוך לא רק בעלויות שכר הדירה אלא גם בעלויות הנלוות כמו מיסי העירייה, ועד בית ועוד. כמו כן, תוכלו לשכור דירה מרווחת יותר במיקום טוב יותר.
  7. לאחר שאיתרתם דירה מתאימה וקבעתם ביקור ראשוני, עירכו סיור מקיף בדירה, בידקו את כל החדרים, פיתחו את כל החלונות והציצו על הנוף. כך, למשל, לא תגלו מאוחר מדי שבמרחק 30 ס"מ מחלון חדר השינה שלכם נמצא חלון השירותים של השכן.
  8. אם ביקור ההתרשמות הראשונית עבר בשלום, הביאו "מומחה" מטעמכם, רצוי מישהו קפדן (כמו אמא), שיאתר את הליקויים שלא הבחנתם בהם (איך לא ראית, למשל, שבמטבח אין חיבור לגז?).
  9. בידקו את אמצעי הביטחון והבטיחות, סוגי המנעולים על הדלתות והחלונות, סורגים (בקומות התחתונות בגלל הגנבים, ובקומות העליונות בגלל הילדים.
  10. הדירה עברה אישור עקרוני? בררו קצת על בעל הדירה, שאלו את השכנים או את הדיירים הנוכחיים ובידקו שאין היסטוריה של החלפת דיירים מדי חודשיים.
  11. הקדישו חצי יום לסיור בשכונה שבה אתם רוצים לגור וחפשו את הדברים החשובים לכם.
  12. משפחות: בידקו את מוסדות החינוך באזור, בתי ספר, גני ילדים, מתנס"ים, מרכזי חוגים. רווקים: בידקו את מקומות הבילוי, מסעדות, תחבורה ציבורית, וכדומה.
  13. בידקו אם אין מטרדי רעש באזור בשעות היום - בתי מלאכה, מוסכים או בית ספר סמוך.
  14. עירכו סיור לילה בקרבת הדירה, בידקו שהרחוב השקט בשעות היום לא הופך את עורו בלילה בשל אולם אירועים, בר רועש או מכון עיסוי שמסתתר באחת הדירות השכנות.
  15. בררו קצת על השכנים בבניין, בעזרתו של בעל הדירה או בעזרתם של הדיירים הקודמים.
  16. אם אתם בעלי רכב, ובבניין אין מקומות חנייה מוסדרים, בידקו היטב את הנושא החנייה ברחוב בעיקר בשעות הערב שבהן אתם חוזרים מהעבודה. אין דבר מתסכל יותר מלסיים נסיעה מתישה בפקקים ולבלות 20 דקות בחיפוש חנייה בטווח של 15 דקות הליכה מהבית.
  17. אם החלטתם שאתם רוצים את הדירה אל תוותרו על שירותיו של עורך דין שיסייע בהכנת החוזה. החוזה שמציג לכם בעל הבית מייצג בעיקר את זכויותיו. עורך דין מטעמכם יסייע לכם בשמירה על זכויותיכם כדיירים. "החוזה צריך לכלול את נושא מחיר השכירות (כולל הסכמה מראש לגבי עליית עתידית של הדולר, קביעת שער דולר קבוע וכדומה), תקופת השכירות, הסדרת מועדי התשלום, בטחונות, הסדר התשלומים ועוד", אומר עו"ד נעם וייס, מומחה לנדל"ן.
  18. בידקו היטב את מצב הדירה על כל מערכותיה: חשמל, גז, מים, שירותים, דוד חשמל/שמש, תריסים וחלונות, טיח, ריצוף וסיוד. יש להכניס לחוזה נספח עם רשימה של כל הליקויים שיתוקנו על ידי בעל הדירה לפני הכניסה, ורשימת ליקויים שתסכימו לא לתקן. בעל הדירה ידרוש לקבל את הדירה במצב תקין ולכן יש לדאוג שרשימת הליקויים שלא תוקנו תהיה ברורה.
  19. אם הדירה מרוהטת יש להוסיף גם רשימת ציוד וריהוט בדירה ומצבם המדויק, על מנת להגן גם על המשכיר וגם על השוכר.
  20. מומלץ לשוכר לבטח את הדירה ואת תכולתה (בעיקר בדירות מרוהטות), על מנת למנוע תביעות עתידיות.
  21. דאגו לקבלת קו טלפון ומכשיר תקינים, וודאו כי חשבונות הטלפון שולמו עד יום כניסתכם לדירה.
  22. חשבונות כמו חשמל, גז וטלוויזיה בכבלים יהיה עליכם לשלם על פי צריכתכם, אך לא את צריכת הדיירים הקודמים ולא חשבונות הכוללים דמי התקנה בתשלומים (במקרה של טלוויזיה בכבלים, למשל).
  23. ארנונה ומסים עירוניים: בררו טרם כניסה לדירה אם לבעל הבית או לדיירים קודמים יש חובות שלא שולמו.
  24. שוכר הדירה צריך לשלם את תשלומי ועד הבית באופן שוטף. בררו את גובה התשלום בטרם החתימה (בבתים מסוימים הוא עלול להגיע למאות שקלים בחודש). שימו לב שמדובר רק בתשלומים שוטפים ולא תשלומים עבור שיפוצים בבניין, הגורמים להשבחת הנכס, שאותם אמור לשלם בעל הנכס.
  25. זיכרו שבעל הדירה תלוי בכם בדיוק כפי שאתם תלויים בו. עמידה הדדית בתנאי החוזה מבטיחה יחסים תקינים. עליכם לזכור כי הדירה היא רכושו של המשכיר. מטבע הדברים וגם על פי החוק, הוא ידרוש מכם לשמור על הדירה, לתחזק אותה כראוי והוא גם ירצה לבקר בה מפעם לפעם - היו גלויים עם המשכיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
עונת ההשכרות החלה
צילום: טל כהן
מומלצים