שתף קטע נבחר

חוקרים פיתחו תרופה המגבירה אמון בין אנשים

מדענים מאוניברסיטת ציריך מצאו כי ההורמון אוקסיטוצין, המצוי באופן טבעי בגוף, מגביר את האמון בין בני אדם ומפחית חשדות. התגלית עשויה להביא לפיתוח תרופות שתסייענה לאלה המתקשים בקשרים חברתיים

בת הזוג אינה בוטחת בך? בקרוב היא תוכל להתכבד בגלולה חדשה שתיצור אצלה אמון בך. חוקרים שוויצרים מצאו כי ההורמון הטבעי אוקסיטוצין מצליח להפחית את מידת החשד באופן ניכר. על המחקר מדווח כתב העת Science בגליונו החדש.

 

אוקסיטוצין הוא הורמון המיוצר על ידי בלוטת יותרת המוח (היפופיזה) וגורם להתכווצות הרחם במהלך הלידה. במהלך הלידה מגרה האוקסיטוצין זרימת חלב אם מהשדיים. החוקרים גילו כי אצל גברים ונשים, פועל האוקסיטוצין על רשת סיבי עצב במוח השולטים על רגשות, במיוחד אלה הקשורים בקשר חברתי.

 

מחקרם של צוות החוקרים מאוניברסיטת ציריך, החל בחיות מעבדה. אלה קיבלו את ההורמון אוקסיטוצין, והפכו לזהירים פחות, בכל הקשור ליחסים ההדדיים ביניהם. התופעה עניינה את החוקרים, שיצרו תרופה המתאימה לבני אדם.

 

החוקרים גייסו 178 סטודנטים גברים, אשר נתבקשו להשתעשע במשחקים שונים הקשורים לאמון וסיכון. מחצית מהנחקרים קיבלו תרסיס לאף המכיל את ההורמון, בעוד האחרים קיבלו תרסיס פלצבו (שאינו מכיל כל חומר פעיל).

 

בקרב הסטודנטים שקיבלו את תרסיס האוקסיטוצין הפגינו 45 אחוז רמת אמון מקסימלית, בעוד שאצל הסטודנטים שקיבלו תרסיס פלצבו, גילו אמון ברמה זהה רק 21 אחוז מחברי הקבוצה. מאוחר יותר נתבקשו הסטודנטים לשחק איש איש בתורו במשחק מחשב הקשור אף הוא באמון. אז, לא נצפה כל הבדל בין שתי הקבוצות.

 

במילים אחרות, כך סבורים החוקרים, האוקסיטוצין יוצר אמון בין אנשים, אולם לא בין האדם למכונה. לדברי החוקרים, הממצאים יסייעו לפתח מרפא לאנשים אשר בשל מחלה גנטית מתקשים ביצירת קשרים חברתיים, או לאלה הסובלים מחשדנות וחוסר אמון ניכר בסובבים אותם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
אוקסיטוצין. מפחית חשדות
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים